| | | |  
Voetbalkamp 2004

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2004 A B C D

   

Vrijdag 25 juni

Zes uur vertrokken de 36 deelnemers richting Kampeerboerderij Jan Mies in Rucphen. Even voor zeven arriveerden de eerste deelnemers. Andere hadden een verkeerde route genomen en waren iets later.
Na aankomst van Kees van Sabben werden de koffers uitgeladen. Het installeren van de slaapgelegenheid kon beginnen. Na een uurtje was alles gereed.
Ondertussen had Kees van Sabben en Sebastiaan Verduin een voetbalcircuit uitgezet. De A- en B junioren en de D pupillen moesten 8 onderdelen afwerken. De 8 groepen waren gemengd van samenstelling.
Er werd enthousiast gestreden. Na een uurtje waren de winnaars bekend.

De A junioren gingen zich snel omkleden om de tweede helft van de wedstrijd Frankrijk–Griekenland in een café in Rucphen te bekijken. De andere deelnemers hadden rust. De rustperiode werd gevuld met een partijtje voetbal onder leiding van Vincent Nagelkerke, Marcel Beenhakker en Sebastiaan en verschillende spelletjes badminton.

Toen het donker begon te worden werd het bos opgezocht. Hier werd het spel KONIJNENJACHT gespeeld. De konijnen verstopten zich. De jagers mochten met zaklicht op zoek. Sommigen waren toch wel bang in het donkere bos. Ze bleven angstvallig bij elkaar. Ook de leiding deed één ronde mee.

Na een uurtje was het afgelopen. Terug op de kampeerboerderij hadden Kitty Marinisse en Ina Nagelkerke de fritespan al aan. Het lekkere hapje wilde er wel in. Weldra kwamen ook de A junioren terug. Die lieten ook de frites wel smaken. Hélaas waren er twee jongens vermist. Toen de leiding op onderzoek wilde gaan, kwamen ze aanzetten. Ze werden een hartig woordje toegesproken. Toch probeerden ze hun actie goed te praten. Blijkbaar hadden sommige deelnemers moeite met afspraken en regels. Bovendien werd de verantwoording van de leiding behoorlijk onderschat. Het bleef nog lang onrustig.

Zaterdag 26 juni

Half negen aan tafel. Behalve de A junioren, deze kregen een pittige straftraining voor hun kiezen van de trainer en leider. Zij konden later eten.

Tijdens het eten verschenen de spelers van Rucphen al. Ze leken wel groot voor D pupillen. Gelukkig waren het de C junioren. De leider IJzaäk Adema werd ingelicht en de spelers moesten snel omkleden. De A junioren zorgden voor de afwas.

De wedstrijd ging voor de rust gelijk op. Na de rust ging de vermoeidheid meespelen. Het doorlopende wisselen hielp niet meer. Met 4–1 werd er verloren. Een leuke wedstrijd tegen een onbekende tegenstander.

Ondertussen was er toch wel paniek uitgebroken. De tegenstander van de A junioren had afgebeld. Driftig werd er door de campingbeheerder gebeld voor een andere tegenstander Na een uur was er nog geen resultaat. Door de leiding werd toen besloten een onderlinge partij te spelen.

Om elf uur waren de D pupillen aan de beurt. Ook hier een gelijkopgaande partij. ’s Heer Arendskerke verdedigde lange tijd een 1 – 0 voorsprong, vooral door goed keeperswerk van Tristan. De voorsprong kon niet vastgehouden worden. Er werd met 2 – 1 verloren.

Voor het middageten was er gezorgd voor een frikandel of kroket. De meeste hadden honger gekregen van hun inspanning. Er waren er een paar, die van vermoeidheid niet konden eten. De A junioren zorgden voor de afwas.

Voor het middagprogramma was er voor de C junioren en D pupillen een zeskamp. Zaklopen (duo), skippyballen (duo), ballonklap, ballontrap, duozak-skippy. Als laatste stond de buikschuiver op het programma.


Een zeil van 22 meter was klaargelegd en ingesmeerd met zachte zeep. De groepen streden onder grote hilariteit om de verste poging. Uiteindelijk bleek Tristan de winnaar (24 meter, dus 2 meter over het gras), Roos was goede tweede op 20 centimeter, op de derde plaats eindigde Maarten. Ook de leiding moest het proberen. Vincent Nagelkerkerke verbeterde het record van Tristan (25 meter), André Tange kwam dicht in de buurt, Robert Back bleef een paar meter achter. Wat Tristan en de anderen ook probeerden, het record van Vincent werd niet meer gebroken. De deelnemers zaten behoorlijk onder het zeepsop.

Van een heerlijke douche knapten de deelnemers lekker op. Alle deelnemers kregen een oranje bril. Want elke deelnemer was eigenlijk winnaar. De brillen waren beschikbaar gesteld door OUD lid René Visser.


Ondertussen was de onderlinge voetbalwedstrijd ook afgelopen. Een stevige partij onder leiding van een echte scheidsrechter. Na afloop werd er uitgerust en het uitgaanstenue in orde gebracht.

Zes uur brandde de barbecue ‘als een lint”. De hamburgers en sateetjes gingen er in “als koek”.


8 Uur zette de stoet zich in beweging naar Rucphen. De voetbalwedstrijd Nederland – Zweden moest bekeken worden op een groot scherm. Wat was het spannend en wat had iedereen genoten. Na afloop gingen de kleinsten direct terug. Ze werden op de kampeerboerderij ontvangen met frites en snacks. Spoedig lagen de D pupillen te slapen. Voor de meisjes en de C junioren duurde het iets langer.

Twee uur kwamen de A junioren terug. Sommigen hadden blijkbaar honger want er werd meer dan een heel brood opgegeten en anderhalve kilo kaas. Zelfs de kaas van Iris. Schande!

Zondag 27 juni
Tien uur aan tafel. Voor de A junioren was dit wel een probleem. Dit was niet zo erg want eerst moest de rest eten. Ze hadden de vorige avond al een brood en alle kaas opgegeten. Voor iedereen was er een gekookt of gebakken ei.
Na het eten werden de koffers ingepakt en zwemspullen klaargelegd.

Elf uur vertrokken 8 auto’s naar Bosbad Hoeven. Hier werd heerlijk gerecreëerd. Ondertussen had een groot deel van de leiding het verblijf schoongemaakt. Half twee kwamen ze naar de uitgang gesjokt.
Terug op de kampeerboerderij stond een koud buffet klaar. Sommige hadden niet zo’n honger meer. Zij hadden al in het Bosbad wat gegeten.

Drie uur vertrok de stoet richting ’s Heer Arendskerke. Moe maar voldaan kwamen we aan. Jammer was wel, dat iedereen direct vertrok. Zo doende kon de leiding niet fatsoenlijk bedankt worden.

Namens de leiding: Ina, Kitty, Rinus, Kees, Vincent, Sebastiaan, Izak, Marcel, Piet en Leo


   

Vrijdag 25 juni
18:00 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:00 uur Aankomst Rucphen
20:45 uur Voetbalcircuit
23:00 uur Nachtspel C + D (A’s in de leiding)

Zaterdag 26 juni
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd D-pupillen VVA - RSV
9:30 uur Verassingsprogramma A’s
10:45 uur Voetbalwedstrijd C-junioren VVA - RSV
14:00 uur Zeskamp C + D
14:30 uur Voetbalwedstrijd A-junioren VVA - BSC
18:00 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel C + D
23:00 uur Vrije avond A’s

Zondag 27 juni
10:00 uur Ontbijt
11:00 uur Boschbad Hoeven
14:00 uur Koud buffet
15:00 uur Terugreis
16:00 uur Aankomst kantine VVA en sluiting


Leiders
Kees van Sabben, Rinus Nagelkerke, Ina Nagelkerke, Vincent Nagelkerke, Sebastiaan Verduyn, Piet Willeboordse, Leo Marinissen, Kitty Marinissen, Marcel Beenhakker, IJzaäk Adema en André Tange

Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 te voetballen in de stal of op de hooizolder
 te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 te roken op de hooizolder
 met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 te klimmen in de perenboom
 het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 douches na gebruik schoon achterlaten
 wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie