| | | |  
VVA-Nieuws jan-feb-mrt 2004
2004
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL

Belangrijke winst Arendskerke tegen Nieuwdorp

Met veel strijd en inzet werd afgelopen zaterdag met 1-0 gewonnen van Nieuwdorp. Het enige doelpunt werd gemaakt in de 1e helft door Frank Davidse op aangeven van Frank Goedegebure. Door de nederlagen van Seolto en NOAD is er weer goede hoop om (directe) degradatie te ontlopen. Deze beide ploegen komen nog naar Arendskerke. We hebben het dus min of meer in eigen hand. Hieronder een kort verslag.

Onze jongens moesten tegen Nieuwdorp spelen met als doel WINNEN. Ze waren de hele week op hun hart gedrukt dat men nu 5 finales moesten spelen. Dit jammer genoeg om ons te handhaven in de tweede klasse. Het elftal was ook danig omgezet , De nadruk werd gelegd op 'geen doelpunten tegen'.
Vanaf het begin werd er scherp gespeeld en gaf men Nieuwdorp geen millimeter ruimte. Zelf hoopte we op een uitval. Alles liep volgens scenario ,we gaven geen kansen weg en we waren af en toe gevaarlijk in de uitvallen.
Frank Davids ronde een fraaie uitval af. Dat was 1-0 en vanaf dat moment ging de VVA nadrukkelijk naar achteren leunen op de verdediging.
Nieuwdorp had vanaf dat moment wel veel balbezit maar kregen totaal geen kansen. Het was de VVA die twee uitgelezen mogelijkheden kreeg. Twee keer alleen voor de keeper. De kanse waren jammer genoeg niet aan ons besteed en bleef het voor ons tot het eindsignaal spannend.
Samenvattend geen grootse wedstrijd maar eindelijk resultaat. Op naar de volgende finale Seolto thuis in Arendskerke

Het was een goede dag voor Arendskerke: alle seniorenteams wisten te winnen. Ook de A's en de C's gingen met 3 punten naar huis. De D's tenslotte speelden gelijk tegen Robur. Het werd daar 2-2 nadat Arendskerke met 0-2 achter had gestaan.

Medewerkersavond: 18 juni

Op 18 juni zal er weer de jaarlijks medewerkersavond worden gehouden. Deze zal beginnen om 20:00 en worden gehouden in de kantine van Arendskerke. Deze avond zal wat afwijken van de avonden die we de afgelopen jaren gewend waren. Er zal namelijk dit jaar geen uitgebreid buffet zijn. Wel zullen er lekkere hapjes geserveerd worden. We hopen dat er weer veel medewerkers van onze voetbalvereniging aanzwezig zullen zijn. Iedereen heeft tenslotte dit seizoen weer hard gewerkt om de club draaiende te houden en dan is zo'n feestavond, als blijk van waardering, een mooie afsluiting

Verassing blijft uit in zwijndrecht

Een verassing bleef uit in Zwijndrecht. Arendskerke verloor afgelopen zaterdag met grote cijfers van Groote Lindt. Hieronder een kort verslag. De naaste concurrenten van Arendskerke, AZVV en NOAD, speelden tegen elkaar. Het werd daar 2-2 zodat beide ploegen weer een puntje uit lopen.

Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Groote Lindt, de koploper. We hadden er een zwaar hoofd in na de klappen die we de weken daarvoor hadden gekregen. Maar de wedstrijd begon prima, met een fel VVA dat toch enige goede kansen kreeg. Des te harder was de klap toen de thuisploeg van 30 meter de 1-0 inschoot. Een prachtig doelpunt, maar een echte kans hadden ze nog niet gehad. Ook de 2-0 was van grote afstand, ongeveer 20 meter. We speelde goed, zeer goed zelfs in vergelijking met de voorgaande weken. Maar ja... van afstand tellen ze ook.
De tweede helft probeerde we nog iets te redden door fel door te gaan. Ook nu kreeg de thuisploeg amper kansen. Maar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd sloegen ze alsnog 2x toe. Ze hadden daar een strafschop voor nodig. Aan de uitslag 4-0 zou je het niet zeggen maar het was een meer dan redelijke partij van VVA zijde. Dit geeft weer wat hoop op de volgende klus: Zaamslag. Dit is weer een zeer zware opgave voor ons, maar spelen wij zoals tegen Groote Lindt dan kunnen hier veel vertrouwen afreizen naar Zaamslag..

Arnemuiden vergroot zorgen Arendskerke

Arendskerke ging zaterdag het schip in tegen Arnemuiden. In slechte weersomstandigheden en een spekglad veld werd met 1-5 verloren van Arnemuiden. Door de winst van NOAD op Zaamslag zakt Arendskerke naar de voorlaatste plaats. Hieronder volgt een kort verslag.

De wedstrijd tegen Arnemuiden stond op het programma. Na een aantal slechte wedstrijden was het zaak om nu eindelijk weer een goede tot redelijke wedstrijd te laten zien. De wedstrijd begon en alles leek er op dat dit ook zou gaan gebeuren. We starten sterk met redelijk voetbal. Arnemuiden had veel moeite met ons spel. Jammer genoeg haalde Arnemuiden een inzet van Marco Goedegeburen van de lijn. Maar zoals in een aantal voorgaande wedstrijden deden persoonlijke fouten VVA de das om. Je speelt een half uur redelijk en dan in 10 minuten twee fouten en 0-2 achter , een zware domper. Toen er ook nog een derde fout gemaakt werd was de wedstrijd voor de rust gespeeld 0-3.

In de rust werden de spelers gezegd dat ze nog wat van de wedstrijd moesten en konden maken. Ook nu starte de VVA redelijk. Dit resulteerde in de 1-3 en er was weer geloof in de zaak. Des te harder was de klap toen Arnemuiden de 1-4 maakte. Het geloof was weer verdwenen en Arnemuiden maakte makkelijk 1-5.

Weer een zware nederlaag en weer een deuk in ons vertrouwen. Maar in de nog resterende wedstrijden zullen we toch voor elke punt moeten gaan. Daar hebben we weer wel veel vertrouwen in. Het moet en zal gebeuren.

VVA krijgt klop van AZVV

Het eerste elftal ging zaterdag hard onderuit tegen AZVV. Het ondermaats spelende Arendskerke had weinig in te brengen tegen het ook niet sterk spelende maar veel fellere AZVV. Door deze nederlaag komt Arendskerke weer in de gevarenzone.
Het 2e elftal won knap met 3-2 van Arnemuiden. Ook de A's waren succesvol. Ze wonnen nipt met 1-0 tegen IJzendijke. Onze mannen van het 3e zegevierde in en tegen Yerseke. Het werd 2-3.

AZVV krijgt weer wat lucht
Door Wim de Vos, BN/de Stem, maandag 16 februari 2004

s-HEER ARENDSKERKE - AZVV lijkt over het dode punt te zijn. De Axelaars hebben een mooie reeks ingezet, want na de overwinning op Seolto volgde zaterdag een riante zege op ’s-Heer Arendskerke. De cijfers waren geflatteerd (1-5), maar zeggen genoeg over het klasseverschil in deze wedstrijd.
De wedstrijd zelf was niet altijd even oogstrelend, maar vooral AZVV speelde met veel bezieling. 's-Heer Arendskerke moet het, gezien zijn kwaliteiten, nog meer van inzet hebben, AZVV speelde zaterdag het betere voetbal. Bovendien sprongen de Axelaars dit keer niet zo slordig met de kansen om.

Trainer Ad Roovers kon met een meer dan tevreden blik terugkijken op de laatste twee wedstrijden, waarin in totaal negen keer werd gescoord. In feite waren dat er tien, want 's-Heer Arendskerke slaagde er zaterdag zelf niet in om te scoren. Jürgen de Reu werkte na ruim een kwartier een inzet van Marco Goedegebure in eigen doel. Op dat moment was de voorsprong van de Bevelanders nog niet eens zo onverdiend, omdat AZVV de tegenstander vaak te veel ruimte liet. Dat was het enige verwijt dat Ad Roovers zijn spelers kon maken.

Openingsgoal
Na de openingsgoal schrok AZVV echt wakker. De tegenstander van zaterdag stond immers maar net boven de Axelaars. Nog voor de rust kwam de gelijkmaker op het bord, die tot stand kwam uit een hoekschop en door Peter Wieland werd binnengewerkt.
De tweede helft liet AZVV zien dat het niet alleen qua voetbal beter was, maar ook veel beter met de kansen omsprong. Terwijl de Bevelanders meer in balbezit waren, maar vooral ongeorganiseerd richting het doel van de tegenstander trokken, zag AZVV zijn kansen via snelle uitvallen.
Halverwege die tweede helft leverde dat de voorsprong op via Joep Frusch. En nadat kort daarop Leon Goossen met twee treffers de marge op drie doelpunten had gebracht, was de wedstrijd gespeeld.

's-Heer Arendskerke toonde wel veel inzet, maar kon niet meer gevaarlijk worden. In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-5: Gerben Steijaert verzilverde een strafschop.

's-Heer Arendskerke-AZVV 1-5 (1-1). 18. Jürgen de Reu (e.d.) 1-0. 20. Peter Wieland 1-1, 65. Joep Frusch 1-2, 68. Leon Goossen 1-3, 74. Leon Goossen 1-4, 90. Gerben Steijaert (strafschop) 1-5.
Scheidsrechter: A. Geerlings (Dordrecht). Aantal toecshouwers: 150.


VVA ten onder tegen Terneuzense Boys

Zwarte zaterdag voor Arendskerke. Geen enkel seniorenteam wist een punt te behalen. Arendskerke 1 ging met 1-4 ten onder tegen Terneuzense Boys. Mede dat doordat AZVV won van Seolto en Noad gelijk speelde tegen Dinteloord, zien we de voorsprong op de twee ploegen slinken.

Kort verslag:
Eindelijk na lang wachten konden we weer de wei in voor een competitiewedstrijd. Een nagenoeg complete groep stond te trappelen om een goed resultaat te gaan halen. Dat pakte iets anders uit dan verwacht , Terneuzense boys had een licht overwicht met enkele kansen maar vonden steeds Arno Wisse tegenover zich. Na 30 minuten was het dan toch raak...een snelle uitval en 1-0 voor de Boys. Nu moest de VVA wel komen en doordrukken helaas viel het tweede doelpunt uit een vrije trap, men mocht vrij inkoppen vanaf 14meter. Een fraaie treffer maar onnodig. De tweede helft gingen we 1op 1 voetballen. Dit bracht grote druk voor het doel van Terneuzen,, maar ze bleven zeer gevaarlijk in de uitvallen. Maar men vond wederom Arno op hun weg die een puike wedstrijd keepte. De aansluittreffer viel 25 minuten voor tijd door Marco Goedegebure. We gingen nu nog meer op de aanval spelen met als gevolg enkele hachelijke momenten voor het doel van Terneuzense Boys. Maar ook nu bleven de Boys levensgevaarlijk met de uitvallen. Pas 3 minuten voor tijd scoorde de boys de 3-1, weer uit een goede uitval. De wedstrijd was gespeeld. Dat de Boys daarna nog eenmaal scoorde in blessuretijd was niet meer van belang het verlies was een feit. De klap was hard aangekomen maar we richten ons op de belangrijke wedstrijd van as zaterdag tegen AZVV, een naaste concurrent.

Terneuzense Boys stelt overwinning pas in slotfase veilig
door Rinus Verberkmoes, PZC maandag 9 februari 2004

TERNEUZEN - Op de 4-1-zege van Terneuzense Boys tegen ’s-Heer Arendskerke viel zaterdag weinig af te dingen. De overwinning kreeg echter pas diep in blessuretijd gestalte. De Zeeuws-Vlaamse tweedeklasser liep toen van 2-1 uit naar 4-1. ,,We hadden het eerder af moeten maken“, verweet trainer Henk Ottens zijn elftal doeltreffendheid. ,,Daardoor maak je het jezelf onnodig moeilijk.“
Terneuzense Boys speelde vooral in de eerste helft goed. De 2-0-voorsprong, door treffers van Tim Louwiesse en Mevlud Eryürük, waarmee het de rust inging was dan ook verdiend. Wellicht ging het de eerste helft zelfs wat te gemakkelijk waardoor onderschatting in de ploeg sloop.

,,Daarvoor heb ik ze tijdens de rust nog zo gewaarschuwd“, foeterde Ottens. Maar zijn elftal deed niets met die boodschap en vatte de zaken veel te lichtvaardig op. De bezoekers konden daardoor na zeventig minuten via Marco Goedegebure terug in de wedstrijd komen. Achterin ging ’s-Heer Arendskerke één-op- één spelen om op het middenveld een mannetje over te hebben.
De speelwijze van de bezoekers hield ook risico’s in. Invaller Evert-Jan van Opdorp, hij kwam de geblesseerde Louwiesse vervangen, en Ruud Hogesteger van Terneuzense Boys bleken oog-in-oog met doelman Wisse echter niet tot scoren. Daarom bleef het duel tot het einde spannend. Pas in blessuretijd konden Van Opdorp en Hoogesteger de score verder uitbouwen.

Terneuzense Boys-’s - Heer- Arendskerke 4-1 (2-0). 20. Tim Louwiesse 1-0, 43. Mevlud Eryürük 2-0, 70. Marco Goedegebure 2-1, 90(+3). Evert-Jan van Opdorp 3-1, 90(+5). Ruud Hoogesteger 4-1. Scheidsrechter: B. Wattel (Oostkapelle). Aantal toeschouwers: 200.

Terneuzense Boys: Guido Vinke; Robert Rijnberg, Jeroen van de Broeke, Luc van Waes, Marco Bolleman; Anrico van Hecke, Mevlud Eryürük, Robbie Jonkman, Arco Herrebout; Ruud Hoogesteger en Tim Louwiesse (70. Evert-Jan van Opdorp).

Arendskerke 2 verloor met 2-0 van GPC Vlissingen. Arendskerke 2 had weinig in te brengen en speelde een matige partij. Arendskerke 3 kreeg maar liefst met 2-10 klop van SSV. Een oud zaal speler van Arendskerke draaide persoonlijk het 3e hun nek om; hij scoorde 5 maal en gaf ook 3 assists. Patrick Kreule en SSV speler maakte de goals. Arendskerke 4 ging met 0-1 ten onder tegen het laag geklasseerde SKNWK 4, door de weken rust zijn de veteranen uit hun tempo. De wedstrijd tussen Arendskerke A1 tegen MOC A 2 werd afgelast.

Uitslag Poll: Wie bent u?


Totaal hebben 85 bezoekers meegedaan aan de poll. Hieronder kunt u zien wie de bezoekers nu eigenlijk zijn.

Keuze Aantal Percentage
Fan van vv Arendskerke
59
69%
Fan van een andere voetbalclub uit de 2e klasse E
6
7%
Fan van een andere voetbal club uit Zeeland
12
14%
Fan van een andere voetbal club (niet uit Zeeland)
0
0%
Een 'ongebonden' voetballiefhebber
2
2%
Een toevallige bezoeker
3
4%
Ik zit hier helemaal verkeerd
3
4%


Recepties goed bezocht

De beide nieuwjaarsrecepties van Arendskerke werden dit jaar goed bezocht. Voor de tweede keer werd er een speciale jeudgnieuwjaarsreceptie gehouden. Dit jaar was de opkomst hoger dan het jaar ervoor maar er moet gezegd worden dat de meeste ouders die aanwezig waren ook zelf al actief zijn bij onze club als leider of trainer. We hopen dat volgend jaar er meer 'andere' ouders aanwezig zullen zijn. Ook dit jaar werd er weer een paar rondjes 'Rad van Fortuin' gedraaid. Er waren zoveel prijzen dat de meeste aanwezigen wel een prijs hadden. Jeugdvoorzitter Rinus Nagelkerke keek even terug op het jaar 2003. Lees meer...

Ongemerkt ging de jeugdnieuwjaarsreceptie over naar de 'normale' nieuwjaarsreceptie. Net als andere jaren werd er weer een grote nieuwjaarsloterij gehouden met weer een groot aantal prijzen. Jan Loopik hield een korte toespraak en vervolgens werd het 'Club van 50' bord door de sponsorcommissie aangeboden aan de vereniging. Hierop komen alle namen van de mensen die €50,- aan de club schenken voor een periode van 3 jaar te staan. Binnenkort zal op deze site er een aparte 'Club van 50' pagina gemaakt worden. Onder het genot van een drankje en de vele hapjes ging het vervolgens nog even door. Het was een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie en een goede start van 2004.

Tenslotte willen we iedereen bedanken die deze nieuwjaarsreceptie mogelijk hebben gemaakt.

Marien Schroevers heeft nieuwe club

Voormalig trainer van Arendskerke, Marien Schroevers, heeft een nieuwe club. Volgend seizoen wordt hij trainer van de Middelburgse vereniging Dauwendaele. Dauwendaele komt uit in de 3e klasse (zaterdag) en staat momenteel 3e op de ranglijst.. De redactie wenst Marien veel succes.