| | | |  
VVA 75 jaar - jubileumboek Hoofdstuk 12

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Inhoudsopgave
1. Voorwoord Jan Loopik, voorzitter 10. Oud trainers
2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
3. Uit de oude doos 12. VVA, een echte Boerenclub
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar
VV 's-Heer Arendskerke
13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
6. 60 jaar, waar is de tijd? 15. Zaalvoetbal in de jaren '90
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en
kersttoernooi
18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

VVA, een echte boerenclub
door Jack Schipper, (oud) trainer, ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum

Allereerst wil ik de vereniging feliciteren met het 75-jarg jubileum. Als oud voetbaltrainer
werd mij gevraagd een stukje te schrijven in verband met het VVA 75 jaar - jubileum van de vereniging. Met genoegen wil ik hieraan voldoen omdat, toen ik 11 jaar geleden trainer
werd van deze club ik niet kon vermoeden dat ik mijn carrière zou afsluiten bij
de VVA, maar zeker niet dat ik tot op heden deze club nog in mijn hart sluit. (spelend of fluitend bij het 4e elftal, of als supporter bij het 1e elftal)

De reden hiervoor is: dat deze club nog een echte vereniging is in een kleine gemeenschap van ca. 1500 inwoners waarin veel mensen de handen nog uit de mouwen willen steken zonder daar maar één cent voor te ontvangen.

Vrijwilligers bestaan dus nog maar de vereniging moet hiervoor het klimaat scheppen en dat gebeurt nog bij de VVA.

Zowel op sportief als sociaal vlak wordt lief en leed gedeeld en de samenhang in de vereniging wordt bepaalt door de sfeer en de omgang met elkaar. Verliezen is even niet leuk maar er bestaan belangrijkere dingen in het leven die de onderlinge band kunnen versterken.

Opmerkelijk is dat de club met eigen middelen en mensen nu weer een nieuw kleed lokaal heeft gebouwd, tevens dienen zich binnen de jeugd elftallen weer diverse jonge talenten aan waarvan de vaders nu nog in het 1e en 2e elftal spelen. Deze spelers vervullen ook al een rol als leider of jeugd trainer en de VVA zal hiervan over enkele
jaren zeker de vruchten plukken. De Club zal zich dan weer op een hoger nivo laten gelden met de “ Goedegebures-Tanges, Corstanjes enz”

Bij welke vereniging vind je een eigen jeugdhonk voor de jeugdspelers. (overigens aan vernieuwing of renovatie toe) Een leuk idee voor een “ SPONSOR “ die de jeugd een warm hart toe draagt.

Belangrijk zijn naast de vele vrijwilligers ook de sponsors die de club steunen. Want het enige wat de club deze mensen kan bieden is de warmte en gezelligheid bij de vereniging op de diverse activiteiten die ieder jaar worden georganiseerd door een actieve evenementencommissie.

Ik weet ook dat de tijden veranderd zijn en dat er meer is dan voetbal alleen. Maar als wij elkaar maar blijven wijzen op onze verplichtingen aan de club en medespelers, dan zal de VVA blijven zoals het is “ een echte boerenclub “

Speel met eigen mensen op het nivo wat je aankunt, accepteer de pieken en dalen, dan heb je kans het 100- jarig jubileum op eenzelfde wijze te kunnen halen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie