| | | |  
januari 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA maakt het 1e klasser Bruse Boys knap lastig

Een kleine nederlaag tegen 1e klasser Bruse Boys is een prima resultaat al had er met een klein beetje meer geluk toch nog meer ingezeten. Vooraf had niet iedereen er even veel zin in. De wedstrijd tegen ZSC was op het laatste moment nog afgelast en onverwachts moesten we nog vriendschappelijk spelen naar Bruinisse. Het was koud, een eind rijden, het risico van een grote nederlaag en het veld was ook nog half bevroren. Kortom, allemaal niet even aantrekkelijk maar we hebben ons uitstekend gepresenteerd en het Bruse Boys knap lastig gemaakt.

We begonnen voorzichtig aan het duel. Het veld was toch plaatselijk hard en het risico op blessures was toch wel aanwezig. Zoals je mag verwachten was Bru wel iets sterker en kregen zij ook wat kansen maar Jeff stond uitstekend te keepen vandaag. Na een minuut of 10 spelen werden we ook wat brutaler en kwamen we er af te toe gevaarlijk uit. We zetten steeds met z’n allen goed druk op de Bruse Boys spelers zodat deze de bal ook niet lekker konden rondspelen. Onze vleugelspelers Avner en Michiel werden steeds goed bediend en konden ook af te toe gevaarlijk worden. De mooiste kans in de eerste helft was echter voor Peter van Reenen die door Avner prima aangespeeld werd. De bal leek voor het inschuiven maar door het harde veld kwam de bal niet lekker op Peter z’n pantoffel en raakte hij hem niet goed. Zo gingen we rusten met een 0-0 stand en dat gaf ons toch moed voor de tweede helft.

In de tweede helft het zelfde beeld. Bru was wat sterker en kreeg ook zijn kansen. Een schot op de binnenkant van de paal en een harde knal net naast de kruising. En hadden we niet wat geluk dan was het Jeff die ons voor een achtstand behoedde. Halverwege de tweede helft komen we toch 1-0 achter als Bru een strafschop krijgt. Deze wordt feilloos binnengeschoten. Toch zijn we niet uit het veld geslagen en gaan we vrolijk op zoek naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft krijgen we volop kansen om te scoren. De mooiste kans was voor Stefan van Sabben. In de 85e minuut een prima aanval over rechts. B-junior Michel Harinck die een afgemeten voorzet geeft en Steef heeft de bal maar voor het inkoppen. Toch besluit Steef om de keeper nog een kansje te geven en deze ranselt de bal uit het doel. Helaas, het blijft 1-0 maar we kunnen met opgegeven hoofd van het veld en zijn niet weggespeeld.

Na afloop in de kantine van Bru worden er nog mosselen geserveerd en deze smaken opperbest. We kunnen met een tevreden gevoel naar huis. Er is prima gespeeld door het hele elftal en dat moet vertrouwen geven voor de volgende competitiewedstrijden. Als we iedere week zo kunnen spelen als vandaag dan gaat de vlag in top op het einde van het seizoen! Volgende week thuis tegen Wolfaartsdijk!! Een derby die gewonnen moet worden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Oud kraakt, jong wint tijdens leiderstoernooi

Op 29 januari werd er weer het traditionele leiderstoernooi gehouden ter formele afsluiting van het jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi 2010. Dit keer deed Arendskerke mee met 2 teams: Arendskerke-jong en Arendskerke-oud.

Uw verslaggever en tevens hoofd-coach van Arendskerke-oud (de jeugd kon goed voor zichzelf zorgen) voorzag een moeilijke avond gezien zijn ervaringen een paar jaar terug. Toen werd elke wissel in twijfel getrokken. Maar dat wisselbeleid was toen wel de basis van het succes aangezien elke wedstrijd met grote overmacht werd gewonnen.

Na een behoorlijk fris ritje op de fiets kwamen we aan in het Sportpunt. Eenmaal in de kleedkamer bleek dat Arendskerke-oud bestond uit slechts 5 spelers. Het wisselen zou dus niet zo'n probleem worden. Desondanks was er door de spelers van Arendskerke-oud behoefte aan een sterke man op de bank. De spelers van Arendskerke-oud: Rob van Koeveringe, André Tange, Sebastiaan Verduyn, Cees Ars en Martin Corstanje. Het team van Arendskerke-jong bestond uit 6 spelers, te weten: Eljo Dooge, Maarten Adema, Gijs van Koeveringe, Marijn Corstanje, Yann Sinke en Ricardo Kriekaard.

Arendskerke-jong opende tegen SSV'65-jong 3. En dat werd een flitsende start. 3 Doelpunten van Ricardo en 1 van Gijs betekende een vette 4-0 zege. Als SSV'65 een beetje gevaarlijk werd stond daar altijd nog Eljo die de hele avond prima stond te keepen.

Arendskerke-jong
Staand vlnr: Yann, Gijs en Eljo
Gehurkt vlnr: Maarten, Marijn en Ricardo
Vervolgens was het de beurt aan Arendskerke-oud. Goes-oud was de tegenstander. De beentjes waren nog wel een beetje stroef (er werd geklaagd over pijnlijke knietjes, hamstings en liesjes) maar toch werd er niet onaardig gevoetbald. Arendskerke had een veld-overwicht en er waren genoeg kansen. Toch werd er pas 4 minuten voor tijd (alle wedstrijden duurden maar liefst 22 minuten) gescoord. Door Maarten overigens, die zo vriendelijk was om als invaller te fungeren. Meteen daarna was het Goes-oud dat op gelijke hoogte kwam. Mooiste actie van de avond kwam vlak voor tijd van Rob van Koeveringe. Die de bal (naar zijn eigen zeggen overigens) met rechts aannaam en links inschoot. Deze beweging ging echter zo snel dat uw verslaggever dit gemist heeft.

Arendskerke-oud
Staand vlnr Rob, A.T. en Sebastiaan
Gehurkt vlnr: Cees en Martin
Omdat tijdens de wedstrijd tegen Goes geen scheidsrechter kwam opdagen was er een toeschouwer zo vriendelijk de leiding op zich te nemen. Die had echter geen fluitje en was plotseling ook verdwenen. Niemand wist toen meer hoe lang er gespeeld was. Na de 2-1 voor Arendskerke ging André maar de seconden aftellen. Dit werd opgepakt door de rest van de toeschouwers en zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Arendskerke-oud.

Meteen daar was het weer de beurt aan Arendskerke-jong tegen dit keer SSV'65-jong 2. Ook nu weer waren de blauw-witten sterker. Fraaie doelpunten van Gijs, Ricardo, Yann en Marijn en geen één tegendoelpunt.

Na een korte pauze was het in zaal 3 Arendskerke-oud dat het opnam tegen Wolfaartsdijk-oud 2. Nadat Arendskerke een grote kans had gemist stond het ineens 1-0 voor Wolfaartsdijk. Arendskerke kwam er toen eigenlijk niet meer aan te pas. Als coach zit je dan ook behoorlijk machteloos aan de kant. Veel mogelijkheden om te wisselen en van tacktiek te veranderen waren er ook niet.

Sebastiaan kon niet verder door een blessure aan zijn kuit. Gelukkig waren de spelers van Arendskerke-jong bereid om op de bank plaats te nemen. In zaal 3 was de vloer behoorlijk glad en de bal was een ei.Hij stuiterde op een manier die je alleen met rugby ziet. De spelers van Wolfaartsdijk konden beter met deze omstandigheden omgaan en wonnen gemakkelijk met 4-0.

Arendskerke-jong speelde vervolgens hun laatste wedstrijd tegen Apollo'69-jong. Dat was een pittige wedstrijd. Apollo kwam op voorsprong maar Arendskerke was daar niet van onder de indruk. Het kwam vrijsnel langszij door Marijn direct gevolgd door weer een goal van Apollo waar een paar spelers liepen die behoorlijk hard konden schieten. Het was Maarten die de gelijkmaker aantekende. Marijn maakte vervolgens de klus af door 2x te scoren. Eindstand 4-2 voor Arendskerke.

De slotwedstrijd van de avond was Arendskerke-oud tegen Bevelanders-oud. Eljo verruilde zijn keepers- voor een spelerstenue en speelde de hele wedstrijd mee. Voor de wedstrijd viel op dat André Tange (vroeger uitkomend voor Bevelanders) wel heel close was met de coach en spelers van Bevelanders. Maar daarover later meer.

Beide ploegen deden niets voor elkaar onder, maar Arendskerke kreeg de beste kansen. Het was Eljo die Arendskerke verdiend op voorsprong bracht. Een slippertje achterin werd afgestraft door Bevelanders: 1-1. Dat leek ook de eindstand te worden. Maar in de slotminuut was het ineens Bevelanders dat uit het niets scoorde. Het allerlaatste doelpunt van het toernooi. Aan dit doelpunt zit echter een luchtje. Want er gaat echter een gerucht dat een zekere A.T. bewust zijn man liet lopen zodat die kon scoren. Maar daar zullen we waarschijnlijk nooit zekerheid over krijgen. Feit was wel dat ook in de kantine de mannen van Bevelanders erg vriendelijk waren tegen A.T. Er werd al gesuggereerd dat A.T. binnenkort gepresenteerd wordt als nieuwe aankoop bij Bevelanders.

Al met al kunnen we terugkijken op een prima avondje voetballen, waarbij de jeugd van Arendskerke heeft laten zien heel wat in zijn mars te hebben. En eigenlijk deden de "oudjes" met hun krakende gewrichten het ook zo slecht nog niet. Volgend jaar zullen we weer van de partij zijn.

Een trotse coach.....

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Duur punt verlies Arendskerke

Een teleurstellend gelijkspel vandaag. Gezien de kansen in de tweede helft had een overwinning ook wel verdiend geweest maar de echte vorm was er niet om het Borssele echt lastig te maken. Het is altijd ook afwachten hoe de ploeg uit de winterstop komt. De laatste wedstrijd dateerde ook weer al vanaf 11 december 2010. Sindsdien was er geen wedstrijd meer door ons gespeeld. En als je dan in de eerste beste wedstrijd tegen Borssele moet, weet je dat het geen makkie wordt.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Arendskerke probeerde het van afstand via Avner en Frank. Een paar keer kwamen we net niet op tijd bij de bal om een voorzet af te ronden. Borssele stelde daar ook niet veel tegenover al kwamen we goed weg toen een speler van Borssele in de 16 neergelegd werd en de scheidsrechter er geen strafschop in zag. Op slag van rust komt Borssele echter op 0-1 na slecht uitverdedigen van onze kant. Direct daarop maken we nog bijna de 1-1 als Lennard een steekpass geeft op Michiel die net zijn teen niet tegen de bal kan krijgen.

Na rust beginnen we direct fel uit de startblokken. Dat levert een kopkans voor Henri op maar de bal is niet hard genoeg om de keeper te verontrusten. Borssele heeft in de 52e minuut zijn enige en goeie kans van de tweede helft. Gelukkig voor ons kopt de geheel vrij staande speler de bal over het doel. In de 60e minuut een hard schot van Frank wat door de keeper gelost wordt maar er is niemand op tijd bij de bal om in te schieten. Vijf minuten later een goeie actie van Avner die de bal aflegt op Frank. Het vizier van Frank staat nog niet op scherp en de bal gaat hoog over. In de 78e minuut een vrije trap vanaf de linkerkant die door Walter in de 16 gepompt wordt. De bal schampt de kruin van Wouter. De keeper is verrast, 1-1. Wouter moet gelijk naar de kant omdat hij al een tijdje met krampverschijnselen rondloopt. Ricardo Kriekaard is zijn vervanger.

In de 80e minuut lijkt het 2-1 te worden als Avner doorbreekt over links. Zijn schot gaat via de binnenkant van de bal toch uit het doel. Drie minuten later weer een uitstekende kans. Een combinatie door Henri en Michiel wordt door Michiel te zacht ingeschoten. De keeper kan de bal gemakkelijk pakken. In de 85e minuut is het B-junior Ricardo Kriekaard die van ver alleen op de keeper afgaat. Hij kan zich onsterfelijk maken vanmiddag maar hij schiet helaas over. Vlak daarop nog een uitstekende mogelijkheid voor Henri die vlak naast de paal kopt. En dan hebben we ons laatste wapenfeit verspeeld. De scheidsrechter trekt nog wel wat tijd bij maar we kunnen geen grote kansen meer creëren.

Opvallend moment vanmiddag was de bodycheck van onze vlagger Pascal. Niels ging een duel aan met een verhitte Borssele speler. De twee rolden wat over de grond en de Borssele speler vond het nodig om uit te halen naar Niels. En kom niet aan onze spelers met Pascal in de buurt want dan ben je aan het verkeerde adres. De scheids deed het af met een gele kaart voor de speler van Borssele waar een rode zeker op zijn plaats was geweest.

Volgende week naar ZSC. Weer een lastige wedstrijd en een naaste concurrent om de bovenste plaatsen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA F3 viert kampioensfeest

Op zaterdag 15 januari vierden de jongens van F3: Tim, Stijn, Seb, Lars, Yoeri, Jason en Sam hun kampioensfeest. Helaas was Rick er niet bij, hij was ziek.

Om 11.00 uur kwam Yoeri samen met zijn vader mét trekker en kar, naar 't Klok'uus. Daar stapten de jongens op de kar en trainer Marco overhandigde hen daar een mooie beker. De kar ging over heel het dorp; Marco voorop in de auto met de muziek aan. Na een rondje Arendskerke, keerde de kar terug naar 't Klok'uus. Daar hebben ze heerlijk gespeeld en kregen ze een lekkere bak frietjes met snackjes.

Het was een leuk feestje, op naar het volgende kampioensfeest!

Uiteraard is VVA F3 ook bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Voorzitter tijdens nieuwjaarsspeech: VV Arendskerke
is een gezonde vereniging: wel zorgen over
terulopend aantal vrijwilligers

Tijdens de gezellige en weer goed bezochte nieuwjaarsreceptie benadrukte voorzitter Jan Loopik dat VV Arendskerke welliswaar een gezonde vereniging is maar dat er toch zorgen zijn ten aanzien van het aantal vrijwillgers. Er zijn vele vacatures. Net name werden genoemd: medewerkers voor het jeugdhome en mensen die op bestuurlijk niveau hun steentje willen bijdragen. Hij riep iedereen op haar/zijn verantwoordelijkheid te nemen. Zonder vrijwilligers kan geen vereniging blijven bestaan.

Verder zijn we als Arendskerke zeer blij met het kunstgrasveld. Er kan (behalve als er sneeuw op ligt) steeds getraind worden. Dat het kunstgrasveld ook populair is bij de jeugd bleek wel tijdens de nieuwjaarsreceptie. De lichten werden ontstoken en en werd lekker een partijtje op gevoetbald.

Groot succes was ook weer de nieuwjaarloterij. Net als andere jaren heeft het jeugdbestuur samen met de jeugdleiders een groot aantal prijzen weten te bemachtigen. Met dank aan een groot aantal sponsoren die hun bijdrage hier aan hebben geleverd. De lootjes waren snel uitverkocht waarna jeugdvoorzitter André Tange de eerste 20 prijzen uitreikte aan de gelukkige winnaren. Gezien de grote hoeveelheid aan prijzen is de kans groot dat iedereen wel met een prijsje naar huis is gegaan.

Voorzitter Jan Loopik uit zijn zorgen over het teruglopende aantal vrijwilligers
tijdens de nieuwjaarsspeech.
.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie