| | | |  
VVA 75 jaar - jubileumboek Hoofdstuk 15

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Inhoudsopgave
1. Voorwoord Jan Loopik, voorzitter 10. Oud trainers
2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
3. Uit de oude doos 12. VVA, een echte Boerenclub
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar
VV 's-Heer Arendskerke
13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
6. 60 jaar, waar is de tijd? 15. Zaalvoetbal in de jaren '90
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en
kersttoernooi
18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

Zaalvoetbal in de jaren '90
door Robert van Eenennaam

In het seizoen 96-97 zijn we weer begonnen met een zaalvoetbalteam. Binnen onze vereniging vond een aantal jongens het weer leuk om zaalvoetbal in competitieverband
te spelen.

In dat jaar begonnen we weer te spelen in de oude afdeling van de KNVB Zeeland. Het eerste jaar waren de resultaten niet zo geweldig, goede werden ook vaak afgewisseld met slechte resultaten. Zo verloren we onder andere met 11-1 van de latere kampioen Kamerbreed. Dat seizoen sloten we af met een 7e plaats. Topscoorder van dat seizoen waren Vincent van Eenennaam en Ronald Jansen met beide 12 goals.

In het Seizoen 97-98 gingen we voetballen in een nieuwe Zaalvoetbalvereniging “ZVV de Bevelanden” We begonnen in de 3e klas. Het werd een geweldig seizoen KAMPIOEN worden en maar één keer verliezen van Son Maison dat later het seizoen uit de competitie stapte omdat er problemen waren geweest tijdens een wedstrijd. We werden met vlag en wimpel kampioen, maar ja de tegenstand was ook.
Minimaal wonnen we o.a. met 16-0, 14-4, 12-0. Zulke uitslagen waren dat jaar niet zo bijzonder. Het doelsaldo van dat jaar was 181 voor, 55 tegen. Topscoorder dat seizoen was Hans Tolhoek met 34 goals!

Het seizoen 98-99 kwamen we uit in de 2e klasse, een heel wat zwaardere klasse, maar ja we stonden weer een heel jaar bovenaan. We kregen nog een toegift aan het eind van het seizoen, namelijk een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen “CENO automatisering”. Dit werd de wedstrijd van Hans Meyster die in die wedstrijd weergaloos was! We wonnen met 5-2 door goals van Menno van Tilborg (2) , Hans Meyster (2) en nog een goal van Gerben. Eversdijk.

Ook in dat seizoen iets bijzonder, namelijk een TWEEDE TEAM in de zaal. Dit is in de geschiedenis van Arendskerke volgens mij nog nooit voorgekomen. Het tweede eindigde in het eerste seizoen op een mooie derde plaats In deze klasse ook een beslissingwedstrijd tussen Wolter en Dros en VCG Kepil. Kepil won.

Nu het afgelopen seizoen 1999-2000. Een seizoen dat voor het “eerste” matig was”. Een middenmoot positie met veel ups en downs. Het was een zeer rommelig jaar. Weinig spelers en hoop problemen binnen het bestuur van het zaalvoetbal (financiële problemen). Maar ja gelukkig zijn die problemen nu (eind mei 2000) opgelost met een goed nieuw bestuur dat veel heeft moeten opknappen waar een ander bestuur er een zooitje van had gemaakt.

Wel dat jaar weer een KAMPIOENSCHAP, namelijk van het TWEEDE. Een moeizaam eind van de competitie maar ja we hebben het gelukkig net gered, omdat de concurrent op het eind verassend van een mindere ploeg verloor! Zoals gezegd werd dit seizoen overheerst door spelersproblemen, en daarom hebben we besloten om een team terug te trekken.

Ik denk dat we in ieder geval volgend jaar geen spelersproblemen meer te hebben. Vermeld dient nog te worden, dat de sfeer binnen de teams in de afgelopen jaren altijd goed is geweest! In ieder geval gaan we volgend seizoen weer met frisse moed verder.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie