| | | |  
januari 2008
2008
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Noormannen maatje te groot voor Arendskerke

In een wedstrijd waarin Walter met 3(!) aanvoerdersbanden speelde en waarin Gerben’s noppen te kort waren is de 1e wedstrijd na de winterstop is niet geworden wat we ervan gehoopt hadden. Een –vooral in de eerste helft- sterker Noormannen klopte Arendskerke met 1-4.

De thuisploeg begon met de volgende elf:
Jeffy in de goal, in de verdediging Yann, Walter, Dennis en Vincent. Op het middenveld Michiel, Stefan v. Sabben, Denny en Egbert. Voorin Frank en Gerben.
Stefan v/d Velde, Wouter en Pascal namen plaats op de bank.

Arendskerke begon redelijk aan de wedstrijd met direct al een dot van een kans voor Michiel na een prima voorzet van Gerben van links, eerstgenoemde kwam echter net te kort om de bal binnen te tikken.

Noormannen liet zich niet verrassen op het matige veld en komt enkele keren dreigend op de helft van de thuisploeg, maar tot grote kansen leidt het niet. Tot de 15e minuut, wanneer er verzuimd wordt door te dekken door Arendskerke. De bal komt voor de voeten van Marco Huibregtse en die schuift de bal in het doel. 0-1 achter en een domper.

Noormannen blijft het overwicht houden en laat bij vlagen prima voetbal zien, maar de score uitbouwen is nog niet aan de orde. In de 25ste minuut ontsnapt Michiel op rechts, maar zijn voorzet wordt geblokt tot een corner. Het was jammer genoeg een van de spaarzame momenten dat de thuisploeg gevaarlijk kon worden.


Noormannen dringt Arendskerke tijdens 1e helft ver terug op eigen helft

Drie minuten later komen de bezoekers op 0-2 na een voorzet van links, Denny komt net te kort om zijn man van scoren af te houden en Peter van Alphen glijdt de bal binnen. Nog voor rust lijkt het duel dan beslist te worden als Dennis de fout ingaat en de bal via een noorman bij Tom Hengst komt, die vervolgens Jeffy kansloos laat. 0-3 ruststand, een verdiende voorsprong weliswaar, maar het had echt niet zover hoeven komen.

In de rust besluit Paulus tot drie wissels en een aanvallendere opstelling. Frank, Denny en Yann maken plaats voor Wouter, Stefan v/d Velde en Pascal (die zo fraai bijgekleurd is).
In de 2e helft een totaal anders VVA, veel feller en met meer strijdlust komt Noormanen onder flinke druk te staan. Het leidt eerst tot een kans voor Gerben, maar zijn noppen waren te kort om de bal binnen te tikken. Even daarna lijkt Wouter zijn eerste van het seizoen te gaan maken, maar helaas prikt hij de bal voorlangs de zeer weinig gepasseerde doelman. (6 tegengoals tot nu toe!)

Een kwartiertje voor tijd kan de thuisploeg dan eindelijk iets terugdoen. Een strakke voorzet van Stefan v/d Velde wordt licht geschampt door Pascal, waardoor Michiel de bal –al dan niet bewust- buiten bereik van de keeper binnenkopt. 1-3, er is nog hoop…

De resterende minuten probéért VVA het wel, maar de langdurige pressie begint ook zijn tol te eisen. Vincent kon amper meer een stap verzetten, Walter raakte lichtgeblesseerd na een duel (beiden speelden het duel wel uit, overigens)..En dan de Noormannen die eruit probeerden te komen met counters. Bij 1 ervan werd de wedstrijd definitief beslist. Tom Hengst scoorde zijn 2e van de middag door de bal fraai binnen te knikken na een ‘’voorzet’’ van rechts.

Eindstand is 1-4, Noormannen bleek toch een niveautje te hoog. Gelukkig leed de concurrentie ook puntverlies waardoor we slechts 1 plekje zijn gezakt, en zijn nog steeds in de race voor de 3e periode.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA E2 kampioen najaarsreeks

VVA E2 is alsnog kampioen in de najaarsreeks geworden. In een door de leiders zelf georganiseerde wedstrijd won de ploeg van leiders Wim Goedegebure en Martin Corstanje met 7-3 van de naaste concurrent Kloetinge E4. Dit team wordt dan ook bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wissel beleid basis voor succes

Een aantal jeugdleiders van Arendskerke deden zaterdagavond 26 januari 2008 weer mee aan het traditionele "kerst" leiderstoernooi. Het was de derde keer op rij dat een team van Arendskerke hier aan deelnam. Alle wedstrijden werden in de voorafgaande winnend afgesloten.

Dit jaar bestond het team uit: André Tange, Cees Ars, Jan Geene, Maurico Alarico Espinoza, Ramon Dahoe, Sebastiaan Verduyn, Martin Corstanje en Rob van Koeveringe. Als tactisch brein zat Peter Wijts op de bank. Aan hem de zware opgave om van deze goede voetballers maar wel “ongeleide projectielen” een hecht team te smeden.

Vermeldenswaard is het feit dat er in ieder geval één speler voor de start van het toernooi behoorlijk in zijn nopjes was. En dat was Mauricio, maar dat had alles met zijn schoeisel te maken.

Aangezien er steeds 3 spelers op de bank zaten was het wisselbeleid cruciaal. Zoals het hoort vonden de speler het niet fijn om op de bank te zitten. De coach werd behoorlijk onder druk gezet om dan ook maar snel te wisselen. Maar uiteraard bepaalt de coach wie speelt. Om de twee minuten werd er gewisseld. Of je moest een doelpunt maken, dan kon je er meteen uit. Uiteindelijk bleek het strakke wisselbeleid (ondanks de kritiek van de spelers) bepalend voor het uiteindelijke succes. Als coach moet je soms spelers teleurstellen en ben je niet altijd populair. Maar ja….een winnende coach heeft altijd gelijk.

In het veld bleken de spelers in het begin moeilijk te coachen. Er waren maar weinig spelers die op hun positie bleven staan. Dat was er eigenlijk maar één…en dat was Cees Ars…maar ja…die stond dan ook in het doel.

Gelukkig pakte het de eerste wedstrijd goed uit en werd Kloetinge 1 met 4-0 verslagen. Af en toe speelde Arendskerke oogstrelend voetbal en de overwinning was dan ook meer dan terecht.

In de tweede wedstrijd was de tegenstand wat groter. Kloetinge 2 was de tegenstander. Arendskerke kwam zelfs even op achterstand, maar uiteindelijk werd er toch nog met 4-3 gewonnen. Het geduld van de coach werd tijdens deze wedstrijd behoorlijk op de proef gesteld. Zonder namen te noemen was er één speler die wel heel langzaam wisselde en er was ook eentje die helemaal niet reageerde als hij geroepen werd.

In de laatste wedstrijd was SSV 2 aan de beurt. De start was een beetje moeizaam…misschien was het biertje tijdens de rust toch niet zo verstandig geweest ?? De spieren werden wat stijfjes en conditioneel kregen een aantal spelers het wat moeilijker. Maar uiteindelijk was ook hier het kwaliteitsverschil duidelijk. Arendskerke won deze wedstrijd met 2-1 waarbij Jan Geene (die als enigste nog niet had gescoord) de 2-0 aantekende. Hij kon er direct uit.. Na deze goal moest Cees Ars een maar keer handelend optreden (op overigens prachtige en overtuigende wijze) maar werd uiteindelijk gepasseerd door ploeggenoot Ramon. Deze werd dan ook meteen gewisseld.

Zo blijft Arendskerke in drie jaargangen zonder puntverlies en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi. Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine. Vlak na middernacht werd de aftocht geblazen en vertrok men op de fiets terug naar huis.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd naar de Roompot (verslag)

Op een winderige en natte zaterdagmorgen (12 januari) verzamelden alle chauffeurs en kinderen zich om half tien in de kantine, waar we na de auto-indeling met 81 (“lees 82”) betalende bezoekers richting Roompot in Kamperland vertrokken voor onze jaarlijkse zwemdag. Ik zei 81 “lees 82”, want eentje had zich verslapen, maar die werd nog achteraan gebracht zodat we toch met 82 (betalende) bezoekers waren.

Na de gebruikelijke drukte bij de kleedcabines hadden we het zwembad bijna voor onszelf het eerste uur althans. En toen de zoemer ging voor de eerste golven, vloog iedereen het grote bad in en was het er behoorlijk druk.

We hadden dit jaar een rustige groep geloof ik, want er werd lang niet zoveel gefloten door de badmeesters en –juffen als andere jaren, of kwam dit doordat er dit jaar ook enkele leiders niet mee waren? Daar komen we misschien volgend jaar achter.

Zelf heb ik het water niet gevoeld, alleen in het Turks stoombad en de koude douche, maar dat was ook heerlijk.

Toen we om kwart voor twee weer richting kleedcabines vertrokken, was het er nog drukker want onze collega’s uit Wolphaartsdijk kwamen ook met de jeugd zwemmen, zodat het wel ff wachten was op een kleedhokje. Het duurde dan ook eventjes voordat iedereen aangekleed was, maar we zijn allemaal, zelfs Sander O, dankzij Jaap F.

Ik wil bij deze alle chauffeurs en deelnemers hartelijk bedanken en wie weet tot volgend jaar.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Ouderwets gezellig bij nieuwjaarsreceptie

Het was weer ouderwets gezellig bij de nieuwjaarsreceptie van de VV Arendskerke op zaterdag 5 januari. In de ochtend en begin van de middag was er door de bouwcommissie nog keihard gewerkt om de kantine op tijd klaar te krijgen. Het is nog niet helmaal gereed maar het resultaat mag er alvast zijn. Een prachtige nieuwe vloer en nieuwe bar. Ook de muren, radiatoren en kozijnen zijn allemaal geschilderd. De voorzitter bedankte tijdens zijn toespraak alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Ook een primeur was de presentatie van de nieuwe "Score". Dat gaat voortaan door het leven als het clubmagazine van de VV Arendskerke. Het eerste exemplaar werd symbolisch overhandigt aan Wim Capello. Capello drukkerij zal voortaan de produktie van het clubmagazine voor haar rekening nemen. Met dank aan Johan Capello, Michiel Bouwman en Peter Wijts die ook veel werk hebben verzet om het magazine op tijd klaar te krijgen.

Zoals gebruikelijk was er weer de jeugdnieuwjaarsloterij waarvan de opbrengst volledig naar de jeugd gaat. Deze keer waren het de leiders van de jeugdelftallen en het jeugdbestuur die de sponsoren benadert hebben. Voorafgaande jaren waren het Jaap Wisse en Peter Nieuwenhuijze die dat deden. Beide mannen werden door jeugdbestuurslid André Tange nog even in het zonnetje gezet. Gelukkig waren weer veel sponsoren bereidt om iets bij te dragen, waarvoor onze hartelijk dank.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde middag en een goed begin van een hopelijk sportief geslaagd jaar.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie