| | | |  
Nieuws januari 2005
2005
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
SKNWK met reserves in 5 minuten langs VVA

door Ko de Ridder, PZC 31 januari 2005

NIEUWERKERK - In een wedstrijd die werd gedragen door reservespelers heeft SKNWK zaterdag vrij eenvoudig gewonnen van ’s-Heer Arendskerke: 3-0. Beide trainers moesten de derde periode beginnen met een gehavend elftal. De twee teams telden veel afwezigen door blessures, schorsingen en vakantie.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse had het minst te klagen over zijn stand-ins. Centrale verdediger Frank Boere bleek zelfs een openbaring. Boere: ,,Dit is mijn tweede wedstrijd in SKNWK 1. Het liep zo lekker dat ik mijn eigen spel kon spelen en ook aanvallend en bij corners mee opkwam. Kortom: ik ben zeer tevreden en zal mijn best blijven doen omdat ik graag een basisplaats wil hebben.“

Gezien zijn uitstraling en de rust waarmee hij speelde, leek hij zaterdag op de goede weg. Ook Kees-Jan van Nieuwenhuizen en Emiel Pollemans stelden de oefenmeester niet teleur. Collega André van de Broek van ’s-Heer Arendskerke had wat wisselspelers betreft iets minder geluk.

Geflatteerd
Van de Broek: „Ik vind de uitslag geflatteerd. Op basis van het eerste deel van de wedstrijd hadden wij zeker meer verdiend. Tel daarbij op dat het eerste SKNWK-doelpunt mijn doelman Arno Wisse niet vrijuit ging en de nederlaag is snel verklaard.“

De eerste helft van de wedstrijd was rommelig. Er was bij de twee teams geen enkele rust in het spel te herkennen. SKNWK had in het begin veel problemen in de verdediging. Omdat de ’s-Heer Arendskerke-aanvallers Gerben Eversdijk en Frank Goedegebure daar geen gebruik van konden maken stond het bij rust nog 0-0. SKNWK maakte ook aanvallend niet veel indruk in de eerste helft. Er was één goede actie van Kees-Jan van Nieuwenhuize. Hij liep in het midden met de bal door terwijl iedereen van ’s-Heer Arendskerke bleef staan voor buitenspel. Van Nieuwenhuize zag echter geen kans het optimale uit zijn actie halen.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen meer kansen. In de 65e minuut trof de hard werkende Christiaan van Vossen doel. Hij schoot de afvallende bal in een wirwar van spelers achter doelman Wisse. Twee minuten later kwam Kees-Jan van Nieuwenuizen op de rechterflank goed op. Hij schoot hard in. Nog eens drie minuten later kwam Van Vossen in het midden door en scoorde 3-0.

’s-Heer Arendskerke had daarna nog pech dat een perfect genomen vrije trap van Walter de Kok via de onderkant van de lat het veld weer inkwam.

SKNWK-trainer Nieuwenhuijse: „Ik ben zeer tevreden over het spel van de wisselspelers. We kunnen weer gaan voor een klassering in de top als beste van de rest. GPC is ongenaakbaar, maar via een periodetitel of een goede eindklassering moet nacompetitie haalbaar maken.“

SKNWK - ’s-Heer Arendskerke 3-0 (0-0). 65. Christiaan van Vossen 1-0, 67. Kees-Jan van Nieuwenhuize 2-0, 70. Christiaan van Vossen 3-0. Scheidsrechter: P.L. Lisseveld (Poortvliet). Gele kaart: Leon de Bruine en Emiel Kuijten (SKNWK). Aantal toeschouwers: 90.
SKNWK: Leon Quik; Leon de Bruine, Frank Boere, Jacky de Bruine, Maarten Padmos; Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie, Kees-Jan van Nieuwenhuizen (73. Emiel Pollemans); Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos, Christiaan van Vossen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

's-Heer Arendskerke kan eindelijk bouwen

door Harmen van der Werf, PZC 26 januari 2005

’s-HEER ARENDSKERKE - Na ruim vijftien jaar mag er eindelijk in ’s-Heer Arendskerke weer op redelijke schaal worden gebouwd.

Het dorp krijgt er vijfendertig woningen bij in een gebied dat wordt begrensd door de Langeweg, de Wissekerkseweg, het Poelbos en een watergang. Het project is vervat in een ontwerpbestemmingsplan dat het Goese college van B en W onlangs heeft goedgekeurd.

Over nieuwbouw in de omgeving van de Langeweg is jarenlang veel te doen geweest. Het gebied zou een hoge archeologische waarde hebben, vanwege de aanwezigheid van een middeleeuwse vliedberg. Voor het bestemmingsplan is onderzoek verricht. De vliedberg bleek inderdaad waardevol. Goes vraagt er rijksbescherming voor aan. De rest van het terrein kan wel worden bebouwd. Vijfendertig woningen zijn er gepland, waarvan er éénentwintig zijn ingetekend in een cirkel, op een lichte verhoging, én veertien ’gewoon’ naast elkaar aan een nieuwe straat. Van alle huizen worden er, volgens de eerste opzet, vierentwintig van het type twee-onder-één-kap en elf vrijstaand.

T. Quaak, voorzitter van stichting Overlegorgaan ’s-Heer Arendskerke, laat weten ’vreselijk blij’ te zijn met het nieuwbouwplan. Volgens hem is er sinds 1988 niet op redelijke schaal in ’s-Heer Arendskerke gebouwd. „Voor de leefbaarheid van het dorp is nieuwbouw echt nodig“, aldus Quaak. Hij wijst op de daling van het aantal kinderen dat peuterspeelzaal ’t Arendsnest bezoekt. Zes jaar geleden waren dat er nog ruim veertig, nu slechts zeventien. Quaak: „Ook de basisschool en de sportclubs gaan dat op den duur merken.“

De bewonersorganisatie gaat de vinger aan de pols houden wat betreft het soort woningen dat gebouwd gaat worden en vooral in welke prijsklasse. Quaak beseft dat de invloed beperkt is. „Nieuwbouw zal ook tot doorstroming leiden“, verwacht hij. „Dat biedt woningzoekenden weer een kans.“ Het ontwerp-bestemmingsplan ligt tot 17 februari ter inzage bij de gemeente Goes. De verwachting is dat niet eerder dan begin 2006 met de bouw kan worden begonnen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verslag en eindstanden jeugd kerstzaalvoetbaltoernooi

Voetballen, schaatsen en zwemmen

In de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar was het vaak moeilijk om een parkeerplaats te vinden bij Sportpunt Zeeland. Geen wonder, want hier was het sportieve middelpunt van Goes. In 2 hallen werd het Sportpunt Zeeland Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi gehouden; in de grote hal 3 kon er worden geschaatst en natuurlijk kon er in het zwembad worden gezwommen. Het was er dus druk, maar de belangstelling voor het Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi was wat minder dan in andere jaren. Ook het fraaie weer speelde daarbij een rol. Maar ondanks de wat mindere publieke belangstelling was de organisatiecommissie in grote lijnen tevreden over het verloop van het toernooi.

Pechvogel
Er werden door de 134 jeugdteams van Apollo, Bevelanders, Goes, ’s-Heer Arendskerke, Kloetinge, Robur, S.S.V. ’65 en Wolfaartsdijk in totaal 332 wedstrijden gespeeld. Daarin werd in totaal 982 keer gescoord, zodat de prijs voor het 1.000ste doelpunt niet kon worden uitgereikt. Uiteraard heeft dit alles te maken met het feit, dat er voor het toernooi 1 hal minder beschikbaar was. De wedstrijden bij de junioren en de D-pupillen werden geleid door KNVB scheidsrechters; die bij de E-, F- en Minipupillen door jeugdleiders van de deelnemende verenigingen.

Ook was er elke dag een verzorger van de deelnemende verenigingen aanwezig; zij konden zich veelal beperken tot het plakken van een pleister, het stelpen van een bloedneus en het koelen om zwellingen tegen te gaan. De grote pechvogel was Saïd Arslanlar van Apollo uit ‘s-Gravenpolder; hij brak op de slotdag van het toernooi zijn enkel en zat met Oud en Nieuw in het gips. Hij ontving van de organisatiecommissie een CD-bon om de pijn wat te verzachten.

Leiderstoernooi
Alle bij het toernooi betrokken vrijwilligers kunnen op 29 januari van 19.00 tot 22.00 uur zelf aan de bak op het Leiderstoernooi. Dit toernooi is evenals het Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi zuiver recreatief. Het vormt een gezellige afsluiting van het 33e Sportpunt Zeeland Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi.

Sponsors
Ook dit jaar heeft een aantal bedrijven positief gereageerd op het verzoek om één of meer uren zaalhuur te sponsoren. Verder geeft de Goese Sportraad een flinke subsidie en ook de gemeente Noord-Beveland laat zich niet onbetuigd. Op deze manier is het weer mogelijk dit grote toernooi te organiseren zonder de penningmeesters van de deelnemende clubs grijze haren te bezorgen.

De organisatiecommissie bedankt alle sponsors en hoopt ook voor de 34e editie van het toernooi weer een beroep op hen te mogen doen. Door hun bijdrage hebben zij het mogelijk gemaakt dat de voetballende jeugd uit Goes en omgeving zinvol bezig is geweest in de Kerstvakantie.

SPONSORS SPORTPUNT ZEELAND JEUGDKERSTZAALVOETBALTOERNOOI 2004


HOOFDSPONSOR: SPORTPUNT ZEELAND
Goese Sportraad; Gemeente Noord-Beveland; Grafisch Bedrijf Goes; Industriestraat Goes; Katsman Rondhout en Tuinhout, Westhavendijk Goes; Zandee Fruit, Noordeinde/Manneeweg in Kloetinge; De Smidse, ’s Gravenpolder; Supermarkt C 1000 Clement, Kamperland; Stad en Zeeland Makelaars, Goes; Assurantiekantoor De Koning, Goes; Vergo Sport van Karl Vergouwen in Vlissingen; Eethuis De Vier Linden, Hollanse Hoeve in Goes; Bruynzeel Keukens BV, Bergen op Zoom; Jan-Kees de Bruine Hypotheken, pensioenen en verzekeringen Oostwal 103 Goes; Haringman Beton, Goes; Rijkse Accountants, Goes; Agrimarkt; de supermarkt voor Goes en omgeving; Krijger Koerier Post, Kloetinge; Hans Hollestelle transport, Kruiningen; H4A Bouw, Goes; Jeremiasse Tweewielers in Goes; Profile Rabout, Goes; Slijterij Dominicus, Goes; Speciaalzaak Simon, Goes; Autofit, Goes; De Flowershop, Oostsingel, Goes; IBZ; Installatiebedrijf Zuid, Kamperland; Slagerij Krijger, Wolphaartsdijk; Bakkerij Koster, Wolphaartsdijk; Snackbar “De Grote Markt” Goes; Metaalbedrijf I.T.M. ‘s-Gravenpolder; Profile Tyrecenter, Tissink Banden, Goes; Kapsalon Schot, Opril Grote Markt, Goes; Notariskantoor Frantzen en Van Sisseren, Frans den Hollanderlaan in Goes; C. Nuyten, Goes; Bouwbedrijf Den Dekker, ‘s-Gravenpolder; Bowlingcentrum, Goes; Tegelhandel Weezepoel, Goes; Charley Haarmode in Goes; Makelaardij Steendijk in Goes; Juwelier Fabery de Jonge, Lange Kerkstraat, Goes; Schildersbedrijf Meesters De Koeyer, Scottweg 6a in Goes; Joosse Assurantiën, Oostsingel, Goes; Bouwbedrijf Breas, Goes; Palinghandel Kees van de Kreeke, Wolphaartsdijk; Sponsorstichting S.S.V. ‘65; De Volkswinkel, Goes

Eindstanden
Omdat er voor het toernooi maar 2 hallen beschikbaar waren, heeft de organisatiecommissie het programma wat moeten inkrimpen. Zo werden er na de poulewedstrijden geen plaatsingswedstrijden meer gespeeld, zodat bij de junioren en de D-pupillen alleen een ranglijst is opgemaakt van de finalewedstrijden. Voor de andere teams geldt de eindstand in de poules. De E-, F- en minipupillen spelen geen finalewedstrijden; daar worden de eindstanden van de poules vermeld.

A-junioren B-junioren
1. Goes 1 1. Kloetinge 1
2. Bevelanders 1 2. Kloetinge 2
3. Robur 1 3. Apollo 2
4. Kloetinge 1 4. Kloetinge 4
5. Goes 2 5. Bevelanders 1
6. Arendskerke 2 6. Kloetinge 8
C-junioren D-pupillen
1. Kloetinge 1 1. Kloetinge 1
2. Wolfaartsdijk 1 2. Goes 1
3. Kloetinge 2 3. Kloetinge 6
4. Kloetinge 6 4. Apollo 3
5. Goes 2 5. Kloetinge 8
6. Goes 4 6. Arendskerke 3
E-pupillen Poule 1 E-pupillen Poule 2
1. SSV 1 1. Arendskerke 1
2. Kloetinge 2 2. Kloetinge 3
3. Goes 1 3. Apollo 1
4. Kloetinge 1 4. Wolfaartsdijk 1
5. Bevelanders 1 5. SSV 2
E-pupillen Poule 3 E-pupillen Poule 4
1. Kloetinge 4 1. Arendskerke 2
2. Robur 1 2. Kloetinge 5
3. SSV 3 3. Apollo 2
4. Wolfaartsdijk 2 4. Wolfaartsdijk 4
5. Bevelanders 2 5. Kloetinge 6
  6. Wolfaartsdijk 3
F-pupillen Poule 1 F-pupillen Poule 2
1. Kloetinge 1 1. Kloetinge 2
2. SSV 1 2. Bevelanders 1
3. Goes 1 3. Apollo 1
4. Arendskerke 1 4. Goes 2
  5. Kloetinge 3
F-pupillen Poule 3  
1. SSV 2  
2. Wolfaartsdijk 1  
3. Kloetinge 4  
4. Kloetinge 5  
5. Arendskerke 2  
6. Apollo 2  
7. Robur 1  
Mini-pupillen Poule 1 Mini-pupillen Poule 2
1. Wolfaartsdijk 1 1. Goes 1
2. Kloetinge 1 2. Kloetinge 2
3. Bevelanders 1 3. Kloetinge 3
4. Arendskerke 1 4. Arendskerke 2
  5. Apollo 1

Inlichtingen
Verdere inlichtingen bij:
Adri de Bruine (voorzitter organisatiecommissie), tel. 0113-228388
Bram Bouwense (lid organisatiecommissie), tel. 0113-220198

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Ondanks gelijkspel toch goede dag VVA

Een door blessures en ziekte gehandicapt VVA heeft vandaag een fantastische prestatie geleverd door de nummer 2 uit de competitie, Duiveland, 2 punten afhandig te maken.

Ons jonge team heeft zich geheel leeg geknokt en daardoor alleen al was het gelijke spel verdiend, hoewel er zeker nog meer in had kunnen zitten als scheidsrechter Dalebout 2 minuten voor tijd een prachtige VVA aanval, die Frank Goedegebure alleen voor de keeper zette, had bekroond met een strafschop. Helaas deed hij dat niet ,net zo min als hij even daarvoor weigerde te fluiten toen Jarno van de Kreeke uitbrak en door 2 man in de houtgreep werd genomen.

Na 7 minuten kwam VVA aan de leiding door een prima schot van Walter de Kok, bij een vrije trap net buiten de 16. Ondanks dat Duiveland sterk aandrong kwamen er kansen voor VVA, echter net voor rust een identieke vrije schop voor Duiveland net buiten onze 16 en Arno Wisse was kansloos: 1-1.

Na rust een sterker wordend VVA, dat helaas na een kwartier Frank Davidse zag uitvallen met een hamstringblessure. Echter het verjongde VVA gaf zich niet over en na 20 minuten een goede aanval over rechts, die uitmondde bij Robin Loopik, die vrij voor de goal kon inschieten: 1-2.

VVA bleef fier overeind, tot in de 45e minuut een overmacht van Duiveland op het middenveld niet gekeerd kon worden en van vlak bij werd ingeschoten. Arno keerde de inzet nog, maar helaas rolde de bal over de lijn. Ook toen gaven wij ons nog niet gewonnen, maar helaas werden wij toch tekort gedaan in de slotfase.

Deze dag gaf VVA toch veel perspectief voor de toekomst, mannen, houden zo!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

jack Schipper vertrokken bij Zeelandia Middelburg

door Barry van der Hooft, PZC 21 januari 2005

GOES - Jack Schipper is met onmiddelijke ingang vertrokken bij Zeelandia Middelburg. De oefenmeester uit Vlissingen, die in september de eveneens opgestapte Wil Wijnands opvolgde, was nog steeds niet in het bezit van een contract en had bij het bestuur aangegeven voor 15 januari een overeenkomst op papier te willen hebben. Toen het contract echter uitbleef, besloot Schipper per direct te stoppen bij de zondag-derdeklasser.

„Tijdens het gesprek dat ik in september met het bestuur van de club had, zijn afspraken gemaakt en dan is het normaal dat die op papier worden gezet“, legt Schipper uit. „Het contract wordt dan door beide partijen ondertekend, zodat je allebei weet waar je aan toe bent. Half november had ik nog steeds niets gezien en de penningmeester vertelde me toen dat hij nog geen tijd had gehad. Er ging vervolgens weer een maand overheen en voor de wedstrijd tegen Hoek (op 8 januari) heb ik er weer naar gevraagd. Ik heb de voorzitter toen ook verteld dat ik het contract voor 15 januari wilde hebben en dat ik er anders mee zou stoppen.“ Afgelopen zondag, rondom het duel met HVV’24, bleek dat er nog steeds niets geregeld was en in de afgelopen dagen ontving Schipper ook geen contract. Jack Schipper: „Ik vind dat dergelijke afspraken binnen één, twee maanden op papier moeten staan. Anders zou ik aan het eind van de rit wel eens het slachtoffer kunnen zijn. Ik zorg toch ook dat ik volgens afspraak op de trainingen en bij de wedstrijden ben? Het duurde me allemaal te lang en ik heb ook mijn principes. Daarom ben ik er nu mee gestopt.“

Hoewel Schipper zijn ongenoegen verschillende keren uitte, kwam het vertrek volgens voorzitter Wim Vermeule toch nog als een verrassing. „Ik kan me niet voorstellen dat het uitblijven van een contract de enige reden is dat Jack is gestopt“, reageert Vermeule. „We hebben afgelopen week nog lang met elkaar gesproken en zijn besluit verbaast me nog steeds. Ik heb nog nooit een trainer meegemaakt die zo om een A4-tje verlegen zit. Na het vertrek van Wil Wijnands moeten we nu weer een oplossing zoeken. Dat zullen we na overleg met de seniorencommissie in alle rust doen.“

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kersttoernooi voor voetballende jeugd

De Bevelander - 12 januari 2005

GOES - Tussen Kerstmis en Nieuwjaar was Sportpunt Zeeland het sportieve middelpunt van Goes want naast het Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi, 134 inschrijvingen, kon men schaatsen op de ijsbaan in Hal 3 of voor een frisse duik het zwembad in.

Volgens Adri de Bruine van de organisatie van het Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi was het erg druk, maar door al die activiteiten wat minder druk bij het zaalvoetbal. "Ondanks de wat mindere publieke belangstelling is de organisatiecomrnissie in grote lijnen tevreden over het verloop van het toernooi. Sponsoring door veel bedrijven, subsidie van de Goese Sportraad en een bijdrage van de gemeente Noord-Beveland maakte dit mogelijk."

Jeugdteams van Apollo, Beve landers, Goes, Arendskerke, Kloetinge, Robur, SSV '65 en Wolfaartsdijk speelden 332 wedstrijden waarin 982 doelpunten werden gescoord. De verzorgers van de verenigingen hoefden alleen klein blessureleed te behandelen. Pechvogel was Saïd Arslanlar van Apollo die op de slotdag van het toernooi zijn enkel brak en in het gips moest.

Bij de A-junioren ging de hoofdprijs naar Goes l;
bij de B- en C-junioren en D-pupillen was Kloetinge l de sterkste;
bij de E-pupillen wonnen SSV l, Arendskerke 1, Kloetinge 4, Arendskerke 2, Kloetinge l, Kloetinge 2 en SSV 2;
bij de mini-pupillen eerste plaatsen voor Wolfaartsdijk l en Goes 1.

Afsluitend wordt voor alle betrokken leiders in Sportpunt Zeeland op zondag 29 januari het Leiderstournooi georganiseerd.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke onderuit tegen Veere

Arendskerke ging afgelopen zaterdag onderuit tegen Veere (2-4). Het was van beide kanten een stevige wedstrijd waar Arendskerke meer balbezit had maar Veere beter was in het afronden van de kansen.
Via treffers van Goudswaard en Cornelisse leidde Veere bij rust met 0-2. Marco Goedegebure tekende vijf minuten na de pauze voor de aansluitingstreffer. Halverwege de tweede helft werd het door een strafschop van André van Maldegem 1-3, maar via Frank Goedegebure kwam de thuisploeg daarna direct terug tot 2-3. Het slotoffensief leverde in de laatste minuut via opnieuw Cornelisse 2-4 op.
Door de nederlaag passeert Veere VVA op de ranglijst.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsspeech jeugdvoorzitter

Het jaar 2005
Het jaar waarin onze vereniging het 75-jarig bestaan viert. Tal van activiteiten worden er georganiseerd. Van groot tot klein, voor leden en niet leden. Bijvoorbeeld het Westkappels accordeonkwartet voor 65+ waar we de bewoners van Poelwijk in betrekken. En voor de kleintjes een clown.
Op vele mensen in de vereniging zal een beroep gedaan worden voor hun medewerking. Ik hoop dat jullie de evenementencommissie niet teleurstellen.

De jeugdcommissie
Dit jaar heeft Peter Wijts ons verlaten als jeugdsecretaris. Hij heeft deze taak in het hoofdbestuur op zich genomen. Gelukkig hebben wij in Nathalie Kodde een goede vervanger.
Ook Sjaak vd Linden heeft zijn taak moeten neerleggen in verband met lichamelijke klachten. Hiervoor hebben we nog geen vervanger.

Het jeugdhome
Vorig jaar was het 10-jarig bestaan van ons jeugdhome. Nog steeds zijn we één van de weinige verenigingen die in het bezit is van een eigen onderkomen voor de jeugd. Het is dan ook niet meer weg te denken in onze organisatie.
Veel vrijwilligers zorgen voor de bezetting. Hoofdcoördinator Willy Loopik heeft de zaakjes prima voor elkaar.
Maar het gebouw begint slijtage te vertonen. Er moet veel aan vertimmerd worden, of een ander gebouw. We hopen op het laatste. Deze hoop is niet op lucht gebaseerd. De bouwcommissie is in onderhandeling. De jeugdcommissie hoopt dat de bouwcommissie er in slaagt dit te realiseren.

Leiders
Met veel moeite zijn we er dit jaar in geslaagd alle elftallen te bezetten. Wekelijks gaan vele leiders op pad met hun elftallen. De jeugdcommissie is blij dat ze de bezetting van de elftallen onderling regelen. En dat ze dat goed doen, merken we uit het feit dat we zeer weinig telefoontjes van ouders krijgen.

De elftallen
In de najaarsreeks konden we 2 kampioenen begroeten. De andere elftallen streden met wisselend succes. Nog nooit in de geschiedenis hadden we zoveel jeugdleden.
Ook de mini-stars is een groot succes. Voor de voorjaarsreeks moeten we weer een extra elftal inschrijven.
De korte termijn toekomst ziet er goed uit. De lange termijn baart ons wel zorgen. Want als er geen nieuwbouw komt dan zal dit zeker te merken zijn.
Maar op dit moment is het onze taak om de leden te behouden. Dit doen we door niet alleen voetbalactiviteiten te organiseren, maar ook veel extra’s. Volgende week gaan we bijvoorbeeld weer naar de Roompot.

Tot slot wens ik alle elftallen een sportief en succesvol 2005 toe.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA naar de Roompot: kort verslag

Zaterdag 8 juni was er weer het zo langzamerhand traditionele uitje naar de Roompot. De opkomst was iets minder dan we de afgelopen jaren gewend waren (misschien omdat het nog kerstvakantie was?) maar toch vertrokken we met zo'n 90 personen richting Kamperland. Het was echt 'subtropisch zwemweer'. Koud, vochtig en winderig. Iedereen was lekker op tijd zodat we voor tienen aankwamen. De deuren waren nog gesloten dus we moesten even buiten wachten.

Even na tienen ging het slot van de deur en konden we naar binnen. Schoenen uit, omkleden en lekker zwemmen. Het eerste uur was de Roompot voor Arendskerke. Veel andere bezoekers waren er niet. Gelukkig waren er dit jaar wel golven (vorig jaar was de boel stuk) tot grote vreugde van de jeugdige zwemmers. Elke keer als het signaal klonk sprongen ze allemaal in het grote bad. Ook werd er weer veel van de glijbaan gebruik gemaakt.

Vanwege het slechte weer werd het na een uurtje steeds drukker in het zwembad. Om 14:00 uur werd iedereen van Arendskerke uit het water geroepen. Weer aankleden en terug naar huis. We hopen dat iedereen er weer van genoten heeft en hopelijk tot volgend jaar...!!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kees Goedegebure overleden

Op 3 januari 2005 is op 68-jarige leeftijd onverwacht overleden:

Kees Goedegebure

Kees was bestuurslid en een trouwe supporter van onze vereniging. Daarnaast was hij altijd bereid de helpende hand te bieden bij alle voorkomende werkzaamheden op het voetbalveld. We zullen het markante stemgeluid van Kees op de zaterdagmiddag erg gaan missen.

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe.

Bestuur en leden van VV Arendskerke

Donderdag 6 januari is er van 20.00-20.30 uur gelegenheid om afscheid te nemen in rouwcentrum Van der Hooft, Bosseweide 2 te 's Gravenpolder.

De afsheidsdienst, voor familie en belangstellenden, zal zijn op vrijdag 7 januari om 10.00 uur in de 'Petruskerk' te 's-Heer Arendskerke, waarna aansluitend omstreeks 11.00 uur de begrafenis zal plaatshebben op de Algemene Begraafplaats aldaar.

Na afloop van de begrafenis is er in het rouwcentrum te 's-Gravenpolder gelegenheid tot condoleren.

Correspondentieadres: Landweg 7, 4458 BD 's-Heer Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Andre van den Broek ook volgend seizoen hoofdtrainer

Ook volgend jaar is André van den Broek hoofdtrainer van vv Arendskerke. Hij zal worden geflankeerd door Jaap Bruggeman (onze huidige trainer van de A1-junioren) naast Kees van Sabben. Jaap zal het 2e elftal onder zijn hoede gaan nemen.

Pascal Baijens blijft leider van het 1e elftal, Leo Rooze wordt de vaste vlagger. Adrie de Jonge is volgend seizoen ook onze keeperstrainer. Leo Marinissen tenslotte wordt leider/vlagger van het 2e elftal.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsspeech voorzitter

Beste VVA–vrienden,

Bij deze heet ik U van harte welkom op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie , die ik dit keer helaas niet zelf kan bijwonen i.v.m. vakantie. Vandaar dat onze jeugdvoorzitter mijn taak dit keer overneemt.

Afgelopen jaar was voor de voetbal een zeer roerig jaar, waarin wij ook na een verblijf van 10 jaar in de 2e klasse een stapje lager moesten doen. Na zovele jaren met een prima generatie voetballers uit voornamelijk eigen kweek is dat natuurlijk geen schande, alleen de randverschijnselen eromheen verdienden geen tien ! Het bestuur voelde , dat er wat onrust heerste en heeft zijn uiterste best gedaan dit tij te keren. Het is namelijk toch zo, dat een hoofdtrainer een voorname rol speelt binnen een vereniging, ook al is hij maar passant in wezen.

Toen de nood hoog was,immers in een zeer laat stadium kwamen wij zonder hoofdtrainer te zitten, was de redding nabij. En wel in de persoon van een goede oude bekende, André van de Broek, vonden wij de man die zijn energie in onze club wilde steken om er weer een eenheid van te maken. Langzaam maar zeker zien wij dit weer gebeuren en dat stemt ons tevreden. Natuurlijk kan Andre dat niet alleen en wij zijn dan ook alle helpers dankbaar, dat zij zo’n positieve inbreng voor VVA hebben (ik denk dan aan mannen als Kees van Sabben, Jan de Roo en Jack Schipper).

Het verheugt het bestuur dan ook zeer, dat wij vanaf deze plaats kunnen melden, dat wij ook volgend jaar doorgaan met André als hoofdtrainer, geflankeerd door Jaap Bruggeman als 2e trainer naast Kees van Sabben. Jaap zal het 2e elftal onder zijn hoede gaan nemen. Zodoende hopen wij dat geheel VVA weer aan een nieuw , sportief seizoen kan beginnen, met nieuw elan.

Immers, er staat een nieuwe generatie te trappelen. Ook al gaat dat met pieken en dalen, wij hopen dat iedereen hen met positieve geluiden zal omringen. Het gaat hier dan ook om het algemeen belang. Als iedereen dat voor ogen houdt en zijn eigen wensen kan beteugelen voor het algemeen nut, zal het met VVA beslist goed komen.

In het nieuwe jaar staan ons ook vele uitdagingen te wachten, zoals het naderende 75 jarig jubileum. Ook dat zal weer veel werk en tijd vergen van diverse leden, maar in het verleden is bewezen dat wij dat goed kunnen, dus hebben wij alle vertrouwen in een goed einde wat dat betreft.

Ik dank U allen voor Uw aandacht en wens U een sportief en gezond NieuwJaar toe en een prettige middag met veel prijzen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie