| | | |  
Voetbalkamp 2007

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2007 C en D

   

Vrijdag 22 juni

Om ongeveer half zeven vertrokken de leiders, een aantal ouders en natuurlijk de deelnemers van het voetbalkamp, richting Rucphen. De weersvoorspellingen waren niet best maar gelukkig was het droog toen om half acht de stoet aan kwam bij de kampeerboerderij van Boer Mies. Ze werden verwelkomd door Els, Peter en Marc die al wat eerder waren vertrokken om alvast de boel open te gooien en er voor te zorgen dat er een kopje koffie klaar stond.

Nadat iedereen een slaapplaats had gezocht werd er gestart met een partijtje voetbal. De spelers werden ingedeeld in vier teams en speelden een aantal wedstrijden van een minuut of twintig. Iedereen had er duidelijk zin in want er werd zeer fanatiek gevoetbald. En nog goed ook. Arendskerke hoeft zich de komende jaren geen zorgen te maken als het om voetbaltalent gaat.

Na de wedstrijden was er een korte pauze. Terwijl een aantal jongens hun tijd vulde met luieren en zich tegoed deden aan wat versnaperingen werd door anderen gepokerd. Hun voorbeeld werd het komende weekend door de rest van de jongens gevolgd, want bij elke vrije minuut werden de kaarten en de fiches tevoorschijn gehaald.Toen het donker genoeg was geworden vetrok de hele groep richting bos voor het nachtspel: Bosjassen. Een soort levend Stratego, maar dan met speelkaarten. Na een dik uur kwam de vermoeide groep weer terug. Ze werden getrakteerd op een drankje en broodje hamburger. Binnen enkele minuten waren de broodjes hamburgers allemaal verdwenen. Nog even allemaal douchen en toen allemaal richting slaapplaats. Nou ja slaapplaats….er werd die
nacht niet echt veel geslapen.

Zaterdag 23 juni
Rond half negen was het ontbijt. Bij een aantal begon de korte nacht al zijn tol te eisen. Er zaten er een paar bij die moeite hadden om hun ogen open te houden. Cees van Sabben en Corrie Tange arriveerde vlak na het ontbijt. Ze brachten het vlees voor de barbecue mee en zouden in de middag meegaan naar Bosbad Hoeven.

Deze ochtend stonden de wedstrijden tegen RSV op het programma. We hadden geluk met het weer en het veld lag er fantastisch bij. Eerst was het de beurt aan de D-pupillen. Het leek in eerste instantie een walk-over te worden, maar niets was minder waar. De russtand was weliswaar 4-0 (voor Arendskerke), maar na de rust werd er niet meer gescoord. RSV was misschien voetballend wel wat minder maar dat werd gecompenseerd met hard werken. Door de korte nachtrust was de werklust bij de spelers van Arendskerke wat minder.Na de D-pupillen waren de C-junioren aan de beurt. Hier was de strijd wat spannender. De strijd ging gelijk op maar het was Arendskerke die uiteindelijk de winst pakte.

Na de middagmaaltijd vertrok het grootste gedeelte van de groep naar Bosbad Hoeven. Menno van der Linde, die tijdens de wedstrijd van de C-junioren was gearriveerd, was bereid om bij de achterblijvers te blijven.

Tijdens ons bezoek aan Bosbad Hoeven werden we geteisterd door enorme plensbuien. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gezwommen, gegleden (verschillende glijbanen en de spectaculaire half-pipe), gewaterfietst en geroeid. En er werd traditioneel weer lekker gegeten. Wegens de regen vertrokken we iets eerder dan gepland richting Boer Mies waar Menno de barbecues al gereed had gemaakt. De hamburgers en sateetjes gingen er goed in.Doordat Jong Oranje zaterdag de finale moest spelen tegen Jong Servië kwam er een leuk programmaonderdeel bij. Namelijk samen voetbal kijken. Aangezien bij Boer Mies geen kabel aanwezig is hadden we wat kunnen regelen bij Café van Oers in Rucphen. Na een wandeling van ongeveer 25 minuten kwamen we daar om acht uur aan. Dat het een leuke avond is geworden is wel duidelijk. Jong Oranje klopte met 4-1 Jong Servië en het was feest.

Teruggekomen op de kampeerboerderij maakte iedereen zich gereed voor het nachtspel: het douanespel. Ondanks dat de vermoeidheid bij een aantal jongens duidelijk zichtbaar was, werd er weer fanatiek gestreden om eerste te worden. Eenmaal terug op de kampeerboerderij stond er een broodje knakworst klaar. Na weer gedoucht te hebben vertrokken de eersten al richting slaapzak. In vergelijking met de eerste nacht verliep deze heel wat rustiger.

Zondag 24 juni
Na het ontbijt werden eerste de slaapzalen op orde gebracht. Tassen en slaapzakken inpakken en alles aanvegen. Je snapt niet dat er binnen enkele dagen zoveel afval geproduceerd kan worden. De bagage werd allemaal buiten neergelegd.

Inmiddels was er al een klein voetbalcircuitje klaargezet. Er werden weer groepjes samengesteld en er kon begonnen worden. Gelukkig was het lekker zonnig weer en werden op een relaxte maar toch fanatiek wijze alle onderdelen afgewerkt.

Na het voetbalcircuit stond er tortellini met saus op het menu. Na een aarzelend begin waren uiteindelijk alle pannen nagenoeg leeg.De chauffeurs voor de terugreis arriveerden goed op tijd en om klokslag één uur vertrokken we weer richting ’s-Heer Arendskerke. Daar aangekomen stonden de meeste ouders al te wachten. Na de bagage uitgeladen te hebben ging iedereen weer huiswaarts.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Met dank aan de leiders, chauffeurs en uiteraard alle deelnemers.


   

Vrijdag 22 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur 4x4 toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 23 juni
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd D-pupillen
11:15 uur Voetbalwedstrijd C-junioren
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
20:00 uur Zul je wel zien
23:00 uur Nachtspel
Zondag 24 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Vincent Nagelkerke, André Tange, Rob van Koeveringe, Sebastiaan Verduyn, Danny de Jonge, Els Wijts en Peter Wijts

Deelnemers
Job Allemekinders, Marco Beenhakker, Kay v.d.Berg, Marijn Corstanje, Kevin Dekker, Tim Dekker, Rik Dekker, Daniel Dekker, Frank van Dijke, Jeroen Dijkwel, Jorn van Doezelaar, Eljo Dooge, Robert-Paul Frenken, Wouter Haarsma, Alexander Hamelink, Michel Harinck, Lex de Jong, Raymond Kloet, Gijs van Koeveringe, Roel de Kok, Ricardo Kriekaard, Rens v.d. Linde. Luuk Nieuwenhuijze, Kevin Nijsse, Tom de Regt, Simon Rijk, Geert Roumen, Christian Tolhoek, Tim Verrips, Lars Wartena, Rick Westdorp, Avner v.d. Westen, Hidde Westerweele en Marc Wijts

Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 te voetballen in de stal of op de hooizolder
 te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 te roken op de hooizolder
 met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 te klimmen in de perenboom
 het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 douches na gebruik schoon achterlaten
 wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie