| | | |  
Voetbalkamp 2008

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2008 C en D

Het voetbalkamp voor de D-pupillen en C-junioren werd dit jaar gehouden van vrijdag 20 t/m zondag 22 juni te Rucphen.

   

Vrijdag 20 juni

In het weekend van 20-22 juni was er weer het voetbalkamp voor de C-junioren en D-pupillen. Net als de afgelopen jaren werd het kamp weer gehouden in Rucphen bij Boer Mies. We hadden dit jaar wel een erge jonge groep. Een behoorlijk aantal spelers van de D2 waren eigenlijk nog E-pupillen. Dus voor hen was het extra spannend en ze wisten niet wat ze konden verwachten.

Op vrijdagavond vertrok het grootste gedeelte van de groep om 19:00 uur vanaf het voetbalveld. Een aantal deelnemers konden wegens schoolverplichtingen niet mee en zouden wat later komen. Toen de groep in Rucphen aankwam werden ze ontvangen door Els, Peter, Arne en Nico. Die als iets eerder waren vertrokken om de boel vast open te gooien. Onder de deelnemers die vrijdag arriveerden was Rik Dekker. Hij had ’s-ochtends zijn vinger gebroken en liep in het gips, maar was er dus gelukkig wel bij.

Iedereen ging meteen op zoek naar een slaapplaats. De C-junioren in de “varkensstal” en de D-pupillen op de zolder. De eerste snoepvoorraad werd meteen aangesproken. De leiders zetten de party-tent op en Els ruimde de keuken in. Zaterdagavond was de wedstrijd Nederland-Rusland en op een voetbalkamp moest daar uiteraard naar gekeken worden. Aangezien we op de kampeerboerderij niet de beschikking hebben over kabeltelevisie moesten we iets anders verzinnen. Het was Mart die met de oplossing kwam…de Digitenne. De installatie was een fluitje van een cent en het beeld was prima.

Om een uur of half negen begonnen we met een onderling toernooitje. De deelnemers werden verdeeld over 4 teams ( Spanje, Nederland, Duitsland en Italië) en speelden 3 wedstrijden van 15 minuten tegen elkaar. Tijdens de wedstrijden was duidelijk dat er toch wat behoorlijk verschil zat tussen het fysiek van de “oudste” C-junioren en de jongste D-pupillen. Maar gelukkig hielden de oudere zich wel wat in en waren er geen ongelukken.

Na het toernooi ging iedereen zich klaarmaken voor het bosspel. Dus lange broeken en mouwen. De spectaculaire wedstrijd Turkije-Kroatië werd nog even afgekeken. Het was inmiddels al behoorlijk donker geworden toen er werd vertrokken naar het bos. Onze “spelleider” Vincent had het bosspel voorbereidt. Dit keer was het levend Stratego. Er werd door iedereen fanatiek gespeeld en ze kregen er maar geen genoeg van.

In de tussentijd waren het Els en Peter die hamburgers aan het bakken waren. Toen de groep terugkwam stond voor iedereen een broodje hamburger klaar. En voor sommige wel meer dan één.
Toen was het douchen en naar bed. Nou ja naar bed…echt veel geslapen wordt er de eerste nacht nooit….en dus nu ook niet.

Zaterdag 21 juni

Velen waren al heel vroeg op en hadden weinig nachtrust gehad. En dat was aan de kleine oogjes goed te zien ook. Er werd lekker ontbeten en tijdens het ontbijt arriveerden Danny de Jonge, Daniel, Michel,Hidde en Geert. Vervolgens ging iedereen zich klaarmaken voor de oefen-wedstrijden. Dit jaar werd er gespeeld tegen een D- en C-elftal van SV Sprundel.

Het wedstrijdveld lag er zo als altijd weer prima bij. De weersomstandigheden waren prima, al was het wel aan de warme kant. En met zo’n nacht achter de rug was iedereen benieuwd of de spelers het een hele wedstrijd vol konden houden. Het was eerst de beurt aan de D-pupillen (10:00 uur) gevolgd door de C-junioren (11:15 uur). In beide partijen waren de tegenstanders gelijkwaardig en er werd nog goed gevoetbald ook. Er was aan VVA kant weinig te merken van het tekort aan slaap. Beide wedstrijden werden overigens gewonnen door Arendskerke. Gadegeslagen door Ina en Rinus Nagelkerke die vlakbij op de camping stonden en de jongens kwamen aanmoedigen.

Na de lunch (met o.a. soep met ballen) werd er vertrokken naar weer een traditioneel uitje: Bosbad Hoeve. Dankzij de hulp van Ina kon de hele groep in één keer vertrekken. Eenmaal aangekomen in Bosbad Hoeve betrok het weer een beetje en het zag er wat dreigend uit., Maar gelukkig was de temperatuur prima en bleef het droog. Er werd lekker gezwommen, gedoken en gegleden. De Sidewinder en Supercrater waren zeer in trek. En uiteraard werd er veel gevoetbald.

Ook de snackbar in Bosbad Hoeve is een populaire attractie. Heerlijke frites, frikadellen en ijs. Het leek er wel op dat de jongens uitgehongerd waren. Een leider (wiens naam ik niet zal noemen) was zo slim om twee frikadellen te bestellen en een blikje drinken. Maar ja hij heeft maar 2 handen..en u raadt het al…hij kwam met minder naar buiten dan dat hij besteld had.

Terug bij Boer Mies werden de barbecues ontstoken. In de tussentijd werd Mart Roumen opgehaald van het station in Roosendaal. Net als voorgaande jaren was het weer René Visser die het vlees voor de barvecue beschikbaar stelde. Waarvoor weer onze hartelijke dank. Er werd goed gegeten en gedronken.

Een aantal deelnemers zaten er zo langzamerhand wat doorheen en gingen wat rusten terwijl anderen er maar geen genoeg van kregen en nog een lekker partijtje gingen voetballen.

Naarmate de wedstrijd Nederland-Rusland dichterbij kwam zag je steeds meer oranje verschijnen. Haar werd oranje gespoten en op de wangen stonden Nederlandse vlaggetjes. Het overgrote deel zat vanaf 20:45 uur voor de buis gekluisterd. En behoorlijk rumoerig ook. Opgezweept door onder meer Danny de Jonge werd het ene spreekkoor naar het andere ingezet. Maar ja….iedereen weet hoe het uiteindelijk afliep.

Het was nog wel even feest nadat “onze Ruud” vlak voor tijd de gelijkmaker aantekende. Maar na de 1-3 was het helemaal over en uit. Kleine domper op de feestvreugde dus.

Maar daar was verder tijdens de avond en het bosspel niets meer van te merken. Het douane-spel stond op het programma en iedereen ging weer behoorlijk tekeer. Het willen winnen zat er toch weer behoorlijk in. Na het bosspel stond er een broodje knakworst klaar. Er werd weer gebadderd en men was weer bed klaar. Deze nacht was een stuk rustiger dan die van vrijdag op zaterdag.

Zondag 22 juni

Na het ontbijt werden eerst de slaapspullen opgeruimd en werd alles netjes aangeveegd en schoongemaakt. Complimenten aan de groep want dat ging dit jaar zeer geordend. Ondanks dat velen er toch behoorlijk doorheen zaten.

Voor de zondagochtend stond er een voetbalcircuit op het programma. In een relax tempo werkte de groepjes alle onderdelen af. Tussen de middag werd nog (grote hoeveelheden) pasta met saus gegeten.

Omstreeks 13:00 uur vertrok de groep weer huiswaarts. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Het voetbalkamp van volgend jaar is al weer gepland. 19-20-21 juni….weer in Rucphen.

   

Vrijdag 20 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Onderling toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 21 juni
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd VVA D1 - SV Sprundel D1
11:15 uur Voetbalwedstrijd VVA C1 - SV Sprundel C1
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
20:00 uur Zul je wel zien
23:00 uur Nachtspel
Zondag 22 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.
Leiders
Els Wijts, Peter Wijts, André Tange, Vincent Nagelkerke, Rob van Koeveringe, Sebastiaan Verduyn, Danny de Jonge, Frank Goedegebure en Mart Roumen

Deelnemers
Arne van den Broek, Stephan de Bruine, Marijn Corstanje, Siem Corstanje, Raoul Dees, Daniel Dekker, Rik Dekker, Jeroen Dijkwel, Edi van Doezelaar, Jorn van Doezelaar, Dennis Goedegebure, Alexander Hamelink, Michel Harinck, Roy Harinck, Danny op ’t Hof, Jeroen van Iwaarden, Raymond Kloet, Gijs van Koeveringe, David Korstanje, Ricardo Kriekaard, Rens v.d. Linde, Pieter Maas, Kevin Nijsse, Renz Nijsse, Tom de Regt, Simon Rijk, Geert Roumen, Marc Tange, Robin Traas, Hidde Westerweele, Jasper Westplate, Marc Wijts, Nico Wijts

Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 te voetballen in de stal of op de hooizolder
 te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 te roken op de hooizolder
 met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 te klimmen in de perenboom
 het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 douches na gebruik schoon achterlaten
 wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie