| | | |  
VVA Nieuws 2014
2014
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Adriaan Nieuwenhuise volgt Serge Beulens op

Adriaan Nieuwenhuijse volgt, vanaf volgend seizoen, Serge Beulens op die momenteel bezig is aan zijn vierde seizoen bij Arendskerke. Adriaan is nu trainer van MZC'11, waarmee hij tweede staat in de zaterdag tweede klasse.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke verslikt zich in Nieuwland

Wat een teleurstelling vandaag. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen degradatiekandidaat Nieuwland had geen probleem mogen zijn maar we lopen tegen een ontluisterende nederlaag op. Een nederlaag waarop niets valt af te dingen want we waren gewoon niet scherp genoeg tegen een Nieuwland dat er wel alles voor deed om te winnen.

We beginnen nog goed aan de wedstrijd en zetten Nieuwland meteen onder druk. Nieuwland komt er ook nauwelijks uit en het is wachten op een doelpunt voor ons. Toch kan alleen Frank echt gevaar stichten met een afstandsschot wat de keeper net over het doel tikt. Halverwege de eerste helft gaan we echter steeds slordiger spelen en is het vragen om moeilijkheden. En die komen er ook want Nieuwland komt in de 23e minuut op voorsprong met een doelpunt waar een buitenspelluchtje aan hangt maar de scheidsrechter keurt het goed, 1-0.

De 1-0 voorsprong is voor Nieuwland het sein om de mouwen nog maar eens extra op te stropen. Voor de rust krijgen we nog wel een paar kansen op de gelijkmaker. In de 26e minuut is het Justin die de diepte wordt ingestuurd op links,de keeper omspeelt die ver uit z’n doel gekomen is, maar van verre afstand schiet hij de bal achterlangs het doel. Even later is Robin dichtbij de gelijkmaker na een voorzet van Justin strak voor het doel langs maar een verdediger kan net op tijd de bal tot hoekschop verwerken. En dan in de blessuretijd van de eerste helft komt Nieuwland op 2-0 en staan we voor een onmogelijke opgave.
Na de rust proberen we het nog wel maar overtuigend is het allemaal niet. Michel is een paar keer dichtbij een doelpunt maar de gevaarlijkste kansen zijn  voor Nieuwland. In de 90e minuut wordt het zelfs nog 3-0 door een eigen doelpunt. Gelukkig blaast de scheidsrechter dan snel af.

Jammer dat we deze laatste wedstrijd voor de winterstop zo afsluiten. We konden terugkijken op een goede eerste helft van de competitie maar deze wedstrijd geeft toch wel een kleine smet daarop. Na de winterstop gaan we verder op 24 januari 2015 met een uitwedstrijd naar Nieuwdorp! Hopelijk pakken we de draad meteen weer op na deze rustperiode die blijkbaar net op tijd komt!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Walcheren bezorgt VVA de 3e thuisnederlaag

De derde thuisnederlaag van dit seizoen en weer één met slechts 1 doelpunt verschil. Een gelijkspel had verdiend geweest. Walcheren heeft echter een superspits in de gelederen en die maakte het verschil vandaag door driemaal voor zijn ploeg te scoren.

Beide ploegen begonnen aanvallend en het tempo lag hoog. In de eerste minuut is er al een kans voor ons als Frank Justin de diepte instuurt. Zijn voorzet wordt door een verdediger over het doel gewerkt voordat Michel binnen kan tikken. Door een eigen doelpunt van Walcheren komen we op 1-0 in de 9e minuut. Justin draait een vrije trap vanaf rechts gevaarlijk in en met Michiel in de rug kopt de middenvelder van Walcheren in eigen doel. Één min later is het bijna 2-0. Een corner wordt door Walter ingekopt maar de bal wordt van de lijn gehaald. Vervolgens probeert Ricardo het nog een keer met de kop maar weer wordt de bal van de lijn gehaald.

Terwijl de 2-0 in de lucht hangt is het even later alweer gelijk. De middenvelder nr. 12 die eerst in eigen doel kopte, kopt nu een vrije trap ongehinderd binnen, 1-1. Walcheren komt vervolgens op voorsprong. De gevaarlijke spits Steve Schalkwijk komt één op één met Eljo te staan en faalt niet, 1-2. Er is dan pas een kwartier gespeeld.

In het vervolg van de 1e helft is het Arendskerke dat het spel dicteert en kans op kans krijgt. De grootste kans is voor Ricardo als Michiel een bal onderschept in de verdediging van Walcheren en Ricardo een niet te missen kans biedt. Ricardo raakt echter de bal maar half en de bal hobbelt naast het doel. Mark test de keeper ook nog een keer in de 23e minuut met een schot net binnen de 16 maar de keeper pakt de bal in tweede instantie. Diezelfde Mark schiet in de 30e minuut de bal voorlangs het doel nadat hij zich met een paar prachtige bewegingen heeft vrijgespeeld. Michel krijgt nog een moeilijke kans in de 35e minuut als hij een hoge bal ineens vanuit de lucht neemt alleen voor de keeper maar de bal naast werkt. De gelijkmaker hangt in de lucht maar er wordt voor de rust niet meer gescoord. Ruststand 1-2.

Na de thee gaat Arendskerke op zoek naar een treffer maar het is Walcheren dat zeer sterk in de omschakeling is en op 1-3 komt. De nummer 12 steekt de bal achter de verdediging en de spits van Walcheren schiet de bal meteen vanuit de draai in de verre hoek naast Eljo. We zitten dan in de 54e minuut. Frank brengt de spanning weer terug in de wedstrijd door vanuit een vrije trap de 2-3 binnen te schieten in de 65e minuut.

Twee minuten later is de marge weer twee doelpunten en lijkt Walcheren de wedstrijd te beslissen. Een snelle uitval over links. De bal komt weer bij de uitstekende spits Steve Schalkwijk die op snelheid met een vloeiende schaarbeweging onze verdediging uitspeelt en vervolgens de bal feilloos langs Eljo schiet. Een zeer knappe goal waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben. Toch geven we het niet op. Walcheren scoort het hele seizoen al makkelijk maar krijgt er ook veel tegen en daar liggen misschien nog mogelijkheden. In de 73e minuut krijgen we een strafschop na een domme overtreding van de keeper. Justin schiet de bal feilloos binnen, 3-4. 
In de  resterende tijd proberen we nog wat te forceren. Het jeugdige publiek gaat nog maarr eens achter het doel staan en moedigt de ploeg hartstochtelijk aan. Justin is vlak voor tijd dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar hij schiet hard over uit een moeilijke positie. Zo verliezen we vandaag maar we kunnen met opgeheven hoofd van het veld. Er is keihard gewerkt en het publiek heeft een prima wedstrijd gezien. Walcheren heeft ook een mooie jeugdige ploeg. Met name de nummer 12 en de spits nummer 9 zijn uitstekende voetballers. Zij zijn net wat verder dan ons maar dan nog hadden we niet hoeven verliezen vandaag en was een gelijkspel een terechte uitslag geweest.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit naar Nieuwland. Willen we met een goed gevoel de winterstop ingaan zullen we deze wedstrijd moeten winnen. Het zal zeker geen makkie worden want Nieuwland moet toch ook een keer punten gaan pakken om zich te redden in deze klasse.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwe trainingspakken en tassen voor VVA A1: met dank
aan Sanidirect

Zaterdag 6 december werden de A-junioren verrast met nieuwe trainingspakken en tassen. Met dank aan Sanidirect, dè sanitairwinkel van Nederland. Sanidirect heeft o.a. een vestiging in Middelburg.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nipte zege VVA op MZVC

Een nipte overwinning vandaag maar toch ook weer gewoon drie punten. Serge had vandaag dezelfde basis elf het veld ingestuurd als vorige week. Hij had ook weinig keus want een vijftal spelers zijn nog steeds niet helemaal fit of helemaal nog niet in staat om te spelen.

MZVC is het eerste gedeelte van de eerste helft wat sterker en wij de laatste 25 minuten van de 1e helft. MZVC krijgt één kleine kans als een bal gevaarlijk voorlangs geschoten wordt. Wij zijn 2 keer gevaarlijk met een kopbal van Michiel die steeds net over het doel kopt. Ruststand 0-0.

Na de rust direct een goeie aanval van Arendskerke maar Michel kan de bal net niet binnen tikken omdat een verdediger net op tijd zijn been uitsteekt. In de 56e minuut komen we wel op voorsprong. Michel geeft een afgemeten voorzet met zijn choco en Justin laat één van z’n verborgen kwaliteiten zien door de bal net als Wim Kieft in 1988 met een draai langs de paal binnen te koppen langs de graaiende handen van de keeper, 0-1.

MZVC probeert dan wat terug te doen en kruipt wat meer uit zijn schulp. Het gevaar komt veelal van afstand maar het levert geen doelpunt op. Een kopbal gaat net naast het doel en Eljo staat precies op de goeie plaats bij een schot van net buiten de 16. Wij krijgen ook meer ruimte doordat MZVC nu wat meer risico’s neemt maar zijn steeds te slordig om de wedstrijd definitief te beslissen als er mogelijkheden ontstaan. Raymond is er nog het dichtste bij als zijn schot net naast de bal gaat. Raymond staat ook nog een keer helemaal vrij op rechts om binnen te schieten maar Michel ziet hem helaas niet staan.
In de laatste minuut van de wedstrijd komen we goed weg. Eljo lijkt al uitgespeeld maar als een soort vliegende keep is het Michiel die op de doellijn redding brengt door zich voor de bal te gooien. De bal wordt opnieuw ingebracht en uiteindelijk schiet MZVC via de buitenkant van de paal naast.

Zo pakken we toch weer gewoon drie punten en handhaven ons keurig op de vierde plaats van de ranglijst. Volgende week komt Walcheren op bezoek. De nummer vijf van de lijst en slechts twee punten minder dan ons. We kunnen onze borst weer nat maken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verdiende zege VVA op Yerseke

Een heerlijke wedstrijd vanmiddag tussen twee gelijkwaardige ploegen. Dat bleek ook wel uit de stand op de ranglijst want beide ploegen hadden tot nu toe 15 punten verzameld. Arendskerke was vanmiddag alleen wat feller en doelgerichter en daarom was de overwinning ook verdiend.

Yerseke startte voortvarend en probeerde ons meteen onder druk te zetten. Wij waren hiervan niet direct onder de indruk en namen kort na het begin van de wedstrijd het initiatief over. De eerste kans was voor Robin in de 14e minuut als hij een voorzet vanaf links in kansrijke positie tegen de rug van een Yerseke speler kopt. Vijf minuten later onderschept Michel een bal in de Yerseke verdediging en speelt de bal naar Walter die nog was blijven hangen na een hoekschop. De keeper komt echter net op tijd uit z’n doel om redding te brengen.

In de 32e minuut is het echter raak. Siem verovert de bal op het middenveld en via de kluts komt de bal bij Michel die ervandoor gaat. Omspeelt een mannetje, blijft rustig, en speelt de bal op de meegekomen Justin die laag binnenschiet, 1-0. Even later een gevaarlijk moment aan onze kant als de spits van Yerseke wegdraait en inschiet maar Eljo redt uitstekend. In de blessuretijd is het Siem die met scherp schiet. Een geweldige pegel vanuit de tweede lijn weet de keeper maar net uit z’n doel te werken. Ruststand 1-0.

Na de rust probeert Yerseke de stand snel gelijk te trekken. Er is ook een gevaarlijk moment voor ons doel in de 51e minuut maar even later is het Siem die de stand naar 2-0 tilt. Siem, die vandaag een uitstekende wedstrijd speelt en als een kleine pitbull over het veld raast, vangt de bal op zo’n 25 meter van het doel. Met een harde lage schuiver schiet hij prachtig binnen.
Yerseke wordt dan wat sterker. Heeft wat meer balbezit maat creëert weinig grote kansen. Ze krijgen wel wat mogelijkheden maar of Eljo staat weer eens op de juiste plaats of het vizier staat niet op scherp. De topscoorder van Yerseke, Arjan de Koeier, wordt door Walter ook aan banden gelegd en dan heb je het meeste gevaar bij deze ploeg wel afgedekt.

In blessuretijd lijkt Justin het duel definitief te beslissen als hij op de solotoer gaat en uiteindelijk tegen de lat schiet. In dezelfde minuut nog een enorme kans voor Yann maar die schiet recht in de handen van de keeper. Eljo laat ook nog een keer zijn kwaliteiten zien op een hard schot wat buiten de 16 wordt afgevuurd en dan is het gebeurd. We bekronen een uitstekende wedstrijd van onze kant met een verdiende 2-0 overwinning en stijgen weer naar plaats 4 op de ranglijst.

Zonder iemand te kort te doen vandaag, want iedereen speelde een goede wedstrijd was het toch mooi om te zien dat twee van onze jongste spelers, beiden 17 jaar, tot de uitblinkers behoorden.  Siem bekroonde een uitstekende wedstrijd met een doelpunt maar ook Jasper speelde verdedigend een puike partij. Aanstaande zaterdag naar MZVC. Wanneer we met dezelfde passie en inzet spelen als vandaag moet drie punten mogelijk zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA F1 en F2 najaarskampioen

De jongste VVA'ers doen het dit najaar prima. Zowel VVA F1 als VVA F2 pakte dit weekend de najaarstitel. VVA F1 versloeg Arnemuiden F6 en VVA F2 was te sterk voor Lebo/SV Nieuwdorp F2 Beide teams zijn bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Serge Beulens verlaat VVA aan het einde van het seizoen

Serge Beulens stopt aan het einde van het seizoen als trainer van VV Arendskerke. Serge is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Arendskerke. Vorig seizoen promoveerde hij via de nacompetitie naar de 3e klasse. Momenteel staat Arendskerke in de middenmoot.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke staat weer met lege handen

Net als tegen Domburg stonden we na 90 minuten weer met lege handen terwijl een gelijk spel verdiend zou zijn geweest. Serooskerke speelde vorig jaar nog tweede klas en wij vierde klas. Op zich een verschil van twee klassen maar daar was vandaag niets van te merken. Inmiddels zijn ook de ploegen in de derde klasse gewaarschuwd voor onze gevaarlijke aanvalskracht en gaan daar beter op in spelen. Vandaag moesten we helaas Ricardo missen zodat Serge genoodzaakt was om het elftal wat aan te passen en met twee spitsen te spelen. Toch hield Serooskerke vaak vier man achterin zodat er niet echt veel ruimte ontstond om een gevaarlijke counter te plaatsen.Beide ploegen waren vanmiddag aan elkaar gewaagd. Serooskerke speelde wat makkelijker dan ons. Zeker in de eerste helft maar dat kwam ook wel doordat wij tegen de stevige wind in moesten boksen en de bal daardoor soms niet de gewenste vaart meegaven die nodig was om onze spitsen in stelling te brengen. Toch hadden wij de beste kansen maar het is Seroos dat in de 19e minuut de eerste beste kans benut. De spits draait handig weg bij Walter en via een mooie combinatie maken ze vrij voor Eljo geen fout, 1-0. Even daardoor had Michiel ons bijna op voorsprong gekopt als hij een voorzet van Siem net niet kan raken om de bal van dichtbij tegen de touwen te werken. We krijgen nog een paar grote kansen maar hebben dan niet het geluk dat de bal precies goed valt voor een Arendskerke voet. Zo in de 25e minuut als Justin een gevaarlijke vrije trap neemt. De bal belandt in een scrimmage voor het doel maar de Seroos verdediging kan net de bal op tijd wegwerken.

In de 37e minuut is het Justin die aan een dribbel op rechts begint. Zijn voorzet wordt door Michiel over het doel gewerkt waarbij hij het hem wel heel lastig wordt gemaakt door een Serooskerke verdediger. Drie minuten later weer een goede aanval. De bal komt uiteindelijk bij Siem die helaas zijn vizier te hoog heeft staan en over het doel schiet. Vlak voor rust komt een Serooskerke speler nog vrij voor Eljo aan de rechterkant van het veld maar Eljo is er op tijd uitgekomen en brengt redding. Ruststand 1-0.
Na de rust zijn we sterker maar Serooskerke krijgt een paar enorme kansen om de score uit te breiden. Toch hadden we in de 55e minuut op 1-1 kunnen komen als Jasper de bal inspeelt op Justin op het middenveld. Die zet met een boogballetje Michel vrij voor de keeper. Michel raakt echter de bal niet goed en produceert een rollertje wat de keeper eenvoudig kan pakken. In de 59e minuut is het Seroos wat dus bijna de score uitbreidt. Na een goede combinatie wordt de bal van dichtbij overgeschoten. En zo ook in de 79e minuut als wij de druk steeds verder opvoeren breken ze er ineens uit en weer wordt de bal van dichtbij overgeschoten. In de 88e minuut scoort Michiel bijna de gelijkmaker als hij een hoge voorzet van Frank net naast de kruising kopt. In blessuretijd slaat Seroos alsnog toe als ze op rechts alle ruimte krijgen en de bal met een lob over Eljo via de binnenkant van de paal binnenvalt, 2-0.

Dit is de definitieve nekslag voor ons. De scheidsrechter laat nog een paar minuten doorspelen en blaast dan voor het einde. We hebben er alles aan gedaan vandaag en het is niet gelukt. Jammer, volgende keer beter! Donderdag spelen we thuis tegen Patrijzen. Zaterdag zijn we vrij en dan komt over twee weken Yerseke op bezoek die vlak boven ons staan. Tijd om weer eens een thuisoverwinning te pakken hoewel dat ook weer een zware krachtmeting zal worden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Zure nederlaag VVA tegen Domburg

Een zure thuisnederlaag vandaag. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven maar dit keer trokken we helaas aan het kortste eind. Na de overwinning van vorige week op VCK hoop je dat we die lijn in een thuiswedstrijd door kunnen trekken maar te veel spelers zaten niet goed in de wedstrijd vandaag en dan weet je dat het gewoon heel moeilijk wordt.

In een, van beide partijen, matige 1e helft opent Ricardo in de 9e minuut de score. Frank neemt een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Michiel kopt de bal voor. De bal lijkt iets te ver door te schieten maar met een knappe sliding weet Ricardo de bal binnen te werken. Domburg heeft daarna het betere van het spel en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Na slordig balverlies van onze kant zijn ze daar een keer dichtbij maar de paal brengt redding op een schot van Chiel Maranus. Wij zijn nog een keer gevaarlijk uit een corner als Justin de bal ineens op de pantoffel neemt maar de bal niet goed genoeg raakt.

Domburg heeft een paar goede spelers die afgedekt moeten worden om de angel uit hun spel te halen. Toch geven we te veel ruimte weg en zo komt Domburg vlak voor rust op gelijke hoogte. Martijn Minderhoud van Domburg krijgt op het middenveld alle vrijheid om op te rukken naar ons doel en van een meter of 25 plaatst hij de bal vakkundig over Eljo die iets voor zijn goal staat. Ruststand 1-1.

Na rust een beter Arendskerke dat Domburg vastzet op eigen helft. We krijgen de ene corner na de andere maar grote kansen blijven uit. Michel is er nog het dichtste bij als hij een voorzet van Dennis net naast het doel kopt. Domburg scoort bijna uit een vrije trap maar Eljo tikt de bal uit de kruising. Helemaal uit het niets is het toch ineens Domburg ‘s topscoorder Chiel Maranus die vrij voor Eljo staat. De hoek is moeilijk en Eljo lijkt de bal over te tikken maar de bal belandt toch in het doel, 1-2.

Met nog 20 minuten te spelen proberen we het nog wel en krijgen een aantal kansjes. Michiel sticht een keer gevaar met een kopbal maar de keeper staat precies op de juiste plaats. De grootste kans is echter voor Domburg dat met 2 spelers alleen voor Eljo komt te staan die echter prima redding brengt.

Een onnodige nederlaag in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Daarnaast raken we als het tegenzit, na Wouter vorige week, ook nog Ricardo kwijt die met een knieblessure uit moet vallen. Laten we hopen dat het meevalt. Volgende week naar Seroos! Een ploeg die evenveel punten heeft als ons dus dat beloofd weer een spannende pot te worden.

Grote zorgen over Ricardo. Laten we hopen dat de knieblessure meevalt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

3 punten voor VVA in topper tegen VCK

Misschien een geflatteerde overwinning maar wel één die staat als een huis! Beide ploegen stonden immers gedeeld op de tweede plaats achter de ongenaakbare koploper Axel dus er was toch sprake van een topper. Als je die dan met overtuigende cijfers wint als promovendus heb je het gewoon goed gedaan.

VCK heeft een prachtige accommodatie met pas een nieuw kunstgrasveld. Dit soort velden schijnt de toekomst te zijn en daar hebben ze al handig op ingespeeld. Ik ben er echter geen voorstander van. Ik vind nog altijd dat je slik aan je knieën moet hebben als je het veld af komt en niet onder de schaafwonden hoort te zitten. Serge had in ieder geval zijn ploeg goed voorbereid op deze wedstrijd. Vorige week was er geoefend op kunstgras tegen en bij Arnemuiden en afgelopen week was er nog twee keer getraind op ons eigen kunstgras trainingsveld.

De eerste helft leken we hier echter weinig profijt van te hebben. De beste kansen waren voor VCK. Ze krijgen er drie waarbij er één keer gevaarlijk op de lat wordt geschoten als een speler wegdraait in de 16 en uithaalt. Wij stellen er weinig tegenover. Het spel is wat stroef en we kunnen nauwelijks gevaarlijk worden. Dat is ook wel de verdienste van VCK die een goeie ploeg hebben met een verdediging die ook genoeg snelheid heeft en voetballend vermogen.

Na de rust komen wij beter uit de startblokken en geven meteen een waarschuwingsschot. Ricardo zet de aanval op via Justin. Krijgt de bal weer terug en schiet op de buitenkant van de paal. In de 50e minuut is het raak. Eerst een wat onhandige combinatie tussen Siem en Justin maar Justin weet toch wat ruimte te creëren voor zichzelf en slingert de bal blindelings voor de goal. Michel heeft een perfecte timing voor de goal en kopt prachtig binnen, 0-1. Zeven minuten later is het 0-2. Deze keer is het Michel die de bal vanaf rechts voor de goal slingert. Een VCK speler werkt de bal bijna in eigen doel maar Michiel geeft het laatste tikje voordat de keeper nog redding brengt.

VCK gaat dan drukken en er komen ook een aantal kansen maar het is of Eljo die weer prima staat de keepen of het houtwerk dat voorkomt dat ze terug in de wedstrijd komen. Één keer zijn ze er zelfs heel dichtbij als een speler na een vloeiende aanval recht voor Eljo verschijnt. Het vizier staat echter verre van scherp en de bal gaat ver naast. Wij gaan echter effectiever met de kansen om. Vijf minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist. Uit een counter via Michel en Justin wordt de bal net tot hoekschop getikt voordat Michiel binnen kan schieten. Justin neemt de hoekschop op rechts en dan is het weer Michiel die zijn specialiteit toont en binnenkopt, 0-3. De punten zijn in de pocket. VCK schiet nog een keer op de lat in blessuretijd maar daar blijft het dan ook bij.

Opmerkelijk vanmiddag was weer het debuut van een 16-jarige bij de VVA, Dominique Bosschaart. Hij kwam in het veld voor Wouter die ongelukkig terechtkwam op zijn schouder nadat hij nog niet zo lang in het veld stond. De verwachting is dat hij er helaas een tijdje uitligt. Toch een smetje op deze mooie overwinning.

Aanstaande zaterdag komt Domburg op bezoek in ’s-HeerArendskerke. Zij hebben de nummer drie van het PZC topscoordersklassement in de gelederen, Chiel Maranus. Hij heeft tot nu toe 11 van de 19 doelpunten van Domburg gescoord in deze competitie. Een gevaarlijke speler en dus beloofd het weer een spannende wedstrijd te worden. Als er weer net zoveel supporters als afgelopen zaterdag zijn, heb ik er alle vertrouwen in!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verliest van Kapelle in boeiend duel

We stonden vanmiddag na 90 minuten met lege handen terwijl een punt dik verdiend geweest zou zijn. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd trok Kapelle uiteindelijk aan het langste einde: 2-3.

In een eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Hoewel Kapelle wel wat verzorgder speelde dan onze ploeg. Ze krijgen daar ook de gelegenheid toe doordat we te veel ruimte weggeven op sommige momenten.

In de eerste minuten van de wedstrijd gelijk een aantal kansen voor beide ploegen. Voor ons is het Ricardo die een eerste kans krijgt maar zijn schot mist de juiste snelheid om de keeper te verontrusten. Ook Michiel krijgt een eerste kopkans in de in 8e minuut maar ook deze kans gaat er niet in. Kapelle slaat dan wel toe in de 17e minuut. Een hoekschop wordt door onze verdediging weggewerkt maar buiten de 16 wordt de bal gecontroleerd op de borst door een Kapelle speler waarna hij de bal prachtig in de kruising volleert, 0-1. Zowel Arendskerke en Kapelle kregen nog voor de rust een paar kansen. Zo gaat een vrije trap van Frank maar rakelings langs de paal maar het blijft 0-1.

In de 2e helft een agressiever Arendskerke dat Kapelle meteen de duimschroeven aandraait. Michiel kopt na een paar minuten al raak op aangeven van Justin die door Frank met een prachtige pass de diepte is ingestuurd. We hebben Kapelle dan in de tang maar opeens verslikt Michiel zich in de snelheid van een Kapelle speler die hem de bal ontfutseld en profiteert, 1-2. We zijn dan even van slag maar beetje bij beetje komen we weer terug in de wedstrijd. Het is dan eenrichtingsverkeer richting de goal van Kapelle. We krijgen een paar goede kansen maar de bal wil er niet in.  Onder andere in de 65e minuut als Siem na een prima actie een perfecte voorzet geeft bij de tweede paal maar Michel komt helaas over het doel. Michiel kopt ook nog een keer op de lat in de 75e minuut. Een scrimmage voor de goal volgt maar ook hierbij hebben we geen geluk dat de bal goed valt.
Kapelle komt af en toe onder de druk uit door de lange bal te spelen en zo worden we verrast in de 80e minuut als een aanval van ons afgeslagen wordt en te veel van onze spelers voor de bal staan. Raymond wordt in een 1 op 1 duel uitgespeeld en het wordt 1-3. De wedstrijd lijkt beslist maar we geven het niet op. Uit een corner kopte Michiel de 2-3 binnen. Met kunst en vliegwerk houdt de verdediging van Kapelle het vervolgens droog.  Jasper heeft dan de 3-3 op zijn kop en schoen. Eerst kopt hij naast uit een hoekschop van Justin en even later krijgt hij nog een schietkans na goed terugkopwerk van Michiel. Maar ook deze ballen willen er niet in en zo verliezen we onze tweede wedstrijd in deze competitie.

Aanstaande donderdag spelen we uit bij Arnemuiden. Zaterdag zijn we dan vrij en op 25 oktober spelen wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd naar VCK. Zij hebben evenveel punten dan ons dus dat wordt een zeer interessante wedstrijd.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Vierde overwinningg op rij voor Arendskerke

De vierde overwinning op rij en ook één waar  niets op af te dingen was. Vier jaar geleden speelden we voor het laatst in competitieverband tegen Wemeldinge. Toen waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd maar deze wedstrijd lieten we zien dat we veel progressie geboekt hebben de laatste jaren.

In de eerste minuut ontstaat er al een mogelijkheid voor Michiel als hij alleen mag doorgaan na een pass van Justin. Helaas legt Michiel de bal te kort terug waardoor de Wemeldinge verdediging op kan ruimen. In de zesde minuut is het echter wel raak. Justin neemt een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Hij snijdt de bal prima aan. Michiel heerst in de lucht en kopt de bal stijlvol en snoeihard binnen, 0-1. Twaalf minuten later komen we er razendsnel uit via Ricardo die aanneemt en meteen wegdraait bij een verdediger. Op snelheid lijkt hij er alleen vandoor te gaan maar Michel is ook meegelopen en staat er nog beter voor om het af te maken, 0-2. In de 21e minuut weer een kans als Michel de bal prachtig uit de lucht aanneemt en teruglegt op Ricardo. De keeper weet het schot van Ricardo echter te keren en in de rebound schiet Michel te zacht in waardoor de keeper nog een keer kan redden. Drie minuten later is het wel raak. Een prachtige pass van Michiel op Mark die de bal keurig onder controle brengt en op doel schiet. De keeper keert de bal in eerste instantie maar deze komt opnieuw bij Mark die rustig blijft en op het juiste moment teruglegt op Michel die niet meer kan missen, 0-3.

Zo staan we na 24 minuten op een comfortabele 0-3 voorsprong. Wemeldinge komt echter min of meer terug in de wedstrijd als het na slecht wegwerken van onze kant 1-3 wordt in de 26e minuut. Toch zijn de beste kansen voor ons. In de 36e minuut speelt Justin zich vrij aan de linkerkant van het veld. Hij zet de bal voor waarna Michel op miraculeuze wijze op doel schiet. Met meer geluk dan wijsheid houdt de keeper de bal uit zijn doel. In de rebound zijn ook wij verrast blijkbaar want niemand reageert om te bal alsnog in te schieten. Zo gaan we de rust in met een 1-3 voorsprong.
Tijdens de rust is er het besef dat we hier absoluut geen punten mogen verspelen vandaag. Direct na rust maakt de uitstekend spelende Ricardo dan ook aan alle twijfels een einde door de 1-4 binnen te schieten. Overigens na een goeie actie van Michel die keurig wacht tot Ricardo zich vrijloopt en laag via een Wemeldinge been binnen schiet. In de 65e minuut dwingt Justin de Wemeldinge keeper tot een uitstekende redding als hij na een vrije trap van Frank op doel schiet. En ook onze keeper Eljo houdt met een uitstekende redding de marge op drie doelpunten zodat Wemeldinge er niet meer in gaat geloven. De beste kansen in de tweede helft zijn ook voor ons. In de 73e minuut zet Ricardo met een prachtige pass Justin alleen voor de keeper maar die weet het helaas niet af te maken. Invaller A-junior Jasper de Jonge weet echter wel het net te vinden. In de 85e minuut schiet hij bij zijn eerste balcontact meteen raak na een voorzet van Michel, 1-5. Zijn eerste doelpunt in VVA 1 en één om in te lijsten.

Dit is ook de eindstand en zo staan we na vijf wedstrijden op 12 punten en op een gedeelde tweede plaats. Dat hadden we bij aanvang van het seizoen niet gedacht. Zaterdag komt Kapelle op bezoek. Een mooie tegenstander waartegen we gaan proberen de tweede plaats vast te houden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Zwaarbevochten zege VVA op Veere

Arendskerke boekte vanmiddag een zwaarbevochten zege op Veere. Op een uitstekende grasmat en een lekker najaarszonnetje werd het 2-1 voor de blauw-witten die daarmee netjes op de 4e plek staan.

In de 1e helft waren het de gasten met het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Arendskerke. Rond de 10e minuut kwam Michel één op één te staan met de keeper van Veere (na een prima pass van Justin) en maakte het koel af.

Arendskerke kreeg kansen op meer en na een half uur werd weer Michel weggestuurd. Maar hij werd onderuit gehaald, krabbelde weer op en speelde Ricardo aan die de 2-0 binnenschoot. De blauw-witten verzuimde vervolgens om de wedstrijd definitief te beslissen.

In het 1e kwartier na rust kabbelde de wedstrijd wat voort. Maar toen begon Veere wat meer druk te zetten. Hierdoor ontstond wat meer ruimte en beide ploegen kregen een aantal grote kansen. Justin raakte de paal en Eljo had een paar prima reddingen.

Tien minuten voor tijd kwam Veere terug in de wedstrijd en Arendskerke kwam met de rug tegen de muur te staan. Maar gelukkig voor Arendskerke ontbrak het Veere aan het nodige geluk. Twee keer stond de paal de gelijkmaker in de weg.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA 2 krijgt nieuw wedstrijdoutfit en trainingspakken
uitgereikt

Zaterdag 27 september kregen de spelers van het 2e elftal de nieuwe wedstrijd outfit en trainingspakken uitgereikt. Met dank aan Vakgarage Blankenstijn, Fysiotherapie De Clavers en Ad Franse Automatisering die er voor hebben gezorgd dat de mannen van het 2e er nu weer pico bello bij lopen.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA A1 in het nieuw gestoken door Erik Intersport
Middelburg

Zaterdag 27 september kon VVA A1 aantreden in het nieuwe wedstrijd tenue. Gesponsord door Erik Intersport Middelburg. De mannen zien er weer netjes uit. Tenue bracht meteen geluk want de wedstrijd tegen SKNWK/Duiveland A1 werd met 3-2 gewonnen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

verdiende overwinning Arendskerke bij Noormannen

De vaste verslaggever is lekker vakantie aan het vieren. Dus geen wedstrijdverslag maar een korte impressie.

In de 1e helft ging de strijd gelijk op. Pas in de 29e minuut kreeg Arendskerke haar eerste grote kans en het was meteen raak. Marc kon van dichtbij binnenschieten. De 0-1 was tevens de ruststand.
Arendskerke schroefde het tempo in de 2e helft wat op. Justin verdubbelde de voorsprong rond de 50e minuut door een fraaie aanval goed af te ronden. Noormannen probeerde het nog wel en kreeg een paar kansjes.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Arendskerke steeds meer ruimte. Invaller Ricardo besliste 10 minuten voor tijd definitief de wedstrijd door de 0-3 in te tikken. Daarna verzuimde Arendskerke de voorsprong uit te bouwen door een aantal zeer grote kansen te missen. Maar de 3 punten gaan in ieder geval (verdiend) mee naar Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Knappe zege VVA op Nieuwdorp

Een knappe zege vanmiddag op Nieuwdorp. Nieuwdorp zal zeggen dat ze meer verdiend hadden maar uiteindelijk waren de beste kansen toch voor ons.  Met name in de 1e helft kregen we een paar enorme kansen. Maar gescoord werd er niet.

De eerste kans was er al na enkele minuten spelen. Justin stuurt met een diepe bal vanuit de middencirkel Michel weg die alleen op de keeper afgaat. Michel kijkt nog even of hij af moet spelen, schiet toch zelf, maar helaas op de keeper. Nieuwdorp heeft dan het meeste balbezit de komende twintig minuten. Bij ons spelen we te afwachtend en laten we Nieuwdorp op het middenveld te veel vrijheid zodat ze ons steeds onder druk kunnen houden. Eljo weet een keer prima te redden op een van dichtbij ingeschoten bal.


Na een minuut of 25 komen we beter in de wedstrijd en heeft Michel de 1-0 op zijn schoen. Ricardo stuurt Justin weg op links die strak voor het doel voorzet. Michel moet de bal meteen uit de lucht nemen dichtbij het doel maar krijgt hem er niet in. Geen gemakkelijke kans maar na een prachtige aanval had het toch 1-0 kunnen zijn. Even later een nog betere kans voor Michel. Weer stuurt Ricardo Justin weg die nu over de grond voorzet. De kans lijkt niet te missen maar tot verbazing van iedereen schiet Michel voorlangs het doel naast.

Na de thee probeert Nieuwdorp de overwinning binnen te slepen maar kan moeizaam kansen creëren. We komen goed weg als een speler Nieuwdorp van dichtbij de 0-1 lijkt binnen te tikken, maar dat doet hij vanuit buitenspel positie. Er wordt ook van dichtbij nog een keer net over geschoten als Eljo een bal niet onder controle kan krijgen maar we houden het op 0-0.

In blessuretijd wordt een messcherpe counter afgestraft door Ricardo en zo blijven de 3 punten in Arendskerke. Een lekkere overwinning en de eerste punten zijn binnen! Volgend week naar Noormannen. Altijd lastig!

Vreugde bij Ricardo na de winnende treffer

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

kunstwerk jeugdhome onthuld

Op zaterdagochtend 13 september werd vlak voor de eerste competitiewedstrijden het kunstwerk onthuld dat op de zijkant van het jeugdhome is bevestigd. De enorme voetbalschoen is gemaakt door Barre Verkerke. Het kunstwerk werd onthuld door Linda Dekker. Zij en haar man Chris hebben in 2006 het huidige jeugdhome geschonken aan VV Arendskerke.
De entree van het vorige vernieuwde sportpark ziet er nu nog beter uit. Speciaal bedankje gaat uit naar Aannemingsbedrijf Fraanje dat de platen waarop het kunstwerk is gemaakt heeft gesponsord.

Van links naar rechts: Martijn van Sabben (Fraanje), Barre Verkerke en Linda Dekker

C

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

FC Axel maatje te groot voor Arendskerke

Vandaag de eerste competitiewedstrijd en meteen een pittige tegenstander want de FC Axel wordt door velen gezien als kampioenskandidaat nummer 1. Toch gingen we wel met trouwen naar Axel toe omdat we in onze bekerwedstrijden tegen De Fendert en Terneuzense Boys goed gespeeld hadden en maar ternauwernood verloren van deze op papier ook betere tegenstanders.

We kenden een droomstart. Na twee minuten kopt Michiel de 0-1 binnen uit een hoekschop. Axel was even van slag maar liet al gauw zien over een uitstekende ploeg te beschikken. Ze gaan dan ook snel op zoek naar de gelijkmaker door ons meteen onder druk te zetten. Toch houden we het tot vlak voor rust vol maar dan is er ineens een niet te missen kans en wordt Eljo van dichtbij verschalkt drie minuten voor de rust.
Na de rust wordt het al snel 2-1. Frank kopt ongelukkig een bal door die bij de tweede paal wordt terug gekopt en van dichtbij afgemaakt wordt. Dan duurt het tot tien minuten voor tijd voordat we definitief de genadeklap krijgen. Zolang het 2-1 blijft is er bij ons toch nog steeds de hoop dat we door middel van een geniepig countertje de 2-2 maken. Dat zit er helaas niet in vandaag want we zijn niet in onze beste doen. Er wordt steeds te vlug balverlies geleden waardoor we geen moment gevaarlijk kunnen worden. Dat is ook de verdienste van Axel want als een speler van ons op het middenveld de bal krijgt, wordt er meteen druk gezet en zijn we hem vlug weer kwijt. We zijn daardoor genoodzaakt om toch vaak de lange bal te spelen maar daar weet Axel wel raad mee. Tien minuten voor tijd maken ze met een prachtige goal de 3-1 en even daarna de 4-1. Zo wordt het toch nog een grote nederlaag maar er valt niets op af te dingen. We hoeven ons ook niet te schamen want Axel was gewoon een maatje te groot vandaag.

Aanstaande zaterdag weer een pittige klus als Nieuwdorp op bezoek komt. Zo hebben we als promovendus geen gemakkelijke start maar gaan we toch proberen ze te verassen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Aan de lijnen zal het niet liggen

Vanaf dit seizoen moeten alle verenigingen van de gemeente Goes zelf de lijnen van de velden kalken. Dit weekend voor het eerst. Sebastiaan Verduyn, Arjan de Kraker en Wilco Nieuwenhuijze zijn bereid gevonden deze belangrijke taak op zich te nemen. Want zonder lijnen kan er niet gevoetbald worden. Als er er nog meer mensen zijn die af en toe een lijntje willen trekken dan kan dat altijd. Ook is van toepassing....vele handen maken licht werk. Belangstellenden kunnen zich melden bij iemand van het bestuur.Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

A-junioren vermaken zich prima in Friesland

Zaterdagochtend, exact om half acht, vertrok een stoet van 4 auto's en 1 personenbusje richting Burgum in Friesland. Na een ritje van bijna 3 uur arriveerden we op het sportpark Koningsland in Burgum. Nadat de beentjes een beetje los waren gelopen werd afgetrapt tegen de A1 van de plaatselijke BBC. Een pittige tegenstander die vorig jaar nog uitkwam in de 4e divisie en die deze wedstrijd gebruikte om te selecteren. Ondanks het krachtverschil werd er door Arendskerke goed partij gegeven. Na een ruststand van 4-0 werd het uiteindelijk 6-0.
Zoals gewoonlijk werd er na de wedstrijd nog wat genuttigd in de kantine om vervolgens te vertrekken naar huize Wijts. Aangezien we in Friesland waren werden de mannen eerst getrakteerd op een heuse Friese lekkernij: oranjekoek. Daarna even in de rust.

Aan het einde van de middag werd het Indisch buffet gebracht (bedankt Bart en Baukje!) en kon er lekker gegeten worden. Net na de klok van 6 uur, vertrokken we richting Heerenveen, naar het Abe Lenstra stadion. Eenmaal binnen werden de mannen aangezien voor Excelsior-supporters, maar gelukkig liep het allemaal goed af. Na het Friese volkslied aangehoord te hebben (ik denk niet dat ze meegezongen hebben) werd er afgetrapt. Een soms niet al te beste wedstrijd (maar wel sfeervol) waar we 85 minuten moesten wachten op het 1e doelpunt. Gelukkig van de thuisploeg die overigens dik verdiend de 3 punten pakte.
Eenmaal terug in Burgum met een grote taxi-bus naar café Het Trefpunt in Hardegarijp om de zaterdag af te sluiten en de zondag te starten. Het was er zeer gezellig, maar ja aan aan het leuke komt een einde.

Zondag 9 uur stond bijna iedereen weer naast zijn bed. Na het ontbijt (buiten in het zonnetje) werd gasteer Frans bedankt voor het onderdak dat hij ons heeft geboden. En werd Frank nog eens een keer in het zonnetje gezet voor al die jaren als leider en trainer.

Vervolgens lopend naar het voetbalveld voor een afsluitende training waar voor aanvang ook Bart en Baukje door de spelers werden bedankt. Auto's weer ingeladen en toen op weg naar café 't Dûke-Lûk waar nog een frietje + snack weggewerkt werd. Om half 3 vertrokken we weer terug naar Zeeland. Ik denk (muv de chauffeurs) dat de meesten de terugreis niet volledig hebben meegemaakt. Zo kwam er een einde aan een zeer geslaagd weekend.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Contributieverhoging seizoen 2014/2015

Omdat de KNVB de bijdrage voor elke KNVB lid met €2,- is verhoogd zijn we genoodzaakt om naast de jaarlijkse indexering de contributie met dit bedrag te verhogen. Desondanks blijft Arendskerke één van de goedkoopste verenigingen van Zeeland.

Contributie seizoen 2014/2015

 
Heel jaar
Half jaar
Senioren:
€ 127,00
€ 63,50
Geb.datum 1-1-1996 t/m 31-12-1997
€ 92,00
€ 46,00
Geb.datum 1-1-1998 t/m 31-12-1999
€ 81,00
€ 40,50
Geb.datum 1-1-2000 t/m 31-12-2001
€ 76,00
€ 38,00
Geb. datum na: 1-1-2002
€ 61,00
€ 30,50
Niet spelend lid:
€ 27,00

Vanaf het 3e spelende lid uit één gezin, wordt voor het 3e en volgende lid 50% van de verschuldigde contributie in rekening gebracht. Betaling van de contributie is alleen mogelijk via automatische incasso.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA promoveeert naar 3e klasse na thriller

De finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klas was er één om nooit meer te vergeten. Wat een spannende en zenuwslopende wedstrijd waarin wij na 120 minuten voetbal en tien strafschoppen uiteindelijk aan het langste eind trokken. 

Om half één vertrokken we met twee propvolle bussen richting Halsteren waar op het veld van VVC’68 de promotiewedstrijd gespeeld werd. Vooraf hadden we nog een spaghetti maaltijd genuttigd. Dat was de week daarvoor tegen Heinkenszand ook goed bevallen. Vele supporters reisden ook nog met eigen auto’s zodat we door een grote aanhang gesteund werden deze middag. De jeugdige supporters hadden tal van spandoeken gemaakt welke ze op het veld van VVC’68 aan de hekken bevestigden. Toen de spelers het veld opkwamen vormden ze een erehaag voor de spelers met allerlei toeters en bellen erbij. Een fantastisch gezicht waar je gewoon een kick van kreeg.

De wedstrijd begon echter slecht voor ons. In de derde minuut mag DIA een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. De bal wordt gevaarlijk ingebracht en met het hoofd verlengd. Eljo, is net de laat en de bal gaat over hem heen in het doel, 0-1. Dat is een enorme domper waardoor we de eerste tien minuten behoorlijk van slag zijn. Langzamerhand komen we weer beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Frank wordt door Michel rakelings langs de paal gekopt in de 14e minuut. In de 20e minuut neemt Justin een vrije trap. Bij de tweede paal zijn het Michiel en Ricardo die gevaarlijk voor de keeper opduiken. Die weet de bal echter net voor de lijn te pakken. In dezelfde minuut claimen we een strafschop als Michel neergehaald wordt. De scheidsrechter besluit helaas anders.

In de 22e minuut is het wel raak. Michel neemt een corner aan de linkerkant. Hij gooit de bal hoog voor de goal. Michiel torent hoog boven iedereen uit en kopt tegendraads binnen, 1-1. Dat is op dat moment meer dan terecht want wij hebben het betere van het spel de eerste helft. DIA stelt er weinig tegenover en probeert met hard spel ons uit het ritme te brengen. Justin krijgt de mogelijkheid om ons op voorsprong te brengen in de 23e minuut als hij alleen mag doorgaan. In plaats van het zelf af te maken wil hij de bal overgeven. Helaas doet hij dit niet goed zodat de DIA verdediging redding kan brengen. We vergeten dan door te drukken zodat we met een voorsprong de rust in gaan. De beste kans is nog voor DIA in de 44e minuut maar Eljo pakt het gevaarlijke schot uitstekend.

De tweede helft een ander DIA. Nu laten ze zien over een uitstekende ploeg te beschikken door te voetballen in plaats van het spel van de tegenstander te ontregelen. Wij hebben moeite om het goede spel van de eerste helft een vervolg te geven en komen er nauwelijks nog aan te pas. Er zijn wel wat kleine kansjes zoals in de 47e minuut als Robin een vrije trap neemt op de kop van Walter maar de keeper staat op de juiste plaats. En even later weer een vrije trap van Robin die door Michel net niet hard genoeg wordt ingekopt om de keeper te verontrusten.

DIA heeft de tweede helft het betere van het spel en laat bovendien zien dat de spelers enorm fit zijn. Toch zijn ze op een afstandsschot na niet echt gevaarlijk. Komt ook door onze verdedigers vanmiddag die een puike partij spelen. Niels speelt vandaag zijn laatste wedstrijd in VVA 1 en speelt of zijn leven er van af hangt. Klasse Nielsje!! Tien minuten voor tijd komen we er weer eens een keer uit. Ricardo zet voor maar helaas komt Kay net niet goed uit om de bal binnen te schieten. Hij raakt de bal zo niet goed en deze gaat ver naast. In blessuretijd ontsnappen we als een hoge bal ingekopt wordt en via de voet van Eljo rakelings naast gaat. De corner die volgt wordt ternauwernood over het doel gewerkt. Zo eindigt de wedstrijd in 1-1 en wordt het verlengen.

Tijd voor ons om een aantal spelers nog wat op te lappen want de één na de ander heeft last van kramp. Bij DIA heeft niemand daar last van en de verwachting is dan ook dat zij de langste adem zullen hebben. In de eerste helft van de verlenging wordt er niet gescoord en zijn beide ploegen ook niet gevaarlijk. In de 110e minuut slaan wij echter toe. Ricardo kopt de bal door en Justin kan alleen op de keeper afgaan. Justin die ook al diverse krampaanvallen heeft gehad gaat met horten en stoten naar de goal en weet de bal in het doel te werken, 2-1. Één minuut later voorkomt een prachtige redding van Eljo dat DIA gelijk maakt. Twee minuten voor het einde kunnen we de wedstrijd beslissen. Wouter neemt een snelle ingooi en stuurt Justin weg. Justin ziet Ricardo vrij staan voor de goal. Het strafschopgebied is echter een soort van steppe met een aantal oneffenheden. Ricardo doet het dan ook te voorzichtig en schiet helaas de bal over het doel. En dan gebeurt er waar we al bang voor waren na deze gemiste kans. DIA perst er dan nog een laatste offensief uit en in de 120e minuut komen ze met een lage kopbal op gelijke hoogte, 2-2. Strafschoppen moeten de beslissing brengen.

Walter en Michel schieten feilloos binnen. Dan mag Ricardo de derde nemen. Owee, als dat maar goed gaat. Gelukkig heeft Ricardo zich er snel over heen gezet en schiet ook feilloos binnen. Psychologisch heel sterk Rico! DIA schiet ook de eerste drie strafschoppen binnen maar de vierde over het doel. Frank maakt ook geen fout en dan is het Justin die het mag afmaken als DIA de vijfde strafschop binnenschiet. Onze “roodrunner” heeft echter zijn zenuwen in bedwang en beslist de partij. Een enorme ontlading volgt met Justin als held van de dag. Hij verdwijnt onder een menigte van juichende spelers en supporters. Gelukkig komt hij er weer heelhuids vanonder. In de bus terug en in onze kantine is het één groot feest! Fantastisch!!

Grote vreugde nadat Justin de beslissende penalty binnen schoot
Zo zijn we na een jaartje vierdeklasser volgden jaar weer derdeklasser na een triller van een wedstrijd! Het was niet altijd even goed maar wat was dit spannend. Ik heb nog nooit zoveel spanning door mijn lijf gevoeld en dat gevoel zullen er langs de kant wel meer gehad hebben. Ik ben er van overtuigd dat het verblijf in de derde klasse dit keer langer gaat duren dan twee jaar. Serge heeft het aangedurfd om de groep drastisch te verjongen en daarom ook is dit een fantastische prestatie om zo promotie af te dwingen. Dat had niemand aan het begin van het seizoen gedacht.  In deze jonge groep zit nog behoorlijk wat potentie en bovendien komt er de komende jaren weer wat nieuwe jeugd aan. Dus wie weet gaan we nog een mooie toekomst tegemoet. Tot slot wil ik onze supporters hartelijk bedanken voor jullie voortreffelijke steun vandaag en ook gedurende het seizoen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA overtuigend naar finale na monsterzege op
Heinkenszand

Als ik zaterdagmorgen rond een uur of 11 het voetbalveld opkom zie ik alleen “Blaere” zitten op z’n vertrouwde barkruk met een fles bier voor zich. Leo Rooze verricht nog wat hand en spandiensten maar verder is het nog stil en rustig. Het veld en de accommodatie liggen er prachtig bij zo in het zonnetje. Het veld is als een biljartlakentje dus dat beloofd een mooie middag te worden. En dat wordt het ook want wat een ongekende monsterscore vandaag en dat tegen buurman Heinkenszand.

Na de 4-2 overwinning van vorige week was het zaak om even scherp aan de wedstrijd te beginnen. Serge had dan ook weer een nieuwe variant uit z’n trukendoos gehaald om zijn spelers op scherp te krijgen, “De spaghettimaaltijd”. Renée Kloet was ingeschakeld als kok en ik weet niet wat ie in de spaghetti gedaan had maar de honger naar goals was bij de spelers niet te stillen vandaag en stopte pas toen de scheidsrechter voor het einde blies. Het schijnt zelfs dat de kok van het Nederlands elftal al bij Renée geïnformeerd heeft naar het recept maar die wil dit alleen voor heel veel geld prijsgeven.

In de derde minuut was het direct raak. Michel wurmt zich door de verdediging. De bal komt bij Justin die meteen uithaalt, 1-0. Echter, zowat vanaf de aftrap komt Heinkenszand op 1-1. Niels trekt lichtjes aan het shirt van een tegenstander en de scheidsrechter geeft een strafschop. Die wordt onverbiddelijk ingeschoten. We raken hier echter niet van slag van want in de 10e minuut draait Justin handig weg bij een tegenstander op onze eigen helft. Even een dribbel, speelt Michel aan. Die ziet Ricardo vrij staan aan de andere kant van het veld. Ricardo steekt weer terug naar de linkerkant de 16 in. Hij geeft een prachtig balletje bij de tweede paal waar Justin weer staat die in één keer binnenschiet. Een prachtig staaltje combinatievoetbal. In de 19e minuut wordt het 3-1. Een hoge lastige bal voor de keeper. Michel maakt het hem lastig door het duel aan te gaan en via Michel en de keeper verdwijnt de bal in het doel.

In de 25e minuut schampt Ricardo de lat uit een vrije trap en in de 26e minuut is het weer raak. Robin onderschept de bal op het middenveld en steekt de bal op Justin. Die maakt geen fout, 4-1. Zo is de wedstrijd in een half uur eigenlijk al beslist. Heinkenszand moet er nu vijf maken voor een verlenging en daar ziet het op dit moment totaal niet naar uit. In de 33e minuut nog een goeie kans voor Robin als hij in de 16 alleen voor de keeper komt. Hij lobt de bal over de keeper maar ook over het doel. Vier minuten laten wil Michel Ricardo aanspelen. Frank onderschept echter de bal en legt terug op Michiel. Die haalt van 25 meter verwoestend uit, 5-1. Toch doet Heinkenszand vlak voor rust nog wat terug. Iedereen denkt aan buitenspel behalve de grensrechter. Van dichtbij wordt de bal hard ingeschoten, 5-2.

Direct na rust komt Heinkenszand vanaf de aftrap op 5-3. Blijkbaar staan we even te suffen maar pakken het gelukkig weer snel op. Eerst is het Justin die een afgemeten voorzet op het hoofd van Rico geeft. Die kopt net te hoog en de bal gaat over het doel. In de 48e minuut is het wel raak. Eerst kan Michel uithalen maar zijn schot wordt nog geblokt. De bal komt bij Kay die teruglegt op Ricardo. Die schiet beheerst en laag in de hoek binnen, 6-3. Heinkenszand gaat dan nog meer risico’s nemen en speelt achterin 1 op 1. Zo komt er veel ruimte en hiervan wordt optimaal geprofiteerd. Eerst is het Ricardo die mag doorgaan. Die speelt Michel aan die samen met Justin op één Heinkenszand verdediger afgaan. Justin krijgt de bal van Michel en maakt zijn vierde van de middag 7-3.

In de 60e minuut wordt het 8-3. Justin gaat samen met Ricardo en Michel weer op één Heinkenszand verdediger af. Dit keer mag Ricardo het afmaken. Een minuut later is het Kay die ook zijn doelpuntje meepikt. Ricardo mag doorgaan over links en speelt Kay aan die de bal over de keeper tilt, 9-3. Alle bordjes van het scorebord zijn nu gebruikt. Als we nu scoren heeft de bordjeshanger een probleem. En dat gebeurt ook in de 65e minuut als Ricardo nog maar eens prachtig binnenschiet,10-3.

Het scorebord is niet berekend op zo'n uitslag
Even kijk ik dan naar de bank van Heinkenszand. Daar snakken ze naar het einde want met nog 25 minuten op de klok wordt het een ware lijdensweg. En er komen nog meer kansen voor ons. De mooiste is voor Kay die zomaar de bal aangespeeld krijgt van een Heinkenszand verdediger. Alleen voor de keeper wil hij het echter te mooi doen  door de bal te stiften. Dit lukt helaas niet omdat de keeper blijft staan.

Dan is even de scherpte weg bij ons achterin en maakt Heinkenszand nog een doelpunt, 10-4. Toch is het laatste woord weer aan ons. Wouter kan ook z’n goaltje meepikken. Hij omspeelt de keeper maar krijgt de bal er toch niet in. Ricardo is echter ook nog in de buurt en die weet ook z’n vierde van de middag binnen te prikken, 11-4. Zo knikkeren we Heinkenszand uit de derde klas met een ongekende monsterscore. Voor ons lonkt de derde klas. Nog één wedstrijd volle bak aanstaande zaterdag. Op het veld van VVC’68 in Halsteren is DIA uit Teteringen de tegenstander. Als ik het zo een beetje hier en daar gehoord heb gaan er vele supporters mee met de bus om ons aan te moedigen. Dus Mannuh! Laat het een mooie dag worden volgende week.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Henry van Gilst topscoorder 2013/2014 - Ricardo Kriekaard
evenaart clubrecord Roedi Weststrate

De titel VVA topscoorder gaat in het seizoen 2013/2014 naar Henry van Gilst (VVA 2). Hij was dit seizoen 20x trefzeker. Ricardo Kriekaard (VVA 1) maakte er welliswaar 23 maar doordat VVA 1 dit seizoen vier competitie wedstrijden meer had, eindigde Henry na correctie net boven Ricardo.

Overigens evenaarde Ricardo wel het clubrecord van Roedi Weststrate. Die scoorde in het seizoen 89/90 ook 23 keer. De top 10:

# Naam Gescoord VVA 1 VVA 2 VVA 3 VVA 4 Totaal
Eindstand x2 x(22/26) x2 x1,5 x1
1 Gilst, Henry van 20 40,0
2 Kriekaard, Ricardo 23 38,9
3 Sluis, Rudi van der 16 24,0
4 Harinck, Michel 13 22,0
5 Reenen, Peter van 8 3 20,5
6 Eversdijk, Gerben 9 1 19,5
7 Bouwman, Michiel 11 18,6
8 Le Conte, Justin 10 16,9
9 Kamstra, Peter 16 16,0
10 Sabben, Stefan van 8 16,0

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Goede uitgangspositie VVA na 2-4 uitzege op Heinkenszand

De eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klas. Door een uitstekende 2-4 overwinning hebben we een goede uitgangssituatie om de volgende ronde te bereiken. Beide ploegen begonnen wat nerveus aan de wedstrijd en zowel Arendskerke als Heinkenszand kregen binnen een paar minuten een enorme kans. In de 5e minuut is het echter de ouwe rot Walli die het juiste voorbeeld geeft en aantoont dat we er vandaag alles aan doen om te winnen. Uit een corner van Justin gooit hij heel zijn soepele lijf naar de bal en kopt de bal prachtig binnen, 0-1.

Even later is het Michel die met een hakje lijkt te scoren maar de paal staat in de weg. Er ontstaat dan een rommelige periode. We lijden veelvuldig onnodig balverlies en komen zo niet aan een fatsoenlijke aanval toe. Frank krijgt een tweetal vrije trappen te nemen aan de linkerkant van het veld welke hij gevaarlijk in de 16 pompt. Eerst is er een kans voor Ricardo uit een van deze vrije trappen maar die komt net niet goed uit met zijn passen en raakt de bal niet goed. Even later is het Michiel die de bal lijkt te controleren met de punt van de schoen maar de bal springt net te ver weg voordat Michiel in kan schieten. Dan in de 35e minuut komt Heinkenszand onverwachts op 1-1. Geklungel in onze eigen verdediging en de Heinkenszandspeler maakt geen fout en schiet binnen, 1-1. Dit is ook de ruststand. Na de rust een uitstekend Arendskerke wat de beste kansen krijgt.

Drie minuten na de rust een lange trap van Eljo die uit zijn doel gekomen is om de Heinkenszand aanval te onderscheppen. Er lijken er van ons buitenspel te lopen maar Ricardo heeft keurig gewacht zodat hij door mag gaan. Zo mag hij alleen op de keeper afgaan maar die weet ternauwernood met een uitgestrekt been redding te brengen. In dezelfde minuut een heerlijke voorzet van Jasper vanaf links op Justin bij de tweede paal. Die neemt de bal gelijk op de slof maar schiet over het doel.
Dan in de 59e minuut is het Michiel die Michel wegstuurt op rechts. De lange stelten gaan op turbostand en hij rent zo alleen op de keeper af en maakt geen fout, 1-2. Even lijkt het nog of de scheidsrechter de goal af gaat keuren want de bal ligt naast het doel terwijl ie er toch duidelijk in leek te gaan. Blijkbaar zat er een gat in het net wat na een onderbreking van een aantal minuten weer gerepareerd is.

Blijkbaar heeft de onderbreking ons wel uit het ritme gebracht want enkele minuten na de hervatting is het 2-2. Tot 2 keer toe achter elkaar komt er een speler uit de rug van één van onze verdedigers na een voorzet vanaf de rechterkant. Één minuut later is het weer al 2-3 als een aanval tussen twee uitblinkers vandaag prima afgerond wordt. Michel speelt zich knap vrij op links en zet voor op de inkomende Justin. Die schiet de voorzet bij de eerste paal koel binnen.

Even later speelt Kay Rico aan die terug moet leggen op de geheel vrijstaande Michiel. Ricardo schiet echter zelf en huizenhoog over het doel. In de 75e minuut een prachtige diepe bal vanaf links naar rechts van Jasper op Michel. Die gaat alleen op de keeper af en legt keurig af op Michiel, 2-4.

We krijgen dan nog een kans op de 2-5 als Michiel Justin wegstuurt. Justin is net eerder met de punt van de schoen bij de bal dan de keeper. De bal lijkt in het doel te gaan maar gaat er net naast. Jammer, want dat had Heinkenszand een definitieve dreun kunnen geven.

Aanstaande zaterdag komt Heinkenszand naar Arendskerke voor de return. We hebben een uitstekende uitgangspositie maar zullen op onze hoede moeten zijn. Wanneer Heinkenszand er twee maakt en wij scoren niet is het al verlenging en dan kan het alle kanten weer op. Hopelijk laten we het niet zo ver komen. We gaan het zien zaterdag.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke ruim langs Apollo'69

Een wedstrijd om “des keizers baard” zoals ze dat zo mooi zeggen. Toch was er ons alles aan gelegen om vandaag een goed resultaat neer te zetten en zo met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. En dat goeie gevoel  heerste ook wel na afloop na de ruime overwinning en had het met een beetje precisie nog meer kunnen zijn.

Toch was het spel niet altijd even goed vandaag. Zeker het eerste kwartier was het zeer slordig en werd er veelvuldig onnodig balverlies geleden. Justin brak echter de ban in de 19e minuut na een corner van Michel. De bal kwam via een speler bij Justin die bij de tweede paal de bal met een halve omhaal in het doel volleerde. Twee minuten later was het diezelfde Justin die zich knal vrijspeelt op links en een afgemeten voorzet geeft bij de tweede paal. En daar staat Michel die de bal direct op de pantoffel neemt en hard binnenschiet, 2-0. Na een half uur spelen krijgt Apollo de kans om wat terug te doen na een slippertje van Frank maar Eljo redt uitstekend. Zo gaan we rusten met een 2-0 voorsprong.

Direct na rust een waar kansenfestival voor ons. Uit één van die kansen maakt Kay in de 48e minuut de 3-0. Frank stuurt Ricardo weg. Michel en Kay staan vrij voor het doel. Ricardo zet voor op Michel maar die schiet op de keeper. In de rebound is het Kay die fraai binnenschiet. Met nog een kwartier te spelen is het Ricardo time! In een tijdsbestek van dertien minuten maakt hij een ware hattrick. Eerst was hij in de 52e minuut al alleen voor de keeper verschenen maar wilde het toen te mooi doen door de bal te stiften. Dit keer is het in de 75e minuut raak nadat Justin met een prachtige lange bal is weggestuurd door Frank. Justin omspeelt nog een mannetje op de achterlijn en legt terug op Rico, 4-0. Twee minuten later een vrije trap van Justin om de kop van Rico, 5-0 en in de 86e minuut is het Michel die Ricardo wegstuurt. Die omspeelt de keeper en scoort zijn 23e van het seizoen. Dit is een evenaring van het seizoenrecord van Roedi Westrate uit het seizoen 89/90. Een hele tijd geleden dus en een knappe prestatie al had ie vandaag het record kunnen overtreffen als ie de andere unieke kans ook benut had. Maar dat komt goed in de nacompetitie heeft hij beloofd.

Ricardo maakt vanmiddag na een hattrick zijn 23e doelpunt van het seizoen
Want daar kunnen we ons nu voor opmaken aanstaande zaterdag en nog wel met een streekderby tegen Heinkenszand! Kan het nog mooier? De competitie sluiten we af met een tweede plaats op slechts drie punten van de kampioen. We hebben de meeste doelpunten voor en de minste tegen. Een doelsaldo van plus 51! Dit zijn kampioenscijfers maar helaas hebben we dit net misgelopen. We gaan dan ook nu proberen om promotie via de nacompetitie te realiseren. Het vertrouwen op een goeie afloop heeft vandaag in ieder geval een positief gevoel opgeleverd. We gaan het zien aanstaande zaterdag.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doelpuntrijke maar moeizame zege VVA op Hoedekenskerke

Arendskerke boekte vanmiddag een moeizame zege op Hoedekenskerke. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het uiteindelijk 4-5.

Arendskerke begon slap aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut al op achterstand door een doelpunt van Ricardo Uiterhoeve. Halverwege de 1e helft was het Ricardo die Arendskerke langszij bracht. Een paar slordigheden achterin, vlak voor rust, werden door Hoedekenskerke afgestraft en zo stond het ineens 3-1 voor de gastheren door. Doelpuntenmakers waren Niels Otte en Sevastiaan La Grand.

Na de thee een feller Arendskerke dat veel kansen kreeg. Michel bracht Arendskerke terug in de wedstrijd. Arendskerke bleef druk zetten maar kwam zelf een paar keer goed weg. Een speler van Hoedekenskerke had een niet te missen kans, maar hij schoot op de paal. Na een uur spelen was het Robin die de 3-3 maakte.
10 minuten voor tijd leek Hoedekenskerke de wedstrijd toch nog na zich toe te trekken. Aschwin Sewnath kon ongehinderd binnen koppen. Even later een fraaie kopbal van Ricardo: 4-4.

Slotakkoord was voor Frank Davidse die een vrije trap rond de middenlijn mocht nemen. Iedereen verkeek zich op de voorzet en zonder dat iemand de bal aanraakte belandde deze in het doel.

Na de zege op Vlissingen is ZSC kampioen in de 4e klasse A. Van harte gefeliciteerd! Arendskerke kan nog promoveren via de nacompetitie. Maar dan zal het toch wat beter moeten spelen dan vanmiddag.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA na rust langs SVD: Hattrick Michiel Bouwman

Het eerste half uur was ik niet aanwezig maar wat ik hoorde had ik ook niets gemist. In de 1e helft viel er weinig te genieten. Een moeizaam voetballend Arendskerke had het moeilijk tegen een fel strijdend SVD. Het spel was veel te stroperig en het baltempo was veel te laag. De 0-0 ruststand was dan ook terecht.

Na de rust een feller VVA dat probeerde zo snel mogelijk een goal te maken zodat het verzet van SVD misschien gebroken was. Tien minuten na de rust was het raak. Michel probeert het maar eens via de solotour. Passeert een paar tegenstanders  en legt keurig terug op Michiel die geen problemen heeft om binnen te schieten, 0-1. Drie minuten weer Michel die door de verdediging soleert. Dit keer legt hij terug op Ricardo maar die heeft niet zijn beste dag vandaag en mist de bal half. Dan krijgt SVD een kleine kans op de gelijkmaker maar een goede voorzegt wordt slecht ingekopt.

In de 68e minuut een corner van Michel. De  bal schiet door tot de tweede paal waar Michiel precies op de juiste plaats staat, 0-2. Één minuut later weer een corner van Michel. Dit keer Michiel bij de tweede paal uit een moeilijke hoek over het doel. Maar in de 75e minuut maakt Michiel z’n derde van de middag. Justin zet voor vanaf links. Michiel torent hoog boven iedereen uit en kopt prachtig binnen. Een loepzuivere hattrick dus!!

Michiel maakte tegen SVD een loepzuivere hattrick
Twee minuten later krijgt Siem een geweldige kans op de 0-4. Michel zet voor en haast op de doellijn weet Siem de bal knap nog over het doel te krijgen. Jammer Siemmetje! Dat had je tweede van het seizoen kunnen zijn. We krijgen dan nog wel wat mogelijkheden maar weten het niet meer uit te spelen en zo blijft het bij een 0-3 overwinning. Over twee weken naar Hoedekenskerke. Hopelijk komt de vorm dan weer terug want deze was vandaag ver te zoeken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA D2 pakt ook voorjaarstitel

VVA D2 pakt na vorig jaar de najaarstitel ook de titel in het voorjaar na een 1-3 zege op MZC'11 D3. . Uiteraard wordt dit kampioenschap ook bij geschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA ziet kampioensdroom vervliegen

Een zure nederlaag tegen de club van oud trainer Paulus Poortvliet. Het kampioenschap is nu ver weg. Zes en vijf punten achterstand op de nummer 1 en 2 met nog drie wedstrijden te gaan is wel een heel minieme kans.

Aan de andere kant moeten we ook gewoon realistisch zijn en is een kampioenschap op dit moment nog gewoon te hoog gegrepen. Wanneer je tegen de bovenste 5 tegenstanders in onze klasse slechts 11 punten pakt van de 30 is dat gewoon te weinig om kampioen te worden. Dat is ook geen schande. In het begin van het seizoen is de ploeg drastisch verjongd. Er moesten 6 nieuwe spelers ingepast worden. Boven verwachting winnen we de eerste periode en dan worden de verwachtingen alleen maar hoger. Dan lonkt een eventueel kampioenschapen daar moet je dan ook voor gaan. De weg is dan echter nog lang. Te lang eigenlijk voor ons gezien de moeizame wedstrijden van de laatste weken.

Ook vandaag wilde het weer niet lukken. Bevelanders speelde het de eerste helft slim en liet ons komen en zij trokken zich terug. We hadden moeite om de vrije man te vinden en zo kregen we maar weinig kansen. De eerste kans was in de 21e minuut als Justin voorzet vanaf links en Ricardo net over het doel kopt. Drie minuten later een prachtige opening van Frank op Michiel aan de rechterkant. Michiel speelt de bal meteen door op Raimond die vervolgens Ricardo aanspeelt. Rico kan de bal net niet hard genoeg raken om de keeper te verschalken. Toch komen we voor de rust op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Michiel.

Direct na rust komt Bevelanders feller uit de startblokken en begint meteen druk te zetten. Dat resulteert meteen in de 1-1. Een domper zo vlak na de rust. Het duurt dan tot de 64e minuut voordat we een mogelijkheid krijgen op de 2-1. Justin op rechts zet voor. De bal wordt weggewerkt maar komt bij Michiel die de bal direct op de slof neemt maar snoeihard naast schiet. In de 71e minuut hebben we geen geluk als de bal na een rommelige situatie voor de goal van Bevelanders uiteindelijk via de paal naast gaat.
Dan begint de tijd te dringen en moeten we risico's gaan nemen. Aan een gelijkspel hebben we waarschijnlijk ook niets ervan uitgaande dat ZSC en SKNWK winnen vandaag. Walter schuift dan ook door naar voren en achterin gaan we 1 op 1 spelen maar het pakt helaas verkeerd uit. Bij een uitval in de 85e minuut scoort Bevelanders de 1-2.

Toch krijgen we daarna nog een paar grote kansen op de 2-2. Eerst is het Ricardo die alleen op de keeper afgaat Justin is meegelopen en in plaats van zelf af te maken legt Ricardo de bal af op Justin. Echter, niet goed genoeg zodat Justin er net niet goed meer bij kan en de bal naast gaat. In de 88e minuut een voorzet van Michiel die door Ricardo prima wordt ingekopt. Echter, met een fantastische redding weet de keeper de bal uit zijn doel te werken. Dat was meteen ook onze laatste kans want in de resterende minuten kunnen we het niet meer forceren en zo verspelen we drie belangrijke punten en kunnen we waarschijnlijk het kampioenschap op onze buik schrijven.

Maar niet getreurd! We hebben in ieder geval nog een plekje in de nacompetitie dus altijd nog kans om te promoveren. Eerst nog maar eens de komende drie competitiewedstrijden goed afwerken zodat het zelfvertrouwen voor de nacompetitie weer toeneemt. Aanstaande zaterdag eerst naar SVD in Driewegen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Duur punten verlies Arendskerke bij Vlissingen

Twee punten verloren in de strijd om het kampioenschap maar we speelden dan ook tegen een goeie ploeg die het zeker ZSC en SKNWK ook nog lastig gaan maken. De kansen hebben we gehad op de overwinning maar opnieuw konden we het tegen 10 man niet afmaken en gingen we nog bijna met nul punten naar huis.

De eerste minuten gaat het spel op en neer. De eerste beste kans voor ons is meteen raak in de 11e minuut. Raymond zet voor vanaf de rechterkant. De keeper lijkt de bal eenvoudig te pakken maar de bal slipt door zijn handen. Mark staat op de juiste plaats om te bal in te schieten, 0-1. Vlissingen gaat dan op zoek naar de gelijkmaker en wordt wat sterker. In de 23e minuut een gevaarlijke situatie voor onze goal na een hoge voorzet maar Eljo weet de bal net op tijd weg te plukken. Twee minuten later is het echter wel raak. Raymond treuzelt net wat te lang om de bal af te geven. Na nog wat kluts en klungelballen komt de bal op de rand van de 16 bij een vrijstaande Vlissingen speler. Die schiet hard en laag binnen, 1-1.

Wij komen dan weer beter in de wedstrijd en krijgen ook kansen. In de 39e minuut een prima pass van Siem op Ricardo die het gat in de verdediging is ingedoken. De uitgekomen keeper laat zich echter niet verschalken en brengt redding. Drie minuten voor de rust een uitstekende aanval via Michel die Ricardo aanspeelt, de bal weer terugkrijgt en past op Justin. Justin schiet van dichtbij via de keeper naast de goal. Uit de hoekschop een vrije kopkans dichtbij het doel maar ook deze vrije kans wordt naast gekopt. Zo gaan we rusten met een 1-1 stand. Dit geeft op dat moment de krachtsverhoudingen goed weer. Vlissingen heeft een uitstekend voetballende ploeg voor de vierde klasse met geen enkele zwakke schakel in het elftal. Niet voor niets hebben ze samen met ons de minst gepasseerde verdediging en hebben ze zelfs nog 1 goal minder tegen. Toch hebben we een aantal goeie kansen weten te creëren en hadden we ook voor kunnen staan.

Na de rust ontstaat een spannend duel tussen twee ploegen die voor de winst gaan. In de 52e minuut een kopkans voor Walter uit een corner van Michel. Walter krijgt zijn hoofd net niet goed achter de bal en kopt over. In de 70e minuut een prachtige bal van Ricardo op Justin net over de verdediging van Vlissingen. Justin is vrij om te schieten maar twijfelt tussen een schot en een voorzet. Hij besluit helaas tot het laatste en verprutst de kans op de 1-2. Met nog een kwartier te spelen een prachtige lange bal van Frank die Justin de diepte instuurt. Justin zet voor op Michel die een niet te missen kans krijgt recht voor het doel. Michel schiet echter over in plaats van in het doel. Dit had misschien de beslissing kunnen zijn.

Dan lijkt het of een speler van Vlissingen plots een zonnesteek oploopt. In het tot dan toe zeer sportieve duel dreigt het plots helemaal uit de hand te lopen. Frank valt na een duel op de grond en de Vlissingen speler begint volkomen onnodig op hem in te schoppen. Een schandalige vertoning wat absoluut niet op een voetbalveld thuishoort. Een terechte rode kaart is het gevolg en Vlissingen moet met 10 man verder. Dat is ons al eerder overkomen en tot op heden hebben we hier geen voordeel uit kunnen halen. Sterker nog, steeds was het ons fataal en ook nu lijkt dat het geval. Eerst is er nog een uitstekende kans voor Michel die na een voorzet van Robin inkopt. De keeper staat echter precies op de juiste plaats. Maar dan in de 87e minuut! Ineens uit het niets is daar de goal voor Vlissingen, 2-1. We lijken verslagen maar doen nog één keer een poging van alles of niets. In blessuretijd mag Robin een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld. Hij gooit de bal hoog in het doel. Walter zet met een uiterste krachtsinspanning zijn hoofd tegen de bal. Via de binnenkant van de paal gaat de bal naar de andere paal en rolt net over de doellijn in het doel, 2-2.

De gemoederen bij Vlissingen raken dan nog meer verhit in de resterende blessuretijd. Michiel krijgt nog een paar noppen op zijn neus geduwd na een duel waarbij beide spelers op de grond vallen en ook na afloop is het nog even onvriendelijk als enkele Vlissingen spelers totaal om niets nog even verhaal komen halen. Onbegrijpelijk en totaal onnodig. Laten we het er maar op houden dat het door de spanning kwam.

Feit is wel dat we nu drie punten achter staan op ZSC en twee op SKNWK. Met nog vier wedstrijden te gaan, hebben we het dus niet meer in eigen hand. Zelf alle vier deze wedstrijden winnen en dan maar zien waar we op het einde staan. Het kan nog alle kanten uit want ZSC en SKNWK hebben ook nog een paar pittige tegenstanders.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA komt matige start tegen SKnWK niet te boven

We hebben vandaag een unieke kans laten liggen om SKNWK uit te schakelen voor de titelrace en daarnaast ZSC op 2 punten achterstand te zetten. Maar als je na 21 minuten spelen al met 2-0 achterstaat weet je dat dit heel moeilijk wordt en kan je niet zeggen dat we goed aan de wedstrijd begonnen.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje begonnen we met goede hoop aan de topper tegen SKNWK. Die hoop werd echter al na drie minuten de kop ingedrukt als Robert Padmos na balverlies aan onze kant door de verdediging dribbelt en het koel afmaakt, 1-0. In de 12e minuut krijgen we een unieke kans om dit ongedaan te maken. Michiel zet voor vanaf de rechterkant. De bal wordt prima door Ricardo ingekopt maar de keeper redt ternauwernood. De terugspringende bal komt bij Mark maar die kan zijn voet niet goed tegen de bal zetten doordat deze te hoog opstuit en de bal gaat net over de lat.

Na 20 minuten spelen is het weer SKNWK wat gevaarlijk wordt. Twee spelers van ons lopen elkaar in de weg en geven zo een vrije doortocht aan een SKNWK speler. Gelukkig is Eljo op tijd uit zijn doel en weet redding te brengen. Zo zitten we dus niet goed in de wedstrijd en zijn niet scherp genoeg om het SKNWK echt lastig te maken. In de 21e minuut wordt het zelfs 2-0. Aan de linkerkant van het veld geven we veel te veel ruimte weg en zo kan de bal gemakkelijk worden voorgegeven. Vanaf de rand van de 16 kopt Wilco de Valk de bal in de kruising, 2-0. Een prachtig doelpunt dat moet gezegd worden.

We komen dan wat beter in de wedstrijd. Het spel van ons is ook verzorgder dan dat van SKNWK dat het veel met lange ballen probeert maar daar toch steeds gevaarlijk mee is. Komt ook doordat de spits veel te veel ruimte krijgt en het daardoor steeds dreigend is als hij aan de bal komt. In de 35e minuut een uitstekende aanval van SKNWK. De bal wordt teruggelegd op De Valk die gelukkig voor ons een afzwaaier aflevert. Zelf krijgen we met nog 6 minuten voor de rust een vrije trap te nemen die maar net over de kruising zeilt maar echt gevaarlijk kunnen we voor niet worden.
Na de rust proberen we alles op alles te zetten om de achterstand ongedaan te maken maar het balletje wil niet goed vallen. Eerst is het SKNWK wat in de 50e minuut na een goed lopende aanval en twee man vrij voor de goal gevaarlijk wordt maar Eljo werpt zich net op tijd op de bal. In dezelfde minuut is het Michiel, één van de weinige spelers die voorop gaat in de strijd, die na goed doorgaan van dichtbij kan uithalen. De keeper redt echter met een beetje geluk uitstekend. SKNWK blijft het gevaarlijkst in de counter. Zo ook in de 55e minuut. De buitenspelval gaat niet goed open. Jasper struikelt en zo krijgt Robert Padmos een uitstekende kans om het af te maken. Elo houdt ons echter in de wedstrijd door een uitstekende redding.

Dat was ook meteen de laatste kans voor SKNWK de tweede helft. Wij kunnen helaas ook geen grote kansen afdwingen. We proberen het wel maar het zit er niet meer in vandaag. Zo verliezen we dit seizoen voor de tweede keer van SKNWK. Op zich hebben we niet echt slecht gespeeld maar in dergelijke wedstijden zullen we gewoon scherper moeten zijn. Iedereen moet top zijn en niet slechts enkele spelers want dan redden we het gewoon niet. Aanstaande zaterdag naar Vlissingen. Een mooi moment om te laten zien dat we ook van de bovensten vier ploegen op de ranglijst kunnen winnen want dat is dit jaar nog maar één keer gelukt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Frank en Dennis winnen 1e editie van de voetbalquiz

Frank Goedegebure en zoon Dennis (of is het Dennis Goedegebure en vader Frank?) schreven zaterdagavond de 1e editie van de voetbalquiz op hun naam. De nu al fel begeerde trofee kregen ze overhandigd van organisatoren Danny de Jonge en Michiel Bouwman.

In totaal 22 koppels werden bestookt met maar liefst 60 voetbalvragen in verschillende categorieën: nationaal, internationaal, regionaal en Arendskerke. De beste 5 koppels gingen door naar de finale waarin ze nog 10 vragen moesten beantwoorden. Met name in de finale waren de vragen knap lastig. Uiteindelijk bleken Frank en Dennis de beste.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Met dank aan Michiel en Danny. Volgend jaar weer.

De winnaars

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke heeft geen problemen met Borssele

Tegen de nummer laatst hadden we vandaag geen enkel probleem om de drie punten te pakken. Voor de rust hadden we zeker 10 kansen waarvan er vier benut werden. Na de rust was het allemaal wat minder en scoorden we slechts 1 keer uit één echte goeie kans.

De afspraak was om fel te starten en Borssele meteen onder druk te zetten.  Dat lukt ook vanaf het beginsignaal want iedereen was gretig en besefte dat we tegen deze ploeg geen punten mochten laten liggen. In de 2e minuut stuurt Frank Justin weg aan de linkerkant. Justin trekt de bal terug op Ricardo. De bal komt min of meer wat achter Rico maar die weet uit de draai toch nog net over het doel te schieten. Zeven minuten later is het weer Justin die voorzet vanaf links. Michel hoeft er maar tegenaan te lopen met de kop maar weet de bal toch nog over het doel te krijgen. Twee minuten later is het weer Ricardo die voor de uitgekomen keeper opduikt. De keeper redt echter uitstekend.

Zo rijgen we de kansen in de eerste  minuten aan elkaar. In de 12e minuut een snelle ingooi op Justin. De Borssele verdediging is verrast. Justin is weg en legt terug op Ricardo die makkelijk binnenschiet, 1-0. Dan duurt het 10 minuten voordat de volgende kans zich aandient. Een corner van Jasper komt via een Borssele verdediger bij Walter die teruglegt op Justin. Die schiet de bal keihard op de lat! In de 26e minuut een vrije trap van Robin een eindje buiten de 16. Robin schiet de bal op de vuisten van de keeper die de bal weg bokst.

Na een half uur spelen een uitstekende combinatie tussen Niels en Justin aan de linkerkant van het veld. Justin legt de bal terug op Robin die min of meer een dropschotje geeft wat een gemakkelijke prooi lijkt voor de Borssele verdediging om weg te werken. Michel weet echter z’n lange stelten er tussen te wurmen en scoort zo de 2-0. Een minuutje later een snelle vrije trap van Ricardo die Michel wegstuurt aan de rechterkant. De voorzet van Michel wordt keihard binnengeschoten door een Borssele verdediger, 3-0. In de 36e minuut de mooiste goal van de middag! Michel is weg op rechts. Zet strak voor. Ricardo heeft positie gekozen en schiet uit de lucht prachtig binnen met de binnenkant van de voet, 4-0. Een echte spitsengoal! Het lijkt dat de extra trainingen van onze spitsentrainer Adri de Korte z’n uitwerking niet missen!

Eenrichtingsverkeer in Arendskerke
Dan lijkt het of de scheidsrechter medelijden krijgt met Borssele. In de 42e minuut krijgen ze spontaan een penalty terwijl Frank en Mark met verbazing staan te kijken naar de struikelpartij. We hadden nog zo graag de nul willen houden maar op deze manier gaat dat niet lukken natuurlijk. De penalty wordt feilloos benut, 4-1. Vlak voor rust nog een uitstekende kans voor Ricardo als Justin weer maar eens weggestuurd is op links en de bal teruglegt om in te knallen. Ricardo mist echter de bal half, krijgt nog een tweede kans maar schiet uiteindelijk via de Borssele verdediger naast het doel. Zo gaan we rusten met een comfortabele 4-1 voorsprong maar had het gezien het aantal kansen nog wel wat meer kunnen zijn.

Na de rust willen we op dezelfde manier doorvoetballen als in de eerste helft maar wil het niet echt meer lukken. Borssele heeft een soort van handbal verdediging rond de 16 opgetrokken en we kunnen daarin maar moeilijk een gaatje vinden. Lukt het wel een keer om er door te komen dan staat de keeper weer op de juiste plaats of wordt de bal niet ver genoeg teruggetrokken. Voorzetten zijn vaak ook een makkelijke prooi voor de lange Borssele verdedigers. De enigste die wel een gaat weet te vinden is Marc die in de 61e minuut de 5-1 maakt na goed doorzetten van Michel.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwe trainer voor A-junioren

Met ingang van volgend seizoen is Pedro van Dorst trainer van de A-junioren. Pedro is momenteel trainer van de B-junioren van SSV'65 en heeft in het verleden ook gewerkt bij Kloetinge en Zierikzee. Het jeugdbestuur is zeer blij dat het iemand met zoveel ervaring heeft aan kunnen trekken die onze A-junioren kan klaarstomen voor de senioren.
De redactie wenst Pedro heel veel succes.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Ricardo Kriekaard schiet VVA in slotminuut naar winst

Een geniepige overwinning in blessuretijd. Dit keer hadden wij het geluk eens aan onze zijde. Deze competitie hebben we al twee keer juist in blessuretijd verloren maar nu viel het kwartje eens onze kant op. Het was ook niet geheel verdiend maar daar praat niemand meer over na een paar weken.

Het was toch min of meer een topper vandaag tussen de nummer 3 en 4. Bij winst van Lebo zouden ze ons zelfs passeren op de ranglijst. De CTV erbij vandaag dus al met al kwam er toch wel wat spanning op om de hoek kijken. Toch leken we daar weinig last van te hebben want de eerste 35 minuten werd er uitstekend gevoetbald en waren we duidelijk de betere ploeg.

Dat resulteert meteen in de 9e minuut in een enorme kans voor Ricardo als Michiel vanaf rechts voorzet. Dichtbij het doel krijgt Ricardo helaas ruzie met de bal en raakt hem totaal verkeerd. We houden dan Lebo onder druk en zij kunnen eigenlijk geen enkel moment gevaarlijk worden. Toch duurt het tot de 33e minuut voordat de volgende kans zich aandient. Robin neemt een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Hij speelt hem strak in de 16. De bal komt bij Ricardo die z’n voet er maar tegenaan hoeft te zetten om te scoren maar Rico is toch min of meer verrast en plaatst de bal naast het doel. Dan krijgt een Lebo speler in de 37e  minuut z’n tweede gele kaart en kan met rood vertrekken. Dit is ook min of meer het kantelpunt in de wedstrijd. Lebo recht de rug en wij hebben zoals we al vaker overkomen zijn dit seizoen moeite met de meerderheid om te gaan. Vlak voor rust geeft Lebo al een kleine waarschuwing als een redelijke kans door Eljo nog vrij eenvoudig gepakt kan worden.

Na de rust verwacht je dat we het af gaan maken tegen 10 man maar het tegendeel is waar. We bakken er eigenlijk niet veel meer van en het lijkt wel of Lebo geen mannetje minder heeft. We hebben dan wel een licht overwicht maar de beste kansen zijn voor Lebo, Steeds weten ze toch weer een vrije man te vinden en dat resulteert ook in een aantal kansen. Ze spelen ook met een gezonde dosis werklust en beschikken over een uitstekende conditie want met name voorin lijken ze onvermoeibaar. In de 62e minuut een vrije trap op de lat uit een onmogelijke hoek. Vier minuten later een uitbraak over links. Gelukkig is de voorzet net iets te hard waardoor deze van dichtbij niet goed ingekopt kan worden. In de 71e minuut weer een vrije trap die door Eljo uitstekend uit zijn doel gewerkt wordt. In de 78e  minuut weer een gevaarlijke situatie voor ons doel. Een bal op de lat en uiteindelijk kan Eljo zich voor het schot werpen wat in de rebound wordt ingeschoten.

Met nog vier minuten op de klok krijgen we nog een uitstekende kans als een hoge bal vlak voor het doel bij Michiel komt maar die kan de bal helaas niet goed raken. Dan is er een blessurebehandeling voor de scheidsrechter en lijkt het erop dat de wedstrijd in 0-0 gaat eindigen. De scheids wordt toch nog opgelapt voor de laatste minuten en trekt gelukkig ook de blessuretijd erbij. En dat brengt ons dit keer het geluk. Michiel gooit de bal maar eens voor het doel. De bal komt via Jeroen bij Walter die lijkt te kunnen gaan scoren. De ouwe vos heeft echter al gezien dat Ricardo er beter voor staat en produceert een afzwaaier voor het doel langs. Onze topscoorder profiteert van dit buitenkans en schiet van dichtbij binnen, 0-1!

Ricardo Kriekaard matchwinnaar in Lewedorp
Toch geeft Lebo het nog niet op en trekt meteen vanaf de aftrap weer ten aanval. Wij lopen meteen weer achteruit en dat resulteert nog in een zenuwachtige situatie voor ons doel. Ejo die zwaar gehinderd een bal loslaat, we krijgen de bal niet weg maar Lebo krijgt hem ook niet in het doel. Dan blaast de scheidsrechter af en hebben we onverwacht toch nog een driepunter. Bovendien verspeelt ZSC punten en is het uiteindelijk een uitstekende middag voor ons. Laat het dan een geniepige overwinning zijn, het geeft toch een lekker gevoel en is het lekker wakker worden de andere morgen moet ik zeggen! Volgende week komt Borssele op bezoek. Dit mag normaal gesproken geen probleem zijn maar pas op hè! Het blijft voetbal.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eenvoudige zege VVA op WIK'57

Een makkelijke middag met een ruime overwinning. De score had ook hoger kunnen uitvallen als we iets secuurder met de kansen waren omgesprongen.

We starten voortvarend en dat resulteert al na vijf minuten in een 1-0 voorsprong. Justin neemt een corner op rechts. De bal wordt in eerste instantie nog weggewerkt maar komt bij Michiel die teruglegt op Frank. Die twijfelt niet en schiet snoeihard raak! Drie minuten later is het Mark die op de solotoer gaat. Zijn schot gaat echter voorlangs maar wordt aan de andere kant van het veld opgepikt door Jasper. Die passeert een verdediger en legt de bal terug in de 16. Helaas lopen Michiel en Ricardo elkaar in de weg om in te schieten. In de 15e minuut zet Justin voor vanaf links. Halve omhaal Ricardo maar net over het doel.

Dan duurt het tot de 35e minuut voor we weer een goeie kans krijgen. We zijn toch wat verslapt na een uitstekend begin en WIK komt beter in de wedstrijd. In de heenwedstrijd speelden ze met slechts één spits en kwamen ze amper over de middenlijn maar nu komen ze er toch wat meer uit dan in oktober vorig jaar.  Michel, dit keer op de rechtsbackplaats, stoomt maar weer eens op aan de rechterkant. In de 16 gekomen legt hij terug op Ricardo die half over de bal maait en de kans verprutst. Vervolgens breekt WIK uit en moet Eljo redding brengen na een misverstand in onze verdediging. Dit was een eerste waarschuwing want twee minuten voor de rust moet Eljo nog een keer redding brengen. Zo delen ze toch wat plaagstootjes uit en is het oppassen geblazen. Bij ons ligt het tempo te laag en is op momenten de vereiste scherpte niet aanwezig. Vlak voor rust lopen Michel en Michiel elkaar nog maar eens in de weg bij een uitstekende kans op 2-0.

We komen scherp uit de kleedkamer want binnen twee minuten is het 2-0. Michel versnelt aan de rechterkant met zijn grote passen en zijn lage voorzet wordt bij de tweede paal eenvoudig binnengeschoten door Robin. In de 50e  minuut besluit Kay het van afstand te proberen nadat hij zich eerst goed vrij naar binnen kapt. Het schot in de korte hoek wordt echter prima door de keeper tot hoekschop verwerkt. Even later krijgt Ricardo nog een uitstekende kans recht voor het doel na goed doorzetten van Michiel. Het schot is echter niet zuiver genoeg en de keeper pakt de bal met enige moeite. In de 70e minuut een corner van Michel. Ricardo komt uitstekend in de bal gelopen en kopt in de verre hoek raak, 3-0!. Niet lang daarna een prima aanval via Ricardo die Robin vrijspeelt. Robin de legt de bal terug op Mark die eenvoudig binnenschiet, 4-0. Één minuut later stoomt Michel voor de zoveelste keer op aan de rechterkant. Levert een perfecte voorzet af bij de rechterkant maar Ricardo schiet met zijn rechterbeen tegen z’n linkerbeen, weg kans! Zo blijft het 4-0. Een goed resultaat maar het hadden er eigenlijk toch een paar meer moeten zijn gezien een aantal 100% kansen.

Aanstaande zaterdag naar Lebo. Zij staan slechts op 2 punten van ons en zullen er op gebrand zijn om revanche te nemen na de 5-1 nederlaag in de eerste wedstrijd. Wij kunnen ons geen puntverlies permitteren in de race om het kampioenschap! Dus dat beloofd een spannende partij te worden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA wint derby in en tegen Wolfaartsdijk

Vandaag de derby in Wolfaartsdijk maar net als de thuiswedstrijd was er nooit echt sprake van een derby. Ook vandaag was duidelijk dat wij toch wel over meer kwaliteit beschikken en dat kwam ook in de score tot uitdrukking.

Direct in de eerste minuten geeft Ricardo al een waarschuwingsschot wat ternauwernood geblokt wordt door een verdediger. In de zesde minuut is het wel raak. Mark lijkt de bal te verspelen rond de 16 van Wolfaartsdijk. De bal komt toch nog bij Ricardo die direct doet wat Serge vooraf gezegd heeft. Wanneer je de kans hebt om te schieten niet twijfelen! Dat doet Rico dan ook niet en schiet prachtig binnen 0-1. Vijf minuten later onderschept Frank een Wolfaartsdijkse aanval. Speelt Robin aan die op z’n beurt een vrije Michel vindt die gelijk alleen op de keeper mag afgaan. Michel omspeelt de keeper en maakt het keurig af, 0-2. Zo hebben we Wolfaartsdijk binnen een kwartier een dreun uitgedeeld waar ze niet meer boven op komen.

In de 26e minuut is het Raymond die met een sliding blocktackle z’n duel wint. Hij zet voor en de inlopende Ricardo kopt prima in. De keeper weet de bal echter net over de lat te tikken. Even daardoor was het ook al Ricardo die alleen op de keeper mocht afgaan maar gehaakt werd. De scheidsrechter zag er echter niets in en laat doorspelen. In de 31e minuut wordt Justin weggestuurd op links. Ricardo loopt vrij in het midden en krijgt de bal van Justin aangespeeld recht voor het doel. Een Wolfaartsdijk verdediger weet Ricardo echter net zo te hinderen dat hij naast schiet. Zo hebben wij de beste kansen voor de rust. Er wordt ook goed en geconcentreerd gespeeld en de 0-2 is een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Hoewel Wolfaartsdijk wel probeert en een paar kleine kansjes krijgt doordat wij wat slordig zijn en zelf de aanvallers van hun aan het werk zetten.

Na de thee is het in de 10e minuut 0-3. Mark verovert de bal op het middenveld. Speelt Ricardo aan die Justin een niet te  missen kans biedt. Justin maakt dan ook geen fout en schiet keurig binnen. De wedstrijd kabbelt dan wat voort. Het goede spel van voor de rust is verdwenen en er wordt vaak onnodig en slordig balverlies geleden. Met nog een kwartier te spelen komt Wolfaartsdijk onverwacht op 1-3. Pieter struikelt aan de rechterkant van het veld en zo kan een Wolfaartsdijk speler makkelijk voorzetten. De spits van Wolfaartsdijk staat geheel vrij om in te koppen, 1-3. Even is het dan onrustig direct na de aftrap en doemt het ZSC syndroom even op. Gelukkig duurt het niet lang en wordt het in de 78e minuut 1-4. Justin neemt een corner op rechts. De bal komt bij de geheel vrijstaande Jeroen die nog maar een paar minuten in het veld staat. Jeroen schuift de bal keurig binnen en maakt zo zijn eerste doelpunt voor VVA 1 bij pas z’n tweede invalbeurt.

Jeroen maakte in zijn 2e invalbeurt zijn 1e goal voor VVA
Dit is ook de eindstand. Met een beetje meer scherpte de tweede helft hadden we er nog wel een paar meer kunnen maken maar het zat er niet meer in. Volgende week carnaval en over twee weken treffen we dan WIK uit Kerkwerve thuis. Dit moet een driepunter opleveren willen we blijven meedoen voor de titel. ZSC en SKNWK spelen dan tegen elkaar dus daar worden in ieder geval punten verspeeld!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Belangrijke zege VVA op Colijn

Door afwezigheid van uw vaste verslaggever is de redactie maar zo vrij geweest om onderstaand verslag van de website van Colijnsplaatse Boys te halen

Vandaag mochten de Boys aantreden tegen 's Heer Arendskerke, een ploeg die meedoet in de top van de vierde klasse. De Boys waren twee weken inactief geweest voor de competitie omdat het slechte weer roet in het eten had gegooid. Wel was er nog een vriendschappelijke wedstrijd  tegen FC Axel geweest. De laatste competitiewedstrijd was op 22 januari, de verloren uitwedstrijd tegen Bevelanders.

Vandaag konden de Boys laten zien dat ze toch thuis horen in de top van de vierde klasse. De Boys speelden nagenoeg in dezelfde opstelling als op Kamperland alleen met het verschil dat Bertus Siereveld afwezig was vanwege vakantie en dat Youri Visser op de bank begon. Daarom begon Steffan de Looff in de basis en zaten verder nog Sander Sallet en Robin Hobbelen op de bank.

Er stond een harde wind dwars over het veld en dat maakte goed voetbal voor beide ploegen onmogelijk. Toch probeerden beide ploegen er een wedstrijd van te maken en in de 12e minuut kwamen de Boys al goed weg toen een goed lopende aanval van 's Heer Arendskerke maar ternauwernood naast het doel werd gewerkt. De Boys pakten de wedstrijd goed op en in de 17e minuut gaf Steffan de Looff een goede pass op Joeri Goulooze die zijn voorzet niet beloond zag met een doelpunt. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en 's Heer Arendskerke kwam in de 25e minuut goed weg toen en schot cq voorzet van Danny de Looff op de lat belandde en tot die tijd speelden de Boys goed mee. Het kon in deze fase twee kanten op. Misschien hadden de Boys een strafschop verdiend toen in de 35e minuut Joeri Goulooze binnen de zestienmeter onderuit werd gehaald maar de scheidsrechter durfde hem niet op de stip te leggen. In de 40e minuut maakte Lesley Karstanje een overtreding op 18 meter recht voor het doel. Leon van Loon zette zijn muur neer, maar de bal ging in de hoek van de keeper in het doel en 's Heer Arendskerke kwam daardoor op voorsprong, 1-0. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust bleef de wind parten spelen en zette 's Heer Arendskerke gelijk aan. Dit resulteerde in de 50e minuut gelijk in een 2-0 voorsprong doordat een afgeslagen bal bij een speler kwam die net buiten de zestienmeter stond en zijn geplaatste bal ging in het doel. De Boys moesten nu uit een ander vaatje gaan tappen en moesten nu spierballen  gaan tonen om er nog een wedstrijd van te maken. Maar wederom moest de scheidsrechter van deze middag een hoofdrol voor zich opeisen. Toen Joeri Goulooze er doorheen wou breken werd hij tot twee keer toe door dezelfde speler vastgehouden en de scheidsrechter floot alleen maar voor de overtreding waar hij toch minimaal een gele kaart behoorde te geven en misschien wel rood. De Boys waren dusdanig gefrustreerd dat ze niet meer in het spel voorkwamen en het was dan ook 's Heer Arendskerke dat er nog een doelpunt bij maakte en de eindstand bepaalde op 3-0.

's Heer Arendskerke won terecht deze wedstrijd, maar zeker de eerste helft hoefden de Boys niet onder te doen maar zij zakten de tweede helft weer een eind weg en dat is de laatste wedstrijden nogal eens het geval.

De Boys kunnen zich nu richten op de derde periode die volgende week gaat beginnen met een thuiswedstrijd tegen Apollo'69 . 
De tweede periode ging trouwens naar SKNWK.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA Dart-tweedaagse weer daverend succes

De VVA dart-tweedaagse was weer een daverend succes. Op vrijdagavond was het de VVA jeugd die het tegen elkaar opnam. Met 32 deelnemers een goed bezocht toernooi.

De senioren waren zaterdagavond aan de beurt. Vanaf 19:00 uur gingen 60 deelnemers met elkaar de strijd aan. Na de voorronden gingen 8 dames en 16 mannen door naar de finale ronde. Uiteindelijk waren de winnaars hetzelfde als de editie in 2011: Arno Wisse bij de mannen en Sabrina Kaasenbrood bij de dames.

De organisatie kan weer terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Ook de catering was weer prima verzorgd. Volgend jaar weer.

De winnaars bij de jeugd


Sabrina en Arno...dartkampioen 2014

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Oudjes winnen van de jonkies

Omdat de wedstrijd SNKWK-VVA niet doorging werd er op het trainingsveld een training afgewerkt. In de afsluitende partij namen de "oudjes" het op tegen de "jonkies". Eindstand 24-22 voor de "oudjes"


De winnaars!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA in slotminuut onderuit in boeiende topper

De nummer 1 tegen de nummer 2 vandaag op ons sportpark. Een echte topper dus maar helaas een onnodige nederlaag. Er had meer ingezeten vandaag maar door een aantal persoonlijke fouten, waar ZSC zeer effectief mee omgaat, trekken we aan het kortste eind. En dan ook nog eens voor de tweede keer in deze competitie in blessuretijd terwijl we even daarvoor zelf de volle winst nog leken te pakken. 

We beginnen goed aan de wedstrijd in de eerste helft. Met verzorgd voetbal proberen we steeds het doel van ZSC te zoeken. ZSC doet het met veel kracht en power zodat het spelbeeld nogal eens op en neer gaat en er kansen zijn aan beide kanten. Toch gaan wij in de eerste helft het effectiefst hiermee om.

In de vijfde minuut is ZSC gevaarlijk als de bal uit een hoekschop terugkomt bij een speler die in de 16 meteen wegdraait en maar net over het doel schiet. In de 18e minuut slaan wij echter genadeloos toe met onze eerste kans. Robin opent vanaf links op de rechterkant waar Siem de bal perfect aan de vrijgelopen Ricardo meegeeft. De keeper komt uit zijn doel en Ricardo schiet de bal uit een moeilijke hoek keurig binnen, 1-0. ZSC probeert dan van afstand wat terug te doen. In de 22e minuut scheert een afstandsschot rakelings over de lat. Één minuut later is het Mark die de bal verovert diep op de helft van ZSC. Hij speelt Justin aan die strak voorzet vanaf de linkerkant. De bal wordt maar op een haar na gemist door een aantal inlopende VVA spelers.

In de 29e minuut laten we ons makkelijk uitkappen in de 16 en dat levert weer een unieke kans voor ZSC op. Gelukkig is Eljo wel bij de les en weet de ingeschoten bal te stoppen. Dan in de 35e minuut een prachtige aanval opgezet door Michiel. Hij speelt Justin aan die op zijn beurt weer Ricardo aanspeelt. Ricardo stuurt de de bal naar de rechterkant van het veld waar Michel naar binnenkomt en met zijn choco de bal in het kruis jaagt, 2-0! Vlak voor rust krijgt ZSC nog een uitstekende kans als ze gevaarlijk doorkomen aan de rechterkant. Het schot is echter een afzwaaier en gaat naast het doel. Zo gaan we rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Het veldspel is prima en de kansen worden uitstekend benut.

Na de rust kunnen we niet meer het spel bepalen zoals in de eerste helft. ZSC wordt langzamerhand beter en in de 65e minuut komen ze op 2-1. Eljo laat een bal los en hiervan weet de spits meteen te profiteren door van dichtbij binnen te schieten. ZSC ruikt bloed en zet meteen druk bij onze aftrap. Blijkbaar zijn we zo van slag dat er meteen balverlies wordt geleden en de ZSC spits na een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij binnen mag knikken, 2-2. Weg voorsprong en een onzeker Arendskerke. Toch komen we dan langzaamaan weer wat beter in de wedstrijd en dat resulteert ook in een paar kansen uit een hoekschop. Eerst is het Justin die zelf op de lat schiet. In de 78e minuut neemt hij een hoekschop vanuit het moeras aan de rechterkant van ons veld. Ricardo knikt de bal binnen maar de bal wordt van de lijn gehaald. Meteen daarna is ZSC weer gevaarlijk als Eljo uit zijn doel moet. De bal bij een ZSC speler van de voet probeert te tikken maar dat onvoldoende doet. Gelukkig weet de ZSC spits de bal niet in het doel te werken.
Zo gaan beide ploegen op zoek naar de overwinning en is het razend spannend. In de 85e minuut komt ZSC op voorsprong als een speler ineens vrijkomt aan de rechterkant. Deze maakt geen fout en passeert Eljo met een goed gericht schot, 2-3. Toch geven we ons niet gewonnen. Uit een hoekschop in de 86e minuut torent Michiel boven iedereen uit en knikt de bal snoeihard tegen de touwen, 3-3. Het is dan nog steeds niet gedaan want even later mag Danny een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Hij gooit de bal in de doelmond waar de bal nog weggewerkt wordt. De bal komt bij Robin die de bal vanaf links naar de rechterkruising stuurt. De bal lijkt in het doel te gaan maar de keeper, die tot dan toe geen sterke indruk heeft gemaakt, weet nu wel met een uiterste krachtsinspanning de bal over te lat te tikken. En dan slaat in blessuretijd het noodlot aan de andere kant toe. Geheel onverwacht komt een ZSC speler voor de uit zijn doel gekomen Eljo en schiet de bal binnen, 3-4. Een enorme domper zo in blessuretijd. Zo lijk je in de eerste helft op kampioenskoers te zitten en 47 minuten later staat ZSC aan kop van de ranglijst.

Aanstaande zaterdag naar SKNWK. De huidige nummer 2. Weer een topper dus waar zeker niet verloren mag worden anders raken we te ver achterop. Hopelijk valt het kwartje nu een keer onze kant op want tot nu toe hebben we ook nog niet veel geluk gehad natuurlijk. Drie keer met 10 man en twee keer in blessuretijd verliezen is toch wel erg sneu.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA blijft koploper na zege op Waarde

We hebben gedaan wat we moesten doen. Zonder goed te spelen een ruime overwinning.  Dus een uitstekende start na de winterstop want het is altijd weer even afwachten hoe je er dan weer voorstaat na een drietal weken geen competitie gespeeld te hebben. Bovendien hadden we nogal wat afwezigen zoals Niels(vakantie), Raymond(geschorst), Frank geblesseerd en Justin moest op het laatste moment ook nog afhaken met een ribblessure. Daarnaast kon Michiel maar één helft spelen vanwege werk verplichtingen.

De eerste helft was af en toe wat rommelig van beide kanten. De eerste kans was voor ons in de 11e minuut. Michiel mag een paar meter over de middenlijn alleen op de keeper afgaan. De weg is lang en Michiel twijfelt eigenlijk te lang om wat hij nu precies gaat doen. Zelf scoren of de bal op het juiste moment afgeven op een tweetal medespelers die meelopen. Doordat Michiel net te lang twijfelt kan een verdediger van Waarde er nog tussen komen op het moment dat hij schiet en brengt redding. Twee minuten later is het wel raak. Siem stuurt Michel weg. De Waarde verdediger onderschept de bal maar gaat toch nog in de fout zodat Michel mag doorgaan en op rechts de 16 ingaat. Hij biedt Ricardo een niet te missen kans en staan we op 0-1. Waarde doet dan wat trerug. In de 18e minuut een kans voor als een hoge bal ineens ingeschoten wordt. Echter, precies in de handen van Eljo.

In de 25e minuut mag Jasper een vrije trap nemen aan de rechterkant. Hij speelt de bal gevaarlijk in de 16. De verdediger van Waarde kopt de bal niet goed weg en Ricardo kan meteen tegendraads uithalen en de bal lijkt in het doel te gaan. Pieter geeft uiteindelijk de genadeklap en we staan op 0-2. Na een half uur spelen is Waarde weer gevaarlijk als een speler zich door onze verdediging wringt en van dichtbij kan schieten. Gelukkig staat het vizier niet op scherp en gaat de bal naast. Wij zijn echter veel effectiever want zonder goed te voetballen en kansen te creëren komen we in de 33e minuut zelfs op een comfortabele 0-3 voorsprong. Jasper neemt de corner aan de rechterkant en Pieter knikt prachtig binnen.

Dan is het Waarde weer. Een vrije trap van ongeveer 25 meter dwingt Eljo tot een spectaculaire redding. Twee minuten voor de rust komen we bijna op 0-4 maar Michel komt net een teenlengte tekort om de voorzet van Ricardo in te tikken. Zo gaan we rusten met een 0-3 voorsprong en dat geeft wel een lekker gevoel alhoewel er ook het besef is dat het nog niet gedaan is.

Waarde komt na rust goed uit de startblokken en krijgt in de 52e minuut een geweldige kans om de achterstand te verkleinen. Een voorzet vanaf rechts wordt door de na rust ingebrachte spits geheel vrijstaand naast het doel van Eljo gekopt. Zes minuten later moet Eljo een bal uit de kruising ranselen als van afstand op doel geschoten wordt. Dan gebeurt er een hele tijd niets. Het spel is zeer rommelig en bij vlagen slordig zodat het niveau behoorlijk daalt. Met minder dan een kwartier te spelen komen we weer wat kansen voor ons. Eerst is het Michel die een knappe solo helaas niet doeltreffend afrondt maar vijf minuten later is het wel raak als diezelfde Michel met zijn choco voorzet en Jasper de bal prima binnenkopt. Jasper, vandaag in de spits, maakt zo ook zijn eerste doelpunt in VVA 1.

Jasper Westplate maakte tegen Waarde zijn 1e doelpunt voor VVA
Vijf minuten voor tijd speelt Michel zich nog een keer knap vrij en legt terug op Kay die de keeper met zijn schot tot een uiterste redding dwingt. Diezelfde Kay krijgt nog een levensgrote kans maar schiet alleen voor de keeper helaas naast het doel. Onze laatste kans is voor Dennis die net in de ploeg gekomen is. Een hoge voorzet van Siem kan ie ineens op de pantoffel nemen maar Dennis probeert hem eerst aan te nemen en geeft de Waarde verdediging zo net genoeg tijd om redding te brengen. In blessuretijd krijgt Waarde nog een vrije trap te nemen op de rand van de 16 en zo kunnen ze de eer nog redden door de bal laag in het doel te schieten, 1-4.

Volgende week komt ZSC op bezoek. De huidige nummer 2. Zij wonnen vandaag met 8-0 van SVD dus we kunnen onze borst nat maken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wim aalbregtse KNVB lid van verdienste

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd aan Wim Aalbregtse het lidmaatschap van verdienste van de KNVB toegekend. De speld en de oorkonde werd namens de KNVB overhandigd door Sander van Beuzekom (lid districtsbestuur/portefeuillehouder ondersteuning clubbesturen). Wim is meer dan 50 jaar lid geweest van het hoofdbestuur en heeft daarin diverse functies bekleed. Meer dan genoeg om hem eens goed in het zonnetje te zetten.
Overigens was (net als voorgaande jaren) het weer erg druk en gezellig tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ook de jaarlijkse verloting was een groot succes. Met dank aan het jeugdbestuur, de sponsoren en uiteraard de kopers van de lootjes

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie