HeaderSectionExtra
  | | | |  
VVA F2 2001/2002

Historie

Teams 2016/2017 in blauw

VVA 1 JO13-1 (D1) JO9-1 (F1)
VVA 2 JO13-2 (D2) JO9-2 (F2)
VVA 3 JO13-3 (D3) JO9-3 (F3)
VVA 4 JO11-1 (E1) JO9-1 (F4)
JO19-1 (A1) JO11-2 (E2) JO9-1 (F5)
JO17-1 (B1) JO11-4 (E3) JO7-1 (M1)
JO17-2 (B2) JO11-5 (E4) JO7-1 (M2)
JO15-1 (C1)   JO7-1 (M3)
JO15-2 (C2)    


Programma en uitslagen

Wedstrijdverslagen


WWW ARENDSKERKE.NLBovenste rij van Links naar rechts: Martin Corstanje( leider), Raymond Kloet, Jeroen Dijkwel, Alexander Hamelinck, Simon Rijk, Marc Wijts, Michel Harinck en Peter Wijts (leider)
Onderste rij van links naar rechts: Siem Corstanje( supporter), Edi van Doezelaar , Ricardo Kriekaard, Marijn Corstanje en Hidde Westerweele
Op de foto ontbreken : Lars Wartena en Tom de Regt
Leiders:
Peter Wijts en Martin Corstanje
Trainer:
Martin Corstanje

Verslagen

24 april VVA F2-Kapelle F4
Het was de laatste wedstrijd van het seizoen. Het zou mooi geweest zijn als tijdens deze wedstrijd de kampioen zou worden bepaald maar dan zou Krabbendijke tegen Yerseke punten moeten verspelen. Maar dat was niet gebeurd en Krabbendijke was dus virtueel kampioen. En een stunt van Kloetinge F7, dat nog tegen Krabbendijke moest spelen zat er niet in. Het ging dus om de tweede plaats. We moesten van Kapelle winnen om de tweede plaats te bemachtigen. De wedstrijd begon wat later om dat het onweerde en we last hadden van flinke hagelbuien. Maar uiteindelijk konden we beginnen. Meteen na het fluitsignaal gingen beide partijen er flink fel in. De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en beide ploegen kregen ook een paar kleine kansjes. Na zo'n 10 minuten spelen was VVA succesvol. Michel wist de keeper van Kapelle met een vlammend schot te verassen. Meteen daarna ging Kapelle volop in de aanval. Ze gaven daardoor achterin ook wat ruimte weg en onze jongens kregen kansen genoeg. Maar ze gingen daar wat slordig mee om. Vlak voor de rust was het aan de andere kant raak. De gelijkmaker door Kapelle. Na de rust veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. VVA was de iets betere ploeg, speelde pressie voetbal maar liet achterin af en toe wat gaatjes vallen. Op een gegeven moment wist Michel aan de aandacht van de verdedigers van Kapelle te ontsnappen en ging alleen op de keeper af. Maar vlak voordat hij uit kon halen werd hij neergelegd. Penalty. Hij nam hem zelf en bracht VVA op voorsprong. We hadden nog zo'n 5 minuten te spelen en dat zouden zeer angstige minuten worden. De verdediging van VVA kreeg het zwaar en gaf steeds meer ruimte weg. Op een bepaald moment braken maar liefst 3 spelers van Kapelle door. Alleen Edi lette op en wist in zijn eentje de bal te veroveren en werd door het publiek uitgeroepen tot de 'man of the match'. We wisten stand te houden en zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning.

20 april Yerseke F3-VVA F2
Om in de race te blijven voor de titel moest ook van Yerseke gewonnen worden. En ook aan het doelsaldo moest gewerkt worden, want dat kon ook wel eens de beslissing gaan brengen in de competitie. We hadden in de thuiswedstrijd tegen Yerseke een pijnlijke nederlaag geleden, dus we hadden wat goed te maken. Meteen in het begin van de wedstrijd bleek al dat onze jongens prima in vorm waren. Yerseke kwam er eigenlijk niet aan te pas. We waren veel sterker, maar dat resulteerde vreemd genoeg niet echt in grote kansen. Zo werd dus in de eerste helft niet gescoord. Na de pauze voerden we de druk wat op. Door een gelukje, de keeper van Yerseke liet de bal uit zijn handen glippen na een corner van Michel, rolde de bal over de doellijn. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen. Yerseke kwam helemaal niet meer onder de druk uit. En er werd prima gevoetbald. Alexander hield zijn doel schoon en had een prachtige redding tijdens de enige kans die Yerseke kreeg. Dat zijn de besten. Simon en Marc heersten achterin. Simon liet zien dat ie een prachtige pass bezit. Tom, Jeroen, Hidde en Raymond lieten van het middenveld van Yerseke geen spaan heel. Marijn en Michel zaaiden paniek in de verdediging van Yerseke. Dat resulteerde al snel door nog een treffer van Michel. De derde treffer was een mooie. Marc wist de bal op het middenveld te veroveren, kapte 3 man uit en stormde naar voren toe. Hij bedacht zich en gaf een prima pass op Marijn. Die passeerde de laatste man van Yerseke en ging op het doel af. Op het moment dat de keeper uitkwam schoot Marijn. De bal belandde echter op de paal. Maar gelukkig stond daar Michel die de bal voor een leeg doel voor het intikken had. Michel, hij gaat maar door, had ook de laatste treffer op zijn schoen. Vanaf de middellijn liep hij zo richting het vijandelijk doel, passeerde nog een paar spelers en zette de eindstand van 0-4 op het bord. Een onverwacht makkelijke overwinning was een feit.

17 april VVA F2- Krabbendijke F1
Wilden we nog kans maken op de titel dan zouden we elke wedstrijd moeten winnen. En dan nog waren we afhankelijk van de resultaten van de andere wedstrijden. Krabbendijke was de ploeg met de minste verliespunten en moesten we zeker deze wedstrijd winnen. Dat was, even terugdenkend aan de nederlaag in de uitwedstrijd, geen gemakkelijke opgave. De omstandigheden waren prima. Het was woensdag avond, een mooie zonnige voorjaarsavond, geen wind en veel publiek. We speelden 10 tegen 10, zodat wij maar 1 wissel hadden. Het was wel een beetje druk op het veld, maar alla, dat was in het voordeel van de meest technische ploeg. Na de aftrap bleek al gauw dat het kwaliteitsverschil dat er was in de uitwedstrijd er nu absoluut niet was. Krabbendijke was misschien de iets beter voetballende ploeg, maar dat werd ruimschoots gecorrigeerd door een hardwerkend VVA. Het was een pot waarin stevig werd gevoetbald, door beide kampen, zonder dat het gemeen werd. Er waren over en weer wat kleine kansjes maar op het middenveld werd de meeste strijd geleverd. Vlak voor rust werd Michel in een doelrijke positie fors onder uitgehaald door een speler van Krabbendijke. Een strafschop was het gevolg die helaas jammerlijk werd gemist door deze zelfde Michel. Zo was de russtand 0-0. Na de rust gingen beide ploegen weer de pittige strijd aan. Na een minuut of 5 wist Michel zich vrij te spelen en de, overigens prima keepende, keeper te passeren. Weer 5 minuten later haalde Marc een speler van Krabbendijke neer. Weer een strafschop. Deze werd niet gemist. De stand was weer gelijk. Aangezien we wel moesten winnen voerden we de druk wat op. We zette druk naar voren, maar dat gaf Krabbendijke de mogelijkheid om te counteren. Gelukkig stonden met name Simon, Hidde, Raymond en Marc een prima partijtje te verdedigen. Vlak voor tijd maakte Michel de bevrijdende winnende treffer. Na een aanval van VVA werd er wat slordig uitverdedigd en belandde de bal voor de voeten van Michel. Die aarzelde geen moment en wist de keeper met een vlammend schot te passeren. Gelukkig klonk vlak erna het fluit signaal, want vrijwel iedereen zat er helemaal doorheen. Een zwaar bevochten maar prima overwinning.

13 april VVA F2- Kloetinge F7
We hadden wat goed te maken na de nederlaag tegen Krabbendijke. Kloetinge F7 was daarvoor eigenlijk een perfecte tegenstander. We hadden daar uit al met grote cijfers van gewonnen en nu speelde we thuis. We trainen veel op techniek en refereerden aan de bewegingen van Van Persie en Kalou in de wedstrijd tegen Internazionale. Daarom peperden we de jongens ook in om de trukendoos eens open te gooien. Een aantal jongens had de wedstrijd gezien, dus dat sloeg wel aan. En het zou mogelijk moeten zijn tegen deze tegenstander. Maar we waarschuwden ook voor overmoedigheid. Dat deze waarschuwing niet overbodig was bleek snel na het fluitsignaal. Kloetinge tapte uit een ander vaatje dan de eerste wedstrijd. We hadden dan wel een optisch overwicht, maar toch hield Kloetinge vrij gemakkelijk stand. Daar moet wel bij vermeld worden dat ze wel wind mee hadden. Bijna tegen het einde van de eerste helft wist Marijn de verdediging van Kloetinge te verassen en kon doorbreken. De keeper wist echter zijn inzet te keren, maar in de rebound wist Hidde de bal met een enorme poeier toch in het doel te krijgen. Hij bepaalde de rusttand op 1-0. Na de rust had VVA windje mee, dat was een voordeel. Maar de eerste aanval was van Kloetinge. Een speler ontsnapte aan de aandacht van het centrale duo Simon en Marc en ging alleen op de keeper af. Raymond aarzelde geen moment en zette de achtervolging en haalde de speler van Kloetinge onderuit. Zou normaal rood moeten zijn, maar de scheidsrechter was mild. Vervolgens was het VVA. Marijn wist al snel te scoren en vanaf dat moment was het duel beslist. Onze jongens begonnen steeds beter te voetballen. De jongens van Kloetinge kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Er werd uitstekend gecombineerd, we zagen weer scharen en hakjes, mooie sleepbeweginen en ook het publiek genoot met volle tuigen. Michel brak met twee uitbraken de stand op 4-0 waarna de ontketende Hidde er 5-0 van maakt. Michel bepaalde de eindstand op 6-0 door met een fraaie boogbal de keepr van Kloetinge, die iets te ver voor zijn goal stond te passeren. Eindstand 6-0.

6 april Krabbendijke F1-VVA F1
Krabbendijke was de nieuwkomer in de competitie. Zij waren de vervangers van Goes die een klasse lager zijn gaan spelen aangezien zij van elk team behoorlijk klop kregen en dat is voor beide partijen niet echt leuk. De wedstrijden die we de laatste jaren tegen Krabbendijke hebben gespeeld waren altijd spannend. En met wisselend resultaat. Het leuke is dat we steeds hetzelfde team tegenkomen. Al die jongens zijn ook in hetzelfde jaar begonnen als onze jongens. Daarnaast is de ontvangst altijd hartelijk en zo ook deze keer op een kille ochtend in april. Lars en Ricardo waren niet aanwezig maar voor de rest was iedereen fit en had er zin in. VVA mocht beginnen met de aftrap. Maar meteen nam Krabbendijke over, gingen met z'n allen ten aanval en voordat de arme Tom (onze keeper) en de meeste andere leden van ons team, een bal aangeraakt hadden lag ie er al in. Een minuut later was het weer raak. Weer een minuut later…weer raak. We werden helemaal weggespeeld. Gelukkig nam Krabbendijke toen wat gas terug en dat gaf ons de mogelijkheid om wat beter in het spel te komen. We waren in ieder geval wakker. Na 10 minuten spelen bracht Michel de spanning helemaal terug door in twee minuten twee keer te scoren. Allebei prachtige solo's. Vanaf dat moment ging de strijd geliijk op. Echte kansen werden er niet meer gecreerd en de strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. In de tweede helft had Krabbendijke weer het betere van het spel. Er werd door hen beter gecombineerd, het positiespel was uitstekend en ook fysiek waren ze gewoon de betere. Na 10 minuten in de tweede helft besliste Krabbendijke wedstrijd door weer vrij snel twee keer achterelkaar te scoren. Dus was de verdiende eindstand 5-2 in het voordeel van Krabbendijke.

23 maart 2002 VVA F2-Wissenkerke F1
De uitwedstrijd was al door ons gewonnen met 0-6, dus de wedstrijd werd een beetje gezien als een formaliteit. Maar het moest nog wel waar gemaakt worden. De omstandigheden waren prima, op het veld na dat een beetje hobbelig was. Veel toeschouwers en een lekker voorjaarszonnetje. Na de aftrap was het krachtsverschil meteen duidelijk en de wedstrijd speelde zich bijna volledig af op de helft van Wissenkerke. Gek genoeg creëerden we weinig kansen en het duurde bijna 10 minuten voordat Michel, na een uitstekende pass van Simon, de bal in de touwen joeg. Vlak erna scoorde Marc, na een foutje van de keeper die de bal losliet. Ook daar vlak na scoorde Raymond die de bal in een kluts situatie binnenschoot. Vlak voor tijd scoorde Michel nog twee keer. De eerste keer nadat Alexander de paal raakte en hij de rebound benutte en daarna passeerde hij in zijn eentje de hele verdediging van Wissenkerke inclusief de keeper. Ruststand 5-0. Tijdens de rust droegen we de jongens op om vooral de buitenkanten eens op te zoeken en we wilden ook graag weer eens een paar mooie bewegingen zien. Vlak na de rust had Wissenkerke even het betere van het spel. Onze verdediging liet het een beetje bij liggen en bij de tweede uitbraak was het raak. De eer was gered. Daarna was het weer aan VVA de beurt. Michel maakt er, weer na een fraaie solo, er 6-1 van. Jeroen strafte een foutje van de keeper af en Marc maakte zijn tweede doelpunt door een weggewerkte bal in één keer keihard op zijn slof te nemen. Daarna was het 'gallery play'. De ene schaar na de ander. Michel, Jeroen, Simon…ze deden het allemaal. De mooiste was echter wel van Tom die in zijn eentje het hele team van Wissenkerke (en ook van VVA) verbaasde door de mooiste schaar uit zijn loopbaan. Helaas werd uit zijn voorzet niet gescoord. Michel bepaalde uiteindelijk de eindstand op 9-1.

16 maart 2002 Kapelle F4-VVA F2
Na de nederlaag tegen Yerseke vertrokken we toch met goede moed naar Kapelle. De jongens waren er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Kapelle is een tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben en waar altijd 'iets' gebeurd. Dus het zou spannend gaan worden. Het was een mooie maar frisse zaterdagochtend. We hadden op de afwezige Ricardo en Thomas na een volledige en fitte groep. Na de aftrap bleek al gauw dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd waren. Een nadeel van VVA (maar dat hebben we bijna elke wedstrijd) is dat we zoveel wisselspelers hebben. Dat breekt ons soms in de wedstrijd op. Die dag was dat echter niet het geval. Iedereen deed zijn stinkende best. Er ontstonden aan beide kanten wat kansjes maar gescoord werd er niet. Tot een aantal minuten voor de rust.. Marc die samen met Simon om de beurt als libero fungeerde, werd wat (on)gelukkig gepasseerd door een Kapelse aanvaller die vervolgens Tom verraste door de bal via de paal in het doel te schieten. 1-0 was ook meteen de russtand. De tweede helft was misschien wel de beste helft die F2 ooit gespeeld heeft. Er werden uitstekend overgespeeld, je zag hakjes, scharen, kopballent, er werd getackeld enz. Alles waar we op de training op oefenden kwam er uit. Helaas kwamen door weer een ongelukkige actie in onze verdediging op een 2-0 achterstand. Het spelertje van Kapelle dat gescoord had pakte de bal uit het doel en rende er mee weg. Tot grote ergernis van Marc die snel de bal wou hebben om af te trappen. Toen die jongen de bal niet wou geven ging Marc er achterhaan en wou hem een schop verkopen. Gelukkig mistte hij de jongen op een haartje, maar hij had wel de bal. Vanaf dat moment kwam Kapelle er niet meer aan te pas en werden ze volledig weggespeeld. Michel maakte er na een fraaie solo er 2-1 van. Toen was Hidde aan de beurt. Nadat verschillende van onze jongens de keeper van Kapelle, die een uitstekende wedstrijd keepte, al op de proef hadden gesteld wist Hidde met een vlammend schot in de loop de bal keihard in het net te schieten. Daarna had VVA nog genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Keer op keer wisten Michel en Marijn door te breken en alleen op de keeper af te stormen. Maar, nogmaals, die had een prima dag. De paal, de lat, de keeper, allemaal stonden ze in de weg. Zo eindigde de wedstrijd in een, uiteindelijke terechte 2-2.

2 maart 2002 VVA F2-Yerseke F2
De euforie was groot na de monsterzege op Goes F2. Dus de jongens zouden Yerseke ook even op gaan rollen. We waren enigszins verzwakt door de afwezigheid van Marijn en Ricardo maar voor de rest was iedereen fit en vol goede moed. Na het fluitsignaal bleek dat Yerseke van een heel ander kaliber was dan de twee vorige tegenstanders. Ondanks een optisch veldoverwicht van Arendskerke, wat resulteerde in een paar kleine kansjes, was het Yerseke die de grote kansen kreeg. Wat al gauw resulteerde in een doelpunt. Een afstandschot in de hoek was onbereikbaar voor Tom, onze keeper. Al snel gevolgd door nummer twee. Ook een afstandschot, precies in het hoekje. We stroopten de mouwen nog een even op en met als gevolg dat Michel in een fraaie solo de verdediging van Yerseke veraste en zo Arendskerke terugbracht in de wedstrijd. Het antwoord van Yerseke op onze opleving duurde niet lang. Vlak voor rust wisten ze nog twee keer te scoren. Ruststand 1-4. Dat waren onze jongens niet gewend. In de rust werden de jongens nog eens flink opgepept. De achterstand was tenslotte niet onoverbrugbaar. Na de rust was hetzelfde beeld als voor de rest. Er werd hard gewerkt, iets beter gevoetbald als voor de rust, maar elke keer als we terug in de wedstrijd leken te komen, scoorde Yerseke tegen. Zo werd het 2-4 (door Michel) maar meteen er na scoorde Yerseke weer. Michel bepaalde uiteindelijk de eindstand op 3-5. Het was een dik verdiende zege van Yerseke en we staan weer met beide benen op de grond.

16 februari 2002 VVA F2-Goes F2
Na de ruime overwinning op Wissenkerke hadden we er een tijdje op moeten wachten. Het carnaval en niet te vergeten de bruiloft tussen Alex en Maxima hadden ervoor gezorgd dat we pas nu weer konden spelen. De tegenstander was Goes F2. Vanaf het fluitsignaal was al duidelijk dat we niet één maar twee maatjes te groot voor Goes waren. Voordat er een speler van Goes de bal had aangeraakt was Michel al succesvol. Meteen na de aftrap was het al weer raak en weer was het Michel die scoorde. We lieten vervolgens de reservespeler van Goes ook meteen maar meespelen want we zagen Goes ook niet echt terugkomen. Al snel volgde doelpunt nummer drie, door Marijn. Deze zelfde Marijn wist vlak erna Marc alleen voor de goal te krijgen. Marc maakte vervolgens zijn eerste competitie doelpunt door met een vlammend schot, via de paal, de bal achter de zeer onzekere doelman van Goes te krijgen. Voor de rust werd er nog drie keer gescoord. Michel tweemaal en Jeroen was éénmaal succesvol door de bal keihard van afstand in het doel te knallen. Russtand 7-0. Na de rust veranderde aan het spelbeeld niets. De ene aanvalsgolf van VVA volgde de andere op. Marijn maakte er fraai 8-0 van door de bal tijdens het nemen van een hoeksschop in één keer in het doel te krijgen. Nadat Michel nog een keertje scoorde deed Jeroen het kunststukje van Marijn nog eens dunnetjes over. Nadat Goes in eigen goal had gescoord kreeg Michel het nog eens op zijn heupen. In een mum van tijd scoorde hij maar liefst vier keer achterelkaar. Een 100% zuivere hattrick dus. Eindstand 15-0.

26 januari 2002 Wissenkerke F1-VVA F2
Voor de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie vertrokken we naar het winderige Wissenkerke. Op Raymond na, die zich niet lekker voelde, konden we beschikken over een volledige en fitte groep. Het was niet zo koud als de wedstrijd in december dus iedereen had er weer zin in. Tom en Alexander waren gebombardeerd tot de twee vaste keepers van F2 aangezien ze beide het meest enthousiast waren om deze zeer belangrijke positie in het veld te bezetten. We spraken af dat zij ieder een helft zouden keepen. Meteen na het begin signaal was al duidelijk dat onze sluitposten weinig te doen zouden krijgen. We waren veel sterker. Dat kwam ook omdat onze jongens zeer gretig waren en de tegenstander op alle fronten en posities overklasten. Marijn en Ricardo diep in de spits, Michel bezette zowel de links als rechter spits positie. Edy, Hidde, Jeroen en Alexander heersten op het middenveld terwijl Simon, Lars en Marc een solide verdediging vormden. Al vroeg in de 1e helft brak Michel in zijn eentje door de verdediging van Wissenkerke heen en maakt fraai de 0-1. Al snel gevolgd door een doelpunt van Marijn die met een fraaie beweging de gehele verdediging voor de gek hield en scoorde. Ricardo had de 0-3 op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings naast. Wissenkerke scoorde ook nog, maar helaas was dat in eigen doel. Vlak voor rust maakte Marijn er met een afstandschot er nog 0-4 van. In de 2e helft veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. Alexander nam de plaats in van Tom en andersom. Wissenkerke, dat nu windje mee had, was iets sterker voor rust, maar werd niet echt gevaarlijk. Simon ontpopt zich momenteel als een ware kop specialist. Een aantal uitrappen van de keeper van Wissenkerke werd door hem meteen weer in de richting van deze zelfde keeper gekopt. Ook met corners gaat hij mee naar voren om daar vervolgens ook nog te scoren. Marijn had een goede dag. Na eerst nog de paal te raken bepaalde hij de eindstand op 0-6 door vrijwel iedereen van Wissenkerke in zijn eentje te passeren inclusief de keeper. De eerste winst is weer binnen.

8 december 2001 VVA F2-Krabbendijke F1
Het was koud, erg koud die ochtend. Het was tevens de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen een tegenstander die nauwelijks een puntje had behaald. Dat zou dus een formaliteit moeten zijn. Niets bleek minder waar. Marc bood zich vrijwillig aan om met Krabbendijke mee te spelen om het aantal wissels aan onze kant zoveel mogelijk te bepreken. In de eerste helft was VVA duidelijk meer in balbezit maar we konden nauwelijks kansen creëren. Ik moet ook zeggen dat ik van de eerste helft niet veel gezien heb omdat ik meer bezig was om veters te strikken, de wissels te regelen en de jongens die wissel stonden warm te houden. Daarnaast vielen er regelmatig spelertjes uit omdat een bal met deze kou veel pijn veroorzaakt als die hard tegen een bovenbeen aan komt. Tot ieders grote schrik, ook van het in grote getale opgekomen publiek, kwam Krabbendijke in het midden van de eerste helft zelfs op voorsprong. En Krabbendkijke kreeg zelfs meer kansen, maar die werden gelukkig niet benut, mede door het prima keepers werk van Tom. Na de rust werd gelukkig de zaak recht gezet. Krabbendijke kreeg nauwelijks een kans meer en wij begonnen wat beter te voetballen. Vlak nadat Michel bij een vrijwel niet te missen kans de bal hoog overschoot kon Ricardo, na een voorzet van Marijn, de gelijkmaker aantekenen. Vrij snel gevolgd door de 2-1. En toen gingen we door. Alex maakte er 3-1 van, Michel 4-1 en bij een hoekschop schoot een spelertje van Krabbendijke ook nog in eigen doel. Eindstand 5-1. Een mooie, maar zeer koude, afsluiting van het najaarsseizoen.
gaf. Vlak voor tijd strafte Alexander het enige foutje van de keeper af en bepaalde zo de eindstand op 5-4.

29 september 2001 Krabbendijke F1-VVA F2
Onder begeleiding van een prachtig nazomer zonnetje vertrokken we vroeg in de morgen naar Krabbendijke. Tom was nog steeds ziek, maar voor de rest was iedereen aanwezig en wat nog belangrijker was: fit. Krabbendijke had maar zeven spelertjes terwijl wij met z'n tienen waren Er zou dus veel gewisseld moeten worden. De coach moest er even goed voor gaan zitten om het wissel schema voor elkaar te krijgen. Dat viel echter niet mee. Het wisselgebeuren zou ons (zo bleek later) duidelijk op breken. We begonnen vrij sterk aan de wedstrijd. We hadden een duidelijk veldoverwicht. Maar we konden maar enkele kansen creëren, die we helaas niet benutten. En wat zo vaak gebeurd, gebeurde ook bij ons. De enige spits van Krabbendijke ontglipte razendsnel aan onze verdediging en maakte 1-0. Michel raakte enkele minuten later, na een prachtig afstandschot, de lat. Iets later had hij wel succes en bepaalde de ruststand op 1-1. Na de rust was het beeld precies hetzelfde. We hadden veel meer balbezit maar konden nauwelijks echte kansen creëren. Gelukkig maakte de keeper van Krabbendijke een foutje en Marijn, die goed op stond te letten, kon profiteren. We hadden dus de verdiende voorsprong te pakken. Maar toen ging het mis. Zeker door het vele wisselen ging iedereen uit zijn positie lopen en het verdedigen werd steeds lakser. De supersnelle spits van Krabbendijke ontglipte keer op keer aan onze verdediging. De gelijkmaker en de voorsprong kwamen al snel. Met veel geluk kon Marijn in een kluts nog gelijk maken, maar ik zag de bui al hangen. Vlak voor tijd werd het 4-3 (weer door dezelfde spits) voor Krabbendijke.

22 september 2001 VVA F2-Colijnsplaatse Boys F1
Het was een prachtige zaterdagochtend en iedereen was er weer klaar voor. Het publiek was weer in grote getale op komen dagen. Onze jongens hadden er zin in. We waren deze competitie nog ongeslagen en voorzichtig begonnen we al aan het kampioenschap te denken. We hadden de beschikking over vrijwel de gehele selectie. Alleen onze Tom kon door ziekte niet aanwezig zijn. Toen de mannen uit Colijnsplaat het veld betraden viel me één ding op. Er liepen nogal een paar grote kerels bij. Dat zou een zware klus worden. Na het fluitsignaal werd mijn angst bewaarheid. Fysiek kwamen we tekort. En dat resulteerde al snel in een 0-1 achterstand. Snel gevolgd door een 2e doelpunt. Toen we van de schrik waren bekomen gingen we eindelijk een beetje voetballen. Alexander bracht de spanning terug door tegen te scoren. Maar het antwoord van Colijnsplaatse Boys kwam snel. Het werd 1-3 en enkele minuten later passeerde Alexander weer een doelman. Maar dat was Marc en die verdedigde ons doel. Pech hebben dus. Tegen het einde van de 1e helft wist Michel nog tegen te scoren. Maar elke keer als het leek dat we terug kwamen in de wedstrijd nam Colijnsplaat het initiatief weer over en zodoende werd er nog voor het rustsignaal nog 2 keer gescoord. Ruststand 2-6. Tijdens de pauze spraken we de jongens wat moed in. In de 2e helft zagen we een heel ander F2. We incasseerden in het begin van de 2e helft weliswaar een treffer maar daarna was het de beurt aan ons. Het begon te lopen. Michel en Alexander maakten prima acties langs de zijkant. Ricardo maakte het de verdediging van Colijnsplaat knap lastig. Edy, Marc en Hidde heersten over het middenveld. Simon, Jeroen en Raymond bleken betrouwbare verdedigers. En dan hadden we nog Marijn, die met een aantal fraaie reddingen ons doel schoon hield. Michel en Ricardo wisten nog te scoren en bepaalde de eindstand op 4-7. De eerste nederlaag was een feit maar we konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

15 september 2001 VVA F2-Luctor F2
Na de 0-10 overwinning op de Volharding op 8 september konden met een flinke dosis zelfvertrouwen beginnen aan de wedstrijd tegen Luctor F2. Tot mijn grote spijt heb ik helaas de monsterzege op de Volharding zelf niet mee kunnen maken. Bij mijn vraag aan de spelersgroep hoe het nu kwam dat het die wedstrijd allemaal perfect liep kreeg ik als antwoord dat dit juist mijn afwezigheid was. Die opmerking kon ik in mijn zak steken. Maar iedereen beloofde ook vandaag weer zijn uiterste best te doen. Er waren weer veel toeschouwers aanwezig en het weer was perfect. We begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer. We waren iets sterker en dat resulteerde in het begin in een paar kansen. Met name Michel en Marijn braken regelmatig door. Ook Luctor kreeg een paar opgelegde kansen, maar Ricardo (die zijn debuut maakte als keeper) wist met een aantal fraaie reddingen een achterstand te voorkomen. Iets over het midden van de eerste helft wist Marijn met een fraai afstandschot de doelman van Luctor te passeren. Het spelbeeld veranderde vanaf dat moment nauwelijks. Het was een gelijk opgaande strijd. Na de rust ging iedereen op dezelfde manier door. Kansen over en weer. Soms met gevaar voor eigen leven gooide Alexander (die de 2e helft keeper was) zijn lichaam een aantal keren voor een doorgebroken speler van Luctor. Iedereen werkte keihard om de voorsprong te bewaren. Dat harde werken werd beloond. Met een fraaie pass wist Michel Marijn en Ricardo te bereiken. Marijn nam de bal perfect aan en Ricardo trok het gat zodat Marijn door kon lopen en kon scoren. Vanaf dat moment werd Luctor sterker en sterker. En uiteindelijk kwamen ze (verdiend) terug naar 2-1. De laatste minuten gingen onze jongens er nog eens keihard tegenaan. Vooral Marc en Simon gingen behoorlijk tekeer op het middenveld. De voorsprong wilden ze niet meer uit hun handen geven. Toen klonk gelukkig het eindsignaal en de 3e overwinning op rij was een feit.

31 augustus 2001 VVA F2-Yerseke F2
Het was weer zover….de start van de nieuwe competitie. De voorbereiding was perfect verlopen. Dat resulteerde uiteindelijk in de toernooizege van het VVA E en F puppillen toernooi 2001. De vreugde na deze overwinning was groot en we hadden afgesproken dat we dit jaar voor het kampioenschap zouden gaan. Yerseke F2 was onze tegenstander. Op verzoek van Yerseke werd het openingsduel vervroegd naar de vrijdagavond. De omstandigheden waren perfect, mooi weer (het had die dag best wel veel geregend dus het veld lag er uitstekend bij) en het belangrijkste…er was veel publiek. Misschien dat de spanning een beetje in de benen zat, maar na enkele tellen na het fluitsignaal lag de bal al in ons doel. 0-1 dus. Gelukkig waren we snel van de schrik bekomen kon Marijn de stand gelijk trekken. Vanaf dat moment ging de strijd gelijk op. Simon hield met een paar mooie reddingen het doel schoon. We kregen langzaam de overhand en dat resulteerde in een goal van Ricardo. Helaas konden we het goede spel niet volhouden. We verdedigden slap en Yerseke wist vlak voor rust nog 2 keer te scoren. Tijdens de rust gaven Martin en Peter wat tactische adviezen. Deze werden zowaar in de 2e helft opgevolgd. Michel maakte vlak na rust de gelijkmaker. Vervolgens werd er om en om gescoord, 3-4, 4-4 (Marijn), 4-5, 5-5 (Michel). Vlak voor tijd besliste Michel, die even van te voren ook nog de lat raakte, het duel door de bal, na een fraaie solo, in het doel van Yerseke te schieten. Yerseke kreeg vervolgens nog wel een paar kansen maar deze werden (gelukkig) niet benut. Eindstand 6-5. De eerste overwinning is binnen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie