| | | |  
VVA 75 jaar - jubileumboek Hoofdstuk 7

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Inhoudsopgave
1. Voorwoord Jan Loopik, voorzitter 10. Oud trainers
2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
3. Uit de oude doos 12. VVA, een echte Boerenclub
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar
VV 's-Heer Arendskerke
13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
6. 60 jaar, waar is de tijd? 15. Zaalvoetbal in de jaren '90
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en
kersttoernooi
18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

60 jaar lang voetbal op 's-Heer Arendskerke
Piet Goedegebure, oud voorzitter ter gelegnheid van het 60 jarig jubileum

De redactie verzocht mij een bijdrage te leveren Aan deze jubileum uitgave, een verzoek waaraan ik graag voldoe.

60 jaar een vereniging in stand houden is geen geringe opgave, en een prestatie op zich zelf. Je gedachten gaan dan automatisch terug naar de tijd, waarin de vereniging werd opgericht. Je zou graag meer willen weten hoe het in die tijd is gegaan.

Helaas, zoals uitgebreid is gepubliceerd kunnen we maar weinig terug vinden, maar je kan je wel een beetje voorstellen hoe het in die tijd is gegaan.

Klompen met daaroverheen vele bandjes, grammofoonplaten en schapenkeutels op het veld en de douche zal niet veel meer geweest zijn dan een drinkbak voor het vee.

Deze taferelen kunnen we ons nu niet meer voorstellen, we mogen dan ook onze oprichters nog steeds dankbaar zijn dat ze de moed hadden tot oprichting over te
gaan.

Zelf heb ik me in 1952 aangemeld als lid, dat was in de junioren. We hadden in die tijd een leuke ploeg met jongens zoals: Jan Riemens, Cor de Groot, Adrie Hoogesteger en Rinus Meulbroek om er maar een paar te noemen.

Het eerste elftal speelde toen nog op zondag, met als voorzitter Jaap Weststrate en penningmeester Jan Riemens. Zelf heb ik de beslissingswedstrijd mee mogen maken voor de promotie naar de 4e klas. Een wedstrijd tegen Lewedorpse Boys op het terrein van Robur, die we dan ook wonnen. Waarna promotie volgde, toch wel een hoogtepunt uit mijn voetbalgebeuren.

Zo was ik in 1964 vertegenwoordigd in het bestuur van onze vereniging. In die periode hebben we besloten om samen te gaan met ‘s-Heer Hendrikskinderen. Ik kan me deze bespreking nog goed voor de geest halen.

Beide verenigingen waren van mening dat het zo niet verder kon, twee verenigingen op
een sportpark was teveel. Met een delegatie van het bestuur kwamen we samen bij Kees
Bierens op Terlucht. We kwamen snel tot overeenstemming. We besloten dat het shirtje blauw wit bleef en het broekje kreeg de kleur van onze buren. Zo besloten beide verenigingen een ledenvergadering uit te schrijven waarin werd besloten om samen te gaan, en dat het een verstandig besluit was is de afgelopen periode steeds vaker gebleken.
Ja er is heel wat veranderd in het voetbalwereldje. Gelukkig zijn we steeds meegegroeid met deze ontwikkelingen. Zo kwam de periode van een eigen clublokaal, zeker tegenwoordig een onmisbare schakel in het geheel. Ook de commercie deed z’n intrede, je vraagt je dan ook wel eens af waar gaat het naar toe, hebben wij met het 75 jarig jubileum een boekhouder in dienst?

Ja dit alles overpeinzend, een periode met ups en downs. Ups betekenen meestal kampioenschap of promotie en degradatie en wat dies meer zei. In deze 60 jarige periode hebben we het volgehouden.

Momenteel zijn we een gezonde vereniging, met een aantal van ongeveer 150 leden. Met een bloeiende jeugdafdeling, de toekomst mag dan ook met vertrouwen tegemoet gezien worden, mits we ons in blijven spannen voor onze vereniging. Hierbij wil ik dat schrijven besluiten, en wens iedereen een prettige dag toe, en op naar het 75 jarig jubileum

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie