| | | |  
VVA 75 jaar - jubileumboek Hoofdstuk 16

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Inhoudsopgave
1. Voorwoord Jan Loopik, voorzitter 10. Oud trainers
2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
3. Uit de oude doos 12. VVA, een echte Boerenclub
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar
VV 's-Heer Arendskerke
13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
6. 60 jaar, waar is de tijd? 15. Zaalvoetbal in de jaren '90
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en
kersttoernooi
18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

Accomodatie zoef
door Kees van Sabben en J. Schipper (Hannes)

Door bij oud-leden te informeren hoe dat vroeger toeging met het omkleden en wassen na een voetbalwedstrijd het volgende:

Verzamelen deed men in Café de Tol, en beneden onder het café werd er aan en uitgekleed en gewassen in een teiltje. In de eerste tijd dat ik zelf speelde moest ik me
thuis omkleden en wassen. Na verloop van tijd mochten we samen met de korfbalvereniging Seolto gebruik maken van de schuur van de Heer Kloet in de Lange Achterweg (toen Poststraat) vlakbij het voetbalveld.

In 1949 werd het pand verkocht aan Mevr. van de Velde. Waar nu naar toe? Onze voorzitter dhr. J.D. Lindenbergh ging eens met de nieuwe eigenaresse praten en gelukkig
mochten we de schuur blijven gebruiken.

In 1952 - ‘53 heeft de club besloten een eigen kleedlokaal te bouwen met waterbakken. Tijdens een vergadering natuurlijk ook de vraag: “Wie is er bereid er aan te werken?”
Gelukkig voldoende animo en zo is onze eerste accommodatie tot stand gekomen.

Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen was het geen overbodige luxe om in 1973 een nieuwe kleedaccommodatie neer te zetten. Met de gemeente was een afspraak gemaakt om via zelfwerkzaamheid ook nog een kantine erbij te verdienen. Maar nadat de firma Schrijver het funderingswerk, stortwerk en stelwerk had verricht, werd er aan de werkende leden meegedeeld dat de rest van de bouw voor onszelf was.

Na menige zweetdruppel en onder toezicht van de Heren P. Simpelaar (toen werkzaam
bij de woningstichting) en W. Beenhakkerwerd op 26 juni 1975 de nieuwe accommodatie
door Rinus Meulbroek geopend.

Na 3 jaar gingen er stemmen op voor een uitbreiding van de kantine. Na veel gepraat over de financiële kant van de zaak werd besloten om via een renteloze lening van de leden en donateurs, de zaak voor elkaar te krijgen. Dat lukte en op 11 november 1979 ging de eerste spade de grond in.

Na een bouwtijd van bijna een jaar konden we 60m2 aan onze kantine toevoegen. In de jaren tachtig is er veel gebeurd in onze vereniging, Te beginnen met: shirtreclame, bedrijfssponsoring, reclameborden en ook een groei in onze seniorenleden.

Toen dan ook in januari 1988 Piet Goedegebure de voorzittershamer van Thys Kloet overnam ging er toch weer een andere wind door onze vereniging waaien. Na een inwerkperiode van een half jaar, werden de eerste plannen gemaakt voor het aanbouwen van een besprekingskamer en toiletgroep. Nadat Johan Kooman een tekening had gemaakt, kwam deze na maanden in de kantine te hebben gehangen, op de algemene ledenvergadering ter sprake.

Hier en daar nog wat + en - punten, waarna op voorstel van W. Aalbregtse een nieuwe opzet werd gemaakt. Deze werd goedgekeurd waarna de bouwcommissie aan de slag kon.

Na een eerste vergadering werd besloten om op 28 februari 1989 te beginnen, en gezien het mooie weer werd er in deze eerste maand een flinke duw aan gegeven. Nadat de vloer was gestort kon met het metselwerk worden begonnen. Na vele uren van noeste arbeid door leden en niet leden konden we half juni de besprekingskamer als afgebouwd beschouwen.

Toen kwam de renovatie van de kantine nog aan de beurt. Via veel sloop, metsel, schilder en poetswerk was ook dit karwei half juli geklaard, en kan onze vereniging nu trots zijn op zo’n accommodatie (nu nog een kleedlokaal). Op 26 augustus 1989 werd dan ook de tent feestelijk geopend door Gerrit van Sabben. Dit was aan een stukje over de accommodatie vanaf het moment dat men zich omkleedde in een schuur in 1949, tot en met mei 1990 met deze schitterende accommodatie.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie