| | | |  
VVA nieuws 2017
2017
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA JO13 sluit zakelijk af

De laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft tegen SKNWK. Ze staan 8e maar kijkend naar hun uitslagen is het geen ploeg waar even makkelijk van gewonnen wordt. Ze verliezen vaak maar nipt met 1 doelpunt verschil. Een zware dobber dus voor de boeg. Wij zijn compleet op Gerjan na dan want die was ziek. Hij wordt vervangen door Ronald Jansen die de vlaggenstok ter hand neemt. Ook onze vaste scheidsrechter Peter Verburg is niet aanwezig en hij wordt vervangen door Wim Bouman. De teamgeest is er ook onder de ouders: Sjapoo!

We beginnen goed aan de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van SKNWK, maar die zijn niet echt onder de indruk van ons. Precies zoals hun uitslagen al deden vermoeden; weinig weggegeven, maar zelf ook niet veel creëren. Wij spelen bij vlagen best goed, maar het ontbreekt net aan de laatste eindpass om iemand vrij voor de goal te zetten. Of we durven niet in 1x te schieten terwijl we daar juist wel op getraind hadden.

Uiteindelijk komen we toch op voorsprong door een mooie aanval van achteruit via Jelle (die een puike wedstrijd speelde) via Sven naar de linkerflank van Jimi die Kian weet te bereiken die met een beetje geluk over de keeper weet te schieten: 1-0. Vlak voor rust worden we even wat slordig en neemt Dave aan de zijkant buiten zijn 16 te veel risico door een tegenstander neer te halen. Totaal onnodige actie, maar ook dit hoort bij het leerproces. De geraakte speler gaf wel aan scheidsrechter Wim toe dat hij wel iets te ver doorrolde. De vrije trap leverde gelukkig geen gevaar meer op.

In de 2e helft speelden we iets vrijer en makkelijker waardoor er toch wat meer kansjes kwamen, maar het bleef lang 1-0, waardoor hun trainer Wilco de Valk (oud topspeler van de Zeeuwse velden) zijn spelers nog kon blijven aansporen om vooral niet op te geven. Halverwege de 2e helft viel dan toch de 2-0. William gaf een mooie gevoelige voorzet op Jappe, die nog voorin was na een afgeslagen corner, en hij deed wat niemand anders zoals hij bij ons kan: prachtig scoren met de kop! Je zou zeggen, wedstrijd gespeeld, maar we werden wat onrustig of misschien deed SKNWK er nog een schepje bovenop. Zij kregen wat meer grip op ons, wat druk gaf op onze verdediging.

Met soms kunst en vliegwerk en onze scherpe maar eerlijke vlagger Ronald konden we voorkomen dat ze de aansluitingstreffer konden scoren. Zelf hadden we nog 1 goede kans. Sven opende van de drukke rechterkant naar de vrije linkerkant waar Jimi vrij stond. Die nam aan en ineens richting kruising; de keeper van SKNWK kon met een mooie redding en door zijn lengte de bal tegenhouden.

Vlak voor tijd de grootste kans voor SKNWK, maar de spits schoot langs de verkeerde kant van de paal. Eindstand van een sportieve wedstrijd: 2-0. Nu is het afwachten wat de andere (sub)toppers nog gaan doen. SPS, WHS en Apollo JO13-2 moeten nog wedstrijden inhalen en kunnen nog over ons heen gaan.

We staan nu nog 1e maar worden minimaal 4e op doelsaldo en dat is een knappe prestatie voor deze nieuwe ploeg. Na de winterstop gaan we weer verder met 6 andere ploegen erbij en dan hopen we ook weer op de steun van de supporters! Prettige dagen alvast!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13 revancheert zich in thriller

Tot ieders verbazing ging de wedstrijd tegen Kapelle door. Ondanks de vele regen van de afgelopen week, de lichte vorst en de mist was het veld toch bespeelbaar. 1 voordeel: De boys konden hierdoor niet slaperig zijn, want daarvoor was het te fris. We hadden vandaag 1 gastspeler: Siep Capello. Hij wilde zo graag meedoen dat hij zelfs had aangeboden om alleen maar als wissel mee te gaan. Dat toont de ware wil om te voetballen: klasse!!

In de warming up hadden we al gezien dat de jongens van Kapelle niet erg klein van stuk waren en dat ze de ballen aardig in de kruising schoten. Ze staan ook niet voor niks 4e dus het was een ware topper. We begonnen de wedstrijd wat onwennig. Kapelle gaf veel druk naar voren en we konden elkaar nog niet echt goed vinden in de omschakeling. Ivar had een snelle tegenstander tegenover zich, die elke keer gezocht werd, maar die gelukkig voor ons ook vaak buitenspel stond of balverlies had. Na een minuut of 8 kreeg Kapelle op de rand van de 16 de kans om te schieten. De bal kwam over de harde grond recht op Dave af, maar die verkeek zich erop waardoor de bal onverwachts achter hem in het doel lag: 1-0.

De druk op Ivar bleef aanhouden waardoor we besloten om Koen maar als rechtsback in te brengen. Hij kon met zijn snelheid veel compenseren waardoor het gevaar geweken was. We kwamen zo wat beter in de wedstrijd en kregen ook kansen. William en Kian konden echter net niet doeltreffend uithalen, maar we voetbalden wel weer zoals we graag zien. Vlak voor rust kwam Dave huilend naar de kant vanwege zijn bevroren vingers. Hij had zich niet zo goed aangekleed en dat moest hij nu bekopen. Ivar nam zijn plaats nog een paar minuten over en moest ook nog 2 keer in actie komen en dat deed hij goed.

In de rust de vingers opgewarmd in wanten en aan de koffie van de trainer en aangegeven dat we ons niet op moesten laten fokken door het feit dat Kapelle een paar oudere spelers in het team had staan. Gewoon zelf voetballen. Dave begon met lange broek van Jappe, droge keepershandschoenen van Thijs en muts van de trainer toch weer onder de lat. Hij kon direct aan de slag, maar kon niet voorkomen dat in de 1e minuut de 2-0 al gescoord werd uit een snelle aanval van Kapelle. Toch lieten we onze kopjes niet hangen en gingen direct weer in de aanval. Sven kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander, soleerde de 16 in en schoot in de lange hoek (trainingsoefening!!) de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

Daarna golfde het spel heen en weer, maar weer was het Kapelle die door een van hun ‘oudere’ spelers de prachtige 3-1 (kruising) maakte. Maar op de een of andere manier konden we niet verliezen vandaag. We bleven voetballen en ook Siep die net voor rust was ingevallen in de spits speelde lekker mee. Het leidde tot de 3-2 door Jimi die een teruggelegde bal van Sven goed in schoot 3-2. Kapelle moest toen gaan wisselen, want er moesten er een paar naar een ander veld, waaronder de lange keeper. De 3 koppen kleinere vervanger werd opgemerkt door de trainer. William die een vrije trap mocht nemen van 25 meter kreeg de opdracht om zo hard mogelijk op de goal te schieten. Zo gezegd zo gedaan en via de vingertoppen van de keeper scoorde hij de gelijkmaker: 3-3!

Consolideren of vol voor de winst? De boys namen zelf het initiatief voor het laatste. Kapelle kwam er niet meer uit en wij voerden de druk op. Thijs die eigenlijk wel lekker op de bank zat wilde er toch nog in. En dat pakte goed uit, want uit een corner maakte hij de 3-4! Nog een paar minuten volhouden en dan was de buit binnen. Onze wisselende verdedigers Julian/Ivar/Jelle/Koen/Nick en Jappe stonden hun mannetje en probeerden de voetballende oplossingen te zoeken. Zo werd Siep net over de middellijn aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en ging op de goal af. Net toen hij uit wilde halen werd hij onderuit gehaald; penalty…..toch?…..nee! De jonge scheidsrechter had door de mist heen niet deze overtreding waargenomen. Jammer, maar een paar minuten later floot hij goed af voor het einde van de wedstrijd.

Yes een mooi resultaat na een ware thriller. Vreugde alom in de kleedkamer. De zure nederlaag tegen Kloetinge was weggespeeld. Nog 1 pot te gaan tegen SKNWK en dan afwachten hoeveelste we worden. Voorlopig staan we weer even eerste

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Sinterklaas

Vol verwachting wachte de jongste jeugd van VV Arendskerke op de komst van Sinterklaas. Nadat Marco en Sander de stemmen hadden losgemaakt arriveerde de Sint en zijn Pieten. Gelukkig kreeg iedereen een cadeautje.
Klik hier voor de foto's.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13 verliest van zichzelf

Was het de druk om koploper te zijn? Was het de druk om tegen klasgenootjes te spelen? Was het de druk van het aankomende sinterklaasfeest? Of hadden we gewoon onze dag niet? Niemand zal het ooit weten, maar feit is wel dat we vandaag vooral tegen ons zelf speelden. Kloetinge was zonder vertrouwen naar ons toegekomen en dachten dat ze gingen verliezen. Zelfs hun supporters vroegen voor de wedstrijd al of wij het rustig aan konden doen. Dat alles bij elkaar resulteerde in een rare wedstrijd die we met 1-2 hebben verloren.

Hebben we dan echt slecht gespeeld? Ook dat vond ik niet echt. Natuurlijk zijn er altijd pasjes die beter kunnen of worden er verkeerde of te moeilijke oplossingen gekozen, terwijl een simpele bal of rust aan de bal balbezit oplevert. Maar dat zien we in het profvoetbal ook geregeld terug. Onze tegenstander maakte het ons ook moeilijk door vooral heel goed te verdedigen. Ze gaven geen ruimte, zeker niet omdat we bijna heel de wedstrijd op hun helft hebben gespeeld en dat ging ons irriteren. En als de tegenstander dan ook nog eens een heel mooi doelpunt maakt uit het niets wordt het er niet makkelijker op. Een stuiterende bal werd door de aanvoerdster vanaf 25 meter hoog over Dave heen geschoten: 0-1.

Hadden we zelf geen kansen? Jawel, William kwam 1 op 1 met keeper, maar waar het anders een zekere goal is wist hij de bal niet langs de goed uitkomende keeper te spelen. Daarnaast nog een afstandschot van Jappe die richting de kruising ging, maar die onderweg een rug van Kloetinge tegenkwam. Ook nog een paar corners, maar deze werden slecht genomen door Sven waardoor er geen gevaar uit kwam. Verder nog een paar aanvallen via Jimi en Timo waar het net in de eindpass ontbrak aan zuiverheid.

In de 2e helft een zelfde beeld; veel strijd op het middenveld en weinig echt uitgespeelde kansen voor ons en een stug verdedigend Kloetinge. Na een kleine 10 minuten de 2e aanval van Kloetinge die eerst nog goed gered werd door Dave, maar in de rebound alsnog door de knie van de aanvoerdster in de goal kwam: 0-2. Na weer wat gemopper op elkaar pakten we het toch weer op en kwamen we via een voorzet van Thijs en een kopgoal van onze kleine, grote man Jimi op 1-2.

Er was weer wat geloof, maar het voetbal werd er niet direct beter op. De fysieke weerbaarheid van Kloetinge werd ons te veel. In de laatste minuten verloren we ons koppie en kreeg Kian een rode kaart. (de eerste in de geschiedenis van het D-pupillenvoetbal?). De trainers besloten om met 10 man verder te gaan om te laten zien dat dit gedrag niet kan. We scoorden nog wel, maar vanuit buitenspel positie. Ook dit konden we niet geloven en verkroppen, terwijl het wel zo was. Eindstand 1-2.

Na de wedstrijd had iedereen het gedaan, behalve wij zelf. Nu we weer met beide benen op de grond staan kunnen we weer gaan werken naar de volgende topper tegen Kapelle. Eens kijken of we de kopjes weer de goede kant op krijgen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13 scoort er op los

Om voor de bovenste plaatsen mee te blijven doen moest er vandaag gewonnen worden van de nummer laatst Hontenisse. Deze ploeg heeft nog geen punten, maar qua uitslagen valt het nog best mee. De laatste wedstrijden scoren ze zelfs ook dus we zijn gewaarschuwd. Op de zieke Kian na zijn we compleet en vandaag is Koen onze captain.

Net als tegen Kruiningen beginnen we volle bak op de aanval. Het resulteert in wat kleine kansjes en afstandschoten van buiten de 16. Hontenisse is natuurlijk ook nog fris en verzet zich met man en macht op eigen helft, want daar speelt het spel zich voornamelijk af. Pas na 15 minuten weten we te scoren. Uit een corner van Sven krijgt Timo de bal voor zijn voet en haalt uit: 1-0. De ban is gebroken, want nog geen 2 minuten later gaat William op avontuur en rondt zijn krachtige solo actie in de korte hoek af: 2-0. Weer 3 minuten later is het opnieuw William die nu een voorzet van Jimi in 2x achter de keeper krijgt: 3-0.

Dan uit het niets een aanval van Hontenisse. De spits komt vanaf de zijkant op Dave af, die besluit om te blijven staan in zijn korte hoek. De bal gaat via zijn lichaam op de paal en zodoende houdt hij de 0. Klasse keepertje! Op dat ene momentje na staat de verdediging als een huis; Koen, Nick, Ivar/Julian en Jelle sluiten de deuren en onderscheppen alles. In de laatste minuut van de 1e helft krijgt William een vrije trap mee. Hij gaat zelf achter de bal staan en schiet van zo’n 20 meter op de lat. De bal gaat omhoog en Sven reageert daar attent op en kopt de bal de goal in: 4-0.

De 2e helft lijkt een formaliteit met deze stand, maar gezien de hoge uitslagen van SPS zou het doelsaldo ook nog wel eens een rol kunnen gaan spelen. We moeten dus gewoon doorgaan. Dat doen we ook, maar ook nu duurt het weer ongeveer een kwartier voordat nummer 5 erin ligt. Jimi loopt goed op een mooie diepe bal van William en scoort 1 op 1 beheerst langs de keeper. De soms iets té balverliefde Sven had na een solo al een keer op de paal geschoten, maar schiet nu kort na de vorige goal de 6-0 hoog in de goal binnen.

Nu gaat het hard, want Hontenisse weet het niet meer. We blijven ze onder druk zetten en ze komen niet van eigen helft weg. Jimi verovert de bal bij het druk zetten en schiet keurig de verre hoek in: 7-0. Een corner van Timo wordt door Jimi met de knie gescoord; ook die tellen: 8-0! Direct vanaf de aftrap van Hontenisse verovert Sven de bal net over de middellijn en soleert langs de spelers alsof het pionnen zijn, gaat de 16 in en scoort rustig met links in de verre hoek: 9-0. Kian die van Gerjan (had het rustig bij het vlaggen) de tussenstand door gekregen en wil een 10e treffer. In de laatste 7 minuten willen we dat misschien iets te graag waardoor we vergeten te voetballen en de ruimtes heel klein worden. Verder dan wat afstandschoten komen we niet meer, maar de klus is geklaard.

Na de wedstrijd horen we dat Kapelle verloren heeft van SPS waardoor we de eerste plaats van hun overnemen. Daarbij wel aangetekend dat SPS nog een wedstrijd moet inhalen en een beter doelsaldo heeft, maar goed effe lekker genieten! Als het een halve competitie is, waar de geleerden nog niet uit zijn, dan hebben we nu nog 3 finales te gaan te beginnen met volgende week thuis tegen Kloetinge D3! We hopen weer op veel supporters!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13 op schot op de Kruse mat

Vandaag de uitwedstrijd naar Kruiningen. Ook hier liggen mogelijkheden voor ons om te winnen, want Kruiningen heeft tot nu toe nog geen succesvol seizoen achter de rug. Vorige week verloren ze met 11-1 van SPS en daar wilden wij gebruik van maken. De tactiek was om Kruiningen direct onder druk te gaan zetten en dat wij met snelle doelpunten hun vertrouwen zouden wegnemen. Hiervoor zetten we in de as iedereen een stapje vooruit. In PlayStation termen: Jappe naar CVM, William op CAM en Sven schuift door naar SP. Koen en Nick sluiten met hun snelheid de achterste linie.

Het plan werkt! Iedereen voert zijn taak uit en geeft druk naar voren en in de 3e minuut geeft Timo vanaf rechts een voorzet door de lucht en de meegelopen William kopt de 0-1 binnen. We gaan door en een paar minuten later gaat Timo weer goed door, geeft weer een voorzet en deze wordt nu door een speler van Kruiningen in het doel geschoten: 0-2.

Dan even een rommelige fase waarin Kruiningen zich herpakt. Een handige en snelle speler maakt het onze verdediging lastig en vanuit balverlies in onze voorste linie gaat hij er over links vandoor. Hij geeft een goede voorzet en deze wordt hard afgemaakt: 1-2. Mooie goal van Kruiningen en daar putten ze moed uit. Wij lijken even kleurenblind, want de blauw-witten spelen geregeld de bal naar de geel-zwarten en dat is nu net niet de bedoeling. Toch krijgen we via Sven twee 100% kansen, maar hij is nog niet gewend in de spits, twijfelt te veel en dat resulteert niet in doelpunten.

Net als vorige week scoren we vlak voor rust toch nog een doelpunt. Een lange bal van Jappe wordt door Kian teruggelegd op William die met een afstandschot 3-1 maakt. Een trainingsoefening!!! Na rust pakken we de draad snel op en Jimi, die Sven heeft vervangen in de spits, omspeelt zijn tegenstander net over de middellijn en gaat er als een razende vandoor. Ik schat in dat hij vanaf 20 meter de trekker overhaalt en de bal gaat over de uitkomende keeper prachtig de goal in: 1-4. Bij Kruiningen knakt het vertrouwen en Timo krijgt de bal van de keeper in zijn voeten geschoven. Met een ouderwetse punter maakt hij er 1-5 van.

Dan gaat het opeens hard en we zijn continu in de aanval. Een afgeslagen bal wordt door Thijs met een volley hard in de hoek geschoten: 1-6 en een persoonlijk succes voor Thijs! Dan krijgen we nog een penalty tegen, omdat Dave een overtreding buiten de 16 maakt. Gerechtigheid bestaat, want de bal wordt naast geschoten. Kort daarna valt toch de 2-6 door een misverstand bij ons en een goede actie van de handige kruiningse spits. Maar wij zijn ook nog niet klaar: Kian reageert goed op een schot van William, na een mooie solo, en glijdt de 2-7 binnen.

Het slotakkoord is weer voor Thijs. Het mooiste doelpunt qua samenspel, opgebouwd vanaf links naar rechts en weer teruggelegd op Thijs die net binnen de 16 meter de aanval afrond 2-8. We spelen de wedstrijd goed uit en kunnen weer 3 punten bijschrijven. De 2e plaats is goed verdedigd. Volgende week komt Hontenisse op bezoek. Ze staan laatste, maar dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden. Dus we hebben de supporters weer hard nodig!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13 het sterkste in derby

Vandaag de derby tegen de nieuwe fusieclub Luctor-Heinkenszand, hierna LH te noemen. Van een echte onderlinge strijd is niet echt sprake, want er zijn over en weer weinig bekenden van elkaar. Voor ons was het zaak om ‘gewoon’ de 3 punten op Arendkerke te laten, want dan blijven we bovenin meedoen. Gezien de stand zou dit moeten lukken…..

We beginnen vrij aardig aan de wedstrijd, maar toch komen we op 0-1 achter. Enigszins onder de indruk van de lange en snelle aanvoerder van LH staan we naar elkaar te kijken hoe hij er vandoor gaat. Zelfs Nick kan hem niet meer inhalen. Dan wil hij de bal langs Dave spelen, maar die bal is iets te zacht waardoor Dave de bal lijkt te kunnen pakken. Hij draait echter zo om de bal heen dat de spits met zijn lange benen de bal alsnog kan verlengen en vervolgens in het lege goal kan tikken.

Nadat we eerst wat gemopperd hebben op elkaar, wat het spel nooit ten goede komt, herpakken we ons wat. William weet in de 15e minuut met een mooie diepe bal Jimi te bereiken die de bal vervolgens in een 1 op 1 met de keeper er netjes langs schuift: 1-1. Daarna blijft het spel wat rommelig en ontlopen de ploegen elkaar niet veel. Net voor rust een aanval over links, Jimi legt terug op William, die kapt zijn tegenstander uit en schiet vanaf de 16 meter de bal in de hoek. 2-1, zo smaakt de thee een stuk lekkerder!

In de 2e helft een iets beter Arendskerke. Zonder echt goed te voetballen weten we de strijd op het middenveld te winnen, waardoor we vanuit de afvallende bal toch wat kansen creëren. Nadat Jimi de paal had geraakt was het Sven die slecht uitverdedigen van LH afstrafte. Net buiten de 16 pikte hij de bal op, dribbelde de 16 en schoot vanaf rechts tegendraads hoog links langs de keeper: 3-1 en eindelijk zijn 1e competitiegoal waar hij op zat te azen. Het verzet van LH leek nu wel gestreden en via Julian, die een goede voorzet van Timo bij de 2e paal met links binnen tikt, komen we op 4-1.

Kian had tussendoor nog wat medelijden getoond met LH door een klein kansje te missen voor een lege goal. Wat een sportieve jongen is het toch! Dat zit vast in de genen. Tegen het einde van de wedstrijd wilde hij toch ook nog wel zijn doelpuntje meepakken en stond hij op de juiste plaats toen een schot van Timo niet goed verwerkt door de keeper: 5-1.

Ook onze verdedigers stonden vandaag weer hun mannetje; Ivar, Koen, Nick, Jappe en Jelle hebben bijna niks weggegeven. In het begin was het even zoeken wie die lange aanvoerder op zou pakken, maar dat heeft uiteindelijk Nick met verve gedaan.

Na de wedstrijd hoorden we wat gemor van de kant dat het geflatteerd zou zijn en dat er beter gevoetbald moest worden. Ik heb daar over nagedacht, maar geflatteerd vond ik het niet, want we hebben veruit de meeste kansen gehad. Natuurlijk kan het voetbal beter, maar we moeten niet vergeten dat: - de meeste jongens dit jaar voor het eerst op een groot veld spelen - we een samensmelting hebben gehad van E1 en D2 - we geen 13 kwalitatief dezelfde spelers hebben, maar wel een mooie mix. En zien we de tegenstanders op dit niveau een aanval vanaf achteruit opbouwen, via het middenveld, over de flanken een voorzet geven op de spits die hem afmaakt? Ik heb het nog niet gezien… Misschien moeten we ook eens af van het ‘Hollandse school’ denken en kijken naar de resultaten die vooralsnog hebben geleid tot een mooie 2e plaats! Op naar de Kruse mat!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doelpuntrijke zege VVA JO13-1

Vandaag voor de 2e keer naar Apollo. Ook hun JO13-2 is bij ons in de competitie gekomen. Net als bij onze club wordt daar niet geselecteerd op kwaliteit, maar op leeftijd, dus er was geen reden om ze te onderschatten. Sofie is bij ons gestopt met voetballen, omdat ze toch merkte dat het op een groot veld wat moeilijker was. Wij bedanken haar via deze weg voor haar inzet! Zodoende zijn we met 13 jongens en 1 meisje (Jamy) afgereisd naar ’s Gravenpolder.

De eerste minuten waren gelijk opgaand: aan beide kanten werden veel fouten gemaakt waardoor het spel op en neer ging. Maar in tegenstelling tot alle voorgaande wedstrijden kwamen we een keer op voorsprong. Kian nam op de rand 16 een bal van de zijkant op zijn borst aan, zette zijn tegenstander daarmee op het verkeerde been en tikte de bal rustig in de hoek: 0-1! Het spel bleef op en neer gaan en door verdedigende fouten en miscommunicatie stonden we opeens weer achter: 2-1. Maar zoals zo vaak rechtten we onze rug en gingen bij vlagen wat beter voetballen. Onze verdedigers onderschepten de ballen weer en onze middenvelders wisten elkaar weer te vinden. William zette dwars door het midden goed door en kwam 1 op 1 met de keeper die hij in 2e instantie passeerde: 2-2 Vervolgens een paar aanvallen over de zijkanten via de neven Jansens, waarvan er 1 door Jimi werd ingeschoten: 2-3. Daarna gaf diezelfde Jimi een voorzet van links voor de goal die door Kian-Gerd-Muller over de lijn werd ‘geduwd’; 2-4. Het slot akkoord van de 1e helft was voor Sven die een solo goed doorzette en in de 16-meter werd gevloerd door de kleinste en jongste man van Apollo, maar dus wel een penalty. William nam zijn verantwoordelijkheid en schoot deze koeltjes binnen: 2-5!

En toch voelde de trainers dat het ondanks deze voorsprong nog geen gelopen koers was. Het was echt zo’n wedstrijd die alle kanten nog op kon. Ondanks de waarschuwingen werd dit direct duidelijk na de thee. Apollo ging ons onder druk zetten en we kwamen niet meer aan voetballen toe. Het spel werd zeer rommelig aan de bal en daar profiteerde na en paar minuten Apollo van: 3-5. Apollo bleef drukken en schoot ook nog een keer op de paal waardoor we goed weg kwamen. Dave had het zo gezegd druk voor zijn neus. Uit het niets was het Sven die de 16 in dribbelde en weer gehaakt werd en de goed leidende sportieve scheidsrechter wees weer naar de stip. Onze penalty killer William schoot hard binnen: 3-6. Gelukkig dus weer een gat van 3 doelpunten, want in deze korfbalwedstrijd kon dat wel eens belangrijk zijn. En jawel nog maar een paar minuten later schoot de ietwat lange D-spits van Apollo mooi in de kruising: 4-6. Was het dan nog niet gespeeld?……jawel want Apollo werd toch ook wat vermoeid en kon geen echte kansen meer creëren, waardoor de laatste fase veelal op het middenveld gevoetbald werd. Onze jongens wilde koste wat kost de overwinning binnen halen. William wist in de laatste minuut dan ook even niet wat hij met de bal moest dus gaf vanaf rechts de bal een harde trap naar linksvoor. Die bal viel achter de verdedigers van Apollo en onze Jim geloofde wel in die bal. De keeper kwam ook uit, maar Jimi gleed met een sliding naar de bal en was zo net iets eerder bij de bal die vanaf de punt 16 zo de goal inrolde: 4-7 eindstand.

Quotes van de supporters: “Slechte wedstrijden moet je ook winnen” en “Ik wil wel wat beter voetbal zien de volgende keer”. Daar gaan we van de week maar weer voor trainen dan….We behouden in ieder geval onze 3e plaats en volgende week wacht de derby tegen Luctor-Heinkenszand.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Scorebord in gebruik genomen

Vlak voor de wedstrijd VVA-Walcheren werd het nieuwe elektronische scorebord formeel in gebruik genomen. Een elektronisch scorebord was een lang gekoesterde wens van onze vereniging en is mogelijk gemaakt door de Slager op Wielen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13-1 wint in extremis!

Een prachtige nazomerdag voor een lekker potje voetbal thuis tegen SPS! Omdat Jappe onderweg was naar de Spaanse zon hadden we vandaag ‘maar’ 3 wissels. Eigenlijk hadden we nog meer gegadigden voor de bank, omdat Timo een slaapfeestje had georganiseerd waar Koen, Jimi, Ivar en Nick ook bij aanwezig waren! De luikjes waren niet voor 01.00 uur dicht gegaan….als dat maar goed komt…..

Nadat de meiden van Arendskerke klaar waren met hun wedstrijd konden wij de wei in. SPS had een paar stevige jongens en meiden waar we toch wel van onder de indruk waren. De 1e helft was eigenlijk ook simpel samen te vatten: slecht. We konden net als vorige week de bal niet over 10 meter naar elkaar overspelen en durfden niet of nauwelijks te voetballen. Dave, niet de enige, maakte een foutje en bij een keeper is dat vaak fataal: 0-1. Een buitenspel doelpunt van SPS werd nog afgekeurd en zo waren er nog een paar kansen voor SPS die ons voor rust al op een grotere achterstand hadden kunnen zetten. Bij ons kwam alleen Jimi in scoringspositie, maar hij schoot naast. Vlak voor rust werd Sven nog fors geraakt op zijn enkel. Van de achterkant leek het wel mee te vallen, maar de supporters waren er toch wel van geschrokken. Gelukkig kon Sven na het wegvegen van zijn tranen weer verder spelen. De speler van SPS kreeg een tijdstraf en moest gewisseld worden, maar ze hadden geen wissels dus speelden we een kleine 5 minuten tegen 10 man. Maar ook daar konden we niet van profiteren.

In de rust hebben we niet veel meer gezegd dan dat we de bal eerst maar eens naar elkaar moesten gaan spelen om zo in ons spel te komen. Dit resulteerde in de eerste minuut na rust in een langdurig balbezit……ze konden het dus nog wel! Dat voelden de spelers ook en ze kregen er weer zin in. Er werd weer gevochten voor elke meter en de intentie was er om te voetballen. Natuurlijk lukt niet altijd alles, maar dat geeft niks.

Dan na 10 minuten herovert William (die op advies van zijn vader wat meer op het middenveld was gaan spelen) de bal en geeft een schitterende dieptebal door het midden op Kian die alleen op de keeper af gaat en beheerst in de hoek scoort: 1-1! SPS leek wat uitgeblust te raken doordat ze geen wissels hadden. En zo kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Sven begon rond de middellijn, doordat hij de bal niet kwijt kon of niet snel genoeg afspeelde, aan een solo tot in de zestienmeter. Daar kreeg hij een duidelijke duw in zijn rug: penalty! William pakte de bal en stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-1.

Onbevangen als we zijn wilden we nog meer, maar daar schuilt ook het gevaar. Counters van SPS werden gelukkig door onze sterke verdedigers Ivar, Koen, Nick en Jelle vakkundig teniet gedaan. In de laatste minuut nog een vrije trap tegen aan de zijkant van het veld; de bal werd gevaarlijk ingedraaid en bij de 2e paal binnen getikt door een van de spitsen van SPS. Balen, maar goed een gelijkspel was wel terecht. De wedstrijd was echter nog niet voorbij. Snel namen we de aftrap en kregen we een vrije trap halverwege de helft van SPS. William achter de bal en hij schiet de bal zo hard hij kan op de goal. De keeper kon hem niet klemmen, waardoor Timo de bal kan inschieten, maar die raakt opnieuw de keeper. De terugkaatsende bal komt voor de voeten van ‘Kian Gerd Muller’ die de bal in de hoek tikt 3-2! En direct einde wedstrijd.

Wat commotie na de wedstrijd, omdat de trainers van SPS hadden gezien dat het buitenspel was en er in de 1e helft een goal van hun wel was afgekeurd. Helaas voor hun veranderde dat niets aan de uitslag en vierden onze boys de 3 punten en de voorlopig 3e plaats. Na de herfstvakantie weer naar Apollo, maar nu tegen de JO13-2 die aan onze competitie zijn toegevoegd. We hopen dan eens een keer op voorsprong te komen.

NB. Ter voorbereiding overweegt Gerjan dan ook een slaapfeestje te organiseren, maar dan voor het hele team bij hem thuis. We wachten de uitnodiging af……

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Terechte nederlaag VVA JO13-1 bij WHS

Nadat de elektrische garagedeur van de familie Tolhoek weer open was en de andere chauffeurs ook de juiste weg hadden gevonden waren we compleet in Sint Annaland aangekomen. Op het mooie complex stond de wedstrijd tegen WHS op het programma. (Quizvraag: wat betekent WHS?) WHS had ook met 3-2 gewonnen van Apollo dus het beloofde een moeilijke pot te worden. En dat werd direct duidelijk; nog voordat we goed en wel 2 minuten bezig waren stonden we al 1-0 achter. Het leek wel of niks meer konden: ballen sprongen van onze voeten, we stonden lucht te dekken i.p.v. onze tegenstanders en we konden de bal niet in elkaars voeten spelen (Jamy uitgezonderd). WHS maakte hier dankbaar gebruik van en de 2-0 lag er dan ook binnen 10 minuten in. Een grote nederlaag leek in het verschiet….

Maar onze kleine/grote man Jimi nam het voortouw om te laten zien dat het anders moest. Na 2x goed doorzetten gaf hij eerst een mooie voorzet op Kian die de 2-1 binnen tikte en daarna maakte hij na een diepe bal van Thijs zelf de 2-2. WHS bleef zeer gevaarlijk met hun snelle spitsen waar we geen antwoord op hadden. Gelukkig hadden we een goed mee voetballende Dave op de goal die veel kansen onschadelijk maakte. En hij had nog een keer geluk bij een bal op de lat. Maar goed de ruststand was 2-2 dus we leefden nog!

Ondanks alle goede bedoelingen die we hadden voor de 2e helft bleef WHS zeer gevaarlijk met ballen over onze verdediging heen. Nick, Koen en William konden met hun snelheid nog veel corrigeren, maar moesten toch na 10 minuten een keer een spits laten gaan 3-2. Opnieuw een achterstand en dus moesten we weer knokken voor een gelijkspel. Het spel golfde op en neer, waarbij wij ook zeker 3 100% kansen kregen, maar Kian en Timo kregen de bal niet langs de keeper. In de laatste minuut werd het door een vermeend buitenspel doelpunt alsnog 4-2.

Ondanks het luchtje aan de laatste goal was het een terechte overwinning voor WHS gezien de kansenverhouding. Een leerzame wedstrijd waarin we ook goede dingen hebben gezien die we mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd thuis tegen SPS.

WHS JO13-1 - VVA JO13-1 (4-2)


(Antwoord quizvraag: Wij Houden Stand)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13-1 wint 1e competitiewedstrijd

De voorbereiding zit erop: 2e plaats toernooi Yerseke + 3 bekerwedstrijden met winst, verlies en een gelijkspel en 2 trainers die aangenaam verrast waren door het goede spel. Het was namelijk toch maar even afwachten hoe de samensmelting van E1 en D2, beiden weinig tot geen ervaring op een groot veld, zou verlopen. Nu de 1e competitiewedstrijd uit tegen Apollo. Op Jamy na, geblesseerd maar wel supporter, waren we compleet.

Onze reeds digitaal aangewezen aanvoerder Kian was zijn schoenen vergeten en kon dus na het voorstellen aan de scheidrechter plaats nemen op de bank. Zijn papa en trainer Gerjan is als ‘speedy gonzales’ om zijn schoenen gereden, hopelijk zonder financiële gevolgen. Hij heeft niet kunnen zien dat we de wedstrijd aardig begonnen. We hadden controle over de wedstrijd, maar de laatste man van Apollo was een ‘grote’ sta in de weg.

De eerste echte kans van Apollo was gelijk raak. De spits scoorde beheerst in de lange hoek van Dave. Daarna grote kansen voor Jimi, Koen, Julian en Thijs die naast en/of over gingen. De enkels van onze balverliefde Sven, die niet altijd de bal kwijt kon, maar soms ook zijn actie te ver doorvoerde, werden hard aangepakt. De goed leidende scheidsrechter trad daar echter tegenop. In de rust de goede en minder goede dingen benoemd en vol vertrouwen naar de 2e helft. Apollo was fysiek wat sterker en we lieten ons verleiden door i.p.v. de bal het werk te laten doen het duel op te zoeken, waardoor we wat geïrriteerd werden als we een tikje kregen. Een afgeslagen corner werd via de kluts alsnog gepromoveerd tot de 2-0 waarmee de wedstrijd eigenlijk beslist leek.

Maar de mannen en Sofie rechten hun rug en gingen nog eens vol de strijd aan. In de bekerwedstrijd tegen Serooskerke had dit ook bijna een gelijkspel opgeleverd. We voerden de druk op de verdediging op en uiteindelijk scoorde Timo de aansluitingstreffer met een afstandschot. We gingen vol voor de gelijkmaker: Onze linksback Jelle werd opgeofferd. De eerder door de trainers disciplinair gewisselde, maar weer tot rust gekomen William werd weer in het veld gebracht. Dave, Koen, Nick en Ivar moesten de deur vanachter dicht houden. Jappe schoof wat meer naar het middenveld, waardoor ook William en Sven iets doorschoven. En met resultaat: William werd aan de linkerkant van het veld aangespeeld en maakte een actie de zestienmeter in, werd vastgepakt/gevloerd dus penalty. Tegen alle voetbalwetten in pakte hij de bal en nam hij de penalty. Keeper in de verkeerde hoek: 2-2!

Met nog ruim 5 minuten op de klok overtuigde Gerjan mij ervan dat we door moesten gaan voor de overwinning. De counters van Apollo waren best gevaarlijk, maar Dave pakte alles al was het met zijn knie. En ja Gerjan kreeg gelijk; een steekballetje van Timo zette William vrij voor de keeper en die scoorde beheerst: 2-3! Grote vreugde met buikschuivers in de hoek van het natte veld. (sterkte voor de wasvrouw). In de resterende tijd was het nog spannend, maar waren er geen echt grote kansen meer voor beide partijen. Een goed begin van de competitie en nu op naar WHS die met dezelfde cijfers van Apollo wonnen!

Apollo'69/Hoedekenskerke JO13-1G - VVA JO13-1 (2-3)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Voorbereiding aanbouw gestart

De bouwvergunning voor de aanbouw van 2 nieuwe kleedkamers is binnen. Inmiddels is gestart met de voorbereiding. De komende maanden kan de aanbouw leiden tot enige overlast maar die is van tijdelijke duur.
n

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Accommodatie netjes opgepoetst

Met dank aan vele vrijwilligers is de accommodatie weer netjes opgepoetst, zijn jouw voetbalschoenen al klaar voor het nieuwe seizoen?

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

15
Rudi vd Sluis topscoorder seizoen 2016/2017

Het heeft enig rekenwerk gekost om tot een uiteindelijke eindstand te komen van de topscoorderslijst. Verenigingen die gedurende het seizoen zich terugtrokken waardoor de uitslag van de al gespeelde wedstrijd niet meer mee telt. En het feit dat elk senioren team een verschillend aantal wedstrijd heeft gespeeld.

Maar duidelijk is dat dit jaar Rudi van de Sluis dit jaar de titel in de wacht heeft gesleept. Peter Kamstra staat netjes op de 2e plek met het zelfde aantal doelpunten als Rudi. Maar daar had Peter wel 2 wedstrijden meer voor nodiig. Overigens moet er ook bij worden vermeld dat Rudi een groot deel van de competitie niet heeft kunnen spelen wegens een zware knieblessure. Dus de de titel is meer dan terecht.

De totale uitslag is als volgt:

# Naam   VVA 1 VVA 2 VVA 3 VVA 4 Tot
Eindstand x2,5 x(18/26) x2 x(18/20) x1,5 x(18/22) x1
1 Sluis, Rudi van de 20 20 24,5
2 Kamstra, Peter 20 20 20,0
3 Le Conte, Justin 11 11 19,0
4 Goedegebure, Robin 9 1 8 16,1
5 Gilst, Henry van 7 7 12,6
6 Bouwman, Michiel 7 7 12,1
7 Kriekaard, Ricardo 7 7 12,1
8 Loopik, Robin 6 6 10,8
9 Kok, Walter de 5 1 4 8,9
10 Korstanje, David 5 5 8,7
11 Jansen, Ronald 7 7 8,6
12 Beenhakker, Marco 7 6 1 8,4
13 Reenen, Peter van 7 6 1 8,4
14 Sabben, Stefan van 4 4 7,2
15 Goedegebure, Wim 7 7 7,0
16 Harinck, Michel 4 4 6,9
17 Gilst, Vincent van 5 5 6,1
18 Eversdijk, Gerben 4 2 2 4,5
19 Westplate, Jasper 3 1 2 4,3
20 Blok, Han 4 4 4,0
35 Goedegebure, Marco 4 4 4,0
21 Kok, Wouter de 2 2 3,6
22 Baan, Jelmer vd 2 2 3,5
23 Corstanje, Marijn 2 2 3,5
24 Sabben, Hubert van 2 1 1 3,0
25 Eversdijk, Ard 3 3 3,0
26 Kreule, Patrick 2 1 1 2,2
27 Doezelaar, Bou van 2 2 2,0
28 Feijter, Job de 2 2 2,0
29 Adema, Pieter 1 1 1,8
30 Bruine, Stephan de 1 1 1,8
31 Nieuwenhuijse, Danny 1 1 1,8
32 Schaier, Niels 1 1 1,8
33 Bosschaart, Dominique 1 1 1,8
34 Doezelaar, Jorn van 1 1 1,8
36 Beeke, Pascal 1 1 1,8
37 Dees, Raoul 1 1 1,8
38 Goedegebure, Dejan 1 1 1,7
39 Maas, Peter 1 1 1,2
40 Harinck, Niek 1 1 1,2
41 Hof, Giel op't 1 1 1,2
42 Doezelaar, Edi van 1 1 1,2
43 Eversijk, Peter 1 1 1,0
44 Corstanje, Martin 1 1 1,0
45 Wedding, Pim 1 1 1,0
46 Engelsman, Jaap den 1 1 1,0
47 0 0,0
48 0 0,0
49 0 0,0
50 0 0,0
187 41 41 54 51

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Mooi resultaat penalty-sponsorbokaal

Onder zomerse omstandigheden nam de jeugd van Arendskerke dit jaar de penalty's voor Villa Pardoes.
Dit jaar werd er weer een prachtig bedrag van ongeveer €3100,- bij elkaar geschoten. Alle spelers en sponsoren...ontzettend bedankt!

Klik hier voor de uitslag van de penaltybokaal, de foto's en meer info over Villa Pardoes

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

170605_1
VVA promoveert naar de 1e klasse

VVA 2 komt volgend seizoen uit in de 1e klasse. In de nacompetitie werd eerst Rijsoord 3 op zij gezet. Vervolgens moest aantreden tegen 1e klasser Heerjansdam 2.

In de thuiswedstrijd won VVA 2 het eerste duel met 2-1. Pascal Beeke opende al na 2 minuten de score door een penalty te benutten nadat een speler van Heerjansdam 2 hands maakte in het strafschopgebied. In het restant van de 1e helft was Heerjansdam de betere partij en kwam dan na een half uur ook dik verdiend op 1-1.

Na de rust waren de ploegen behoorlijk in evenwicht. Heerjansdam voetballend beter, maar VVA 2 gevaarlijk in de omschakeling. In de 65e minuut een fraaie en snelle aanval van VVA 2 en even fraai afgerond door Henry van Gilst. Heerjansdam probeerde het toen nog wel, maar hele grote kansen waren er niet. Een knappe overwinning van een (door de vele afwezigen) jong VVA 2.

In de uitwedstrijd kwam VVA 2 al vroeg op achterstand maar vlak voor rust tikte Robin Goedegebure de gelijkmaker binnen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en zo promoveert VVA naar de 1e klasse. Een hele knappe prestatie van VVA 2.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuw in seizoen 2017/2018: Wedstrijdzaken-app

Volgend seizoen stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan.

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen wordt er voor de leiders en scheidsrechters nog een bijeenkomst gepland over dit onderwerp.

Voor meer info: klik hier

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Contributie seizoen 2017/2018

De contributie voor het seizoen 2017/2018 is als volgt vastgesteld:

 
Heel jaar
Half jaar
Senioren:
€ 134,00
€ 67,00
Geb.datum 1-1-1999 t/m 31-12-2000
€ 97,00
€ 48,50
Geb.datum 1-1-2001 t/m 31-12-2002
€ 86,00
€ 43,00
Geb.datum 1-1-2003 t/m 31-12-2004
€ 80,00
€ 40,00
Geb. datum na: 1-1-2005
€ 65,00
€ 32,50
Niet spelend lid:
€ 29,00

Vanaf het 3e spelende lid uit één gezin, wordt voor het 3e en volgende lid 50% van de verschuldigde contributie in rekening gebracht. Betaling van de contributie is alleen mogelijk via automatische incasso.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jeugd Arendskerke neemt penalty's voor Villa Pardoes

De jeugd van Arendskerke neemt tijdens de penaltysponsorbokaal de penalty's voor Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Meer info op: www.villapardoes.nl

Op zaterdag 10 juni om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor de voorronden. Tussen de voorronden en de finales in kunnen de ouders hun voetbalkunsten vertonen in de ouder-kind wedstrijden. De finale begint om ongeveer 14:00 uur.

Komende weken kunt u de jeugdleden van VV Arendskerke aan uw deur verwachten met het verzoek om hen te sponsoren. Dat kan een bedrag zijn per gescoorde penalty of een vast bedrag. Een derde van de totale opbrengst gaat naar Villa Pardoes. Het overige bedrag kan onze vereniging goed gebruiken voor de organisatie van allerlei jeugdactiviteiten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke sluit seizoen af met nederlaag

Voor VCK stond duidelijk meer op het spel dan voor Arendskerke. De ploeg uit Koudekerke was feller in de duels dan Arendskerke en nam dan uiteindelijk ook terecht de punten mee naar huis.

Op een prima veld was het VCK dat de aanval zocht maar hele grote kansen waren er niet. Na 20 minuten werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt wegens onweer en kwam het met bakken uit de hemel. Vlak na de hervatting een fraaie treffer van VCK. Een hard schot van vlak buiten de zestien liet Eljo (die de geblesseerde Jan verving) kansloos. Nog voor rust was het VCK dat nog twee keer scoorde waarbij de defensie van Arendskerke niet goed uit zag en leek de wedstrijd beslist. Ruststand 0-3.

In het begin van de 2e helft deed Arendskerke iets terug. Robin tikte van dichtbij binnen. Arendskerke voerde de druk wat op en VCK leunde achterover en loerde op de counter. De wedstrijd leek helemaal over en uit te zijn toen VCK een penalty kreeg. Maar Eljo wist een grotere achterstand te voorkomen. David bracht bijna de spanning terug maar de paal stond een doelpunt in de weg. Gescoord werd er niet meer. Eindstand 1-3.

Zo verliest Arendskerke de laatste wedstrijd van het seizoen. Na een goede start van de competitie wou het na de winterstop (mede door een groot aantal langdurige blessures) maar niet lukken. Lang leek er een 4e of 5e plek in te zitten maar uiteindelijk staat Arendskerke nu op de 9e plek. Slechts 1 puntje verwijderd van een nacompetitie plaats. Een toch wat teleurstellende einde van het seizoen.

Aan de supporters heeft het in ieder geval niet gelegen. Die waren zowel bij uit- en thuiswedstrijden in grote getale aanwezig. Bedankt en tot volgend seizoen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nederlaag ARendskerke in Kruiningen

Kruiningen kwam na een kwartier op voorsprong na een fraaie uithaal van zeker 25 meter. 10 minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong waarbij de verdediging van Arendskerke er niet goed uit zag. Ruststand 2-0.

In de 2e helft ging Arendskerke op zoek naar de aansluitingstreffer en was daar ook een paar keer dichtbij. Uiteindelijk kwam die er wel na een duwfout op Ricardo in de zestien. De penalty werd benut door Ricardo zelf. Maar de treffer kwam net te laat en zo ging Arendskerke met lege handen terug naar huis.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen VCK. Laten we hopen dat Arendskerke de competitie met een goed gevoel af kan sluiten. Het 2e pakte in de laatste wedstrijd een plek in de nacompetitie door een 0-2 zege op kampioen Oostkapelle 2. Knap gedaan mannen....

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke komt tekort tegen RCS

In een open wedstrijd kregen beide ploegen veel kansen maar was het RCS die effectiever was. Met name in de 1e helft een hoog tempo waarbij in de 23e minuut RCS op voorsprong kwam. Ruststand 0-1.

Voordat iedereen na de rust goed en wel klaar stond verdubbelde RCS de voorsprong. Arendskerke probeerde toen wel wat te forceren, was enkele dichtbij een treffer maar in de tegenstoot was RCS steeds levensgevaarlijk. In de 56e minuut was de wedstrijd gespeeld toen, na een zeer fraaie aanval, RCS de 0-3 maakte.

Arendskerke bleef wel voetballen en deed in de 67e minuut iets terug. Dejan maakte met een hakje de 1-3. Maar verder kwam Arendskerke niet. In de 85e minuut werd het uiteindelijk nog 1-4.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is Arendskerke veilig en speelt ook volgend seizoen in de 3e klasse. Maar het zou wel mooi zijn om in het linker rijtje te blijven. Maar dan zullen wel de nodige punten tegen Kruiningen en VCK gepakt moeten worden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO13-2 pakt voorjaarstitel

Het 7-tal van JO13-2 behaalde afgelopen zaterdag defnitief de voorjaarstitel na een grote zege op FC Dauwendaele en is met één wedstrijd nog te spelen niet meer in te halen. Van harte gefeliciteerd. Uiteraard wordt JO13-2 opgenomen in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Mooie opbrengst Rabobank clubkas campagne

De uitslag Rabobank Clubkas Campagne geeft een mooi resultaat voor de Voetbalvereniging. Volgens deze uitslag ontvangen wij als sponsorbijdrage € 499,21 tegenover vorig jaar (2016) € 448,31. Door actief leden te werven en een advertentie op onze website en op Facebook is deze bijdrage tot stand gekomen. Iedereen die zijn stem heeft uitgebracht op VV Arendskerke...hartelijk bedankt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verlies Arendskerke in en tegen Yerseke

Het seizoen van Arendskerke lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Na een prima start van de competitie wil het na de winterstop maar niet echt lukken en werd er zaterdag met 1-0 verloren van Yerseke. Beide teams begonnen zeer gehavend aan de wedstrijd. In het eerste half uur was Yerseke feller en de bovenliggende partij. Maar veel uitgespeelde kansen waren er niet. In het slot van de 1e helft leek Arendskerke de wedstrijd wat naar zich toe te trekken. Ruststand 0-0.

Na de thee begon Arendskerke sterk maar maar het was Yerseke dat in de 54e minuut op voorsprong kwam. In het restant van de 2e helft was Arendskerke in de aanval, liet Yerseke zich terugzakken op eigen helft en was een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Arendskerke dus op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker en was daar dichtbij toen een speler van Yerseke bijna in eigen doel schoot. De bal belandde echter op de paal. Maar de echte scherpte ontbrak vandaag bij Arendskerke en gescoord werd er niet meer. Volgende week een lastige klus tegen RCS.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA niet langs 10 man van Kapelle

Arendskerke kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kapelle. De thuisploeg begon vrij aardig en kwam binnen het kwartier op voorsprong door een kopbal van Walter. Toen Kapelle na een half uur met 10 man (2x geel) gaf Arendskerke eventjes wat gas bij maar het was Kapelle dat vlak voor rust op gelijke hoogte kwam. Een lange bal van achteren stuiterde over iedereen heen en kwam zo voor de voeten van Jasper Vink die beheerst afrondde.

In de 2e helft kon je weinig merken van de overtal situatie en werd het spel er niet beter op. Beide ploegen kregen een paar kansen. Een kwartier voor tijd leken de krachten bij Kapelle wat weg te vloeien en leek Arendskerke de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch was in de slotfase de beste kans voor Kapelle en kwam het onrustig spelend Arendskerke nog een keer goed weg.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA JO9-1 ondanks nederlaag kampioen

VVA JO9-2 pakte ondanks een nederlaag tegen Kloetinge JO9-5 het kampioenschap. Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn ze niet meer in te halen door de concurentie. Volgende week worden de spelers gehuldigd. En natuurlijk wordt VVA JO9-2 bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Geflatteerde nederlaag in Krabbendijke

Dan heb je het gevoel dat je voetballend zeker niet minder en met vlagen beter bent dan de tegenstander, krijg je genoeg kansen en toch krijg je met 3-0 op je broek. Dat gevoel moet een beetje overheersen bij de spelers van Arendskerke na de nederlaag tegen Krabbendijke.

Arendskerke begon sterk aan de wedstrijd maar werd na 11 minuten in het zadel geholpen door een foutje door Walter. Waar Arendskerke moeite heeft om te scoren gaat dat Krabbendijke stukken makkelijker af. En daar gaat het uiteindelijk om: 1-0.

In de 25e minuut een penalty voor Krabbendijke na een overtreding door Frank maar die werd gestopt door Jan. Beide ploegen kregen vervolgens nog een paar kansen. Vlak voor rust de grootste kans voor Arendskerke. Ricardo kwam oog in oog te staan met de keeper van Krabbendijke die nog net zijn vingertoppen tegen de bal aan kon krijgen.

Na rust ging Arendskerke op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Krabbendijke die in 71e minuut de voorsprong verdubbelde. De 3-0 viel in de slotfase en was voor de statistieken. Weer een nederlaag voor Arendskerke in een wedstrijd waar het allemaal net niet lukte. Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen Kapelle.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke op eigen veld knullig onderuit tegen GPC

Arendskerke ging zaterdag op eigen veld onderuit tegen GPC Vlissingen. In een wedstrijd op een hobbelig veld deed iedereen wel zijn best maar goed was het niet. GPC was iets feller in de duels maar grote kansen waren er niet.

Een kwartier voor tijd ging Jan in de fout en zo kwam GPC uit het niets ineens op voorsprong. Arendskerke zette toen een tandje bij maar was niet bij machte om veel kansen te creëren. Zo was GPC de gelukkigste in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Eindstand 0-1.

De komende weken zal Arendskerke vol aan de bak moeten om niet verder weg te zakken. Eerst de uitwedstrijd tegen Krabbendijke en vervolgens de inhaalwedstrijd tegen Kapelle. Om nog kans te maken op de 4e plek moeten deze wedstrijden allebei gewonnen worden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Teleurspellend gelijkspel Arendskerke

In het eerste half uur was Arendskerke de bovenliggende partij tegen een ver op eigen helft terugtrekkend Walcheren. Arendskerke kreeg genoeg kansen maar vergat zichzelf te belonen.

In de 35e minuut kreeg Walcheren een grote kans op een treffer toen door een mispeer de bal ineens voor de voeten van een speler van Walcheren kwam te liggen en deze één op één voor Jan kwam te staan. Maar de inzet hobbelde naast.

Na de thee was het David die Arendskerke in de 54e minuut toch op voorsprong bracht. Hij prikte de bal na een korte dribbel beheerst in de linkerhoek. Walcheren gaf wat gas bij maar kon niet overtuigen. Een kwartier voor tijd kreeg echter een speler van Walcheren vrij baan en kon na zomaar doorlopen door de verdediging van Arendskerke en schoot raak.

Vanaf dat moment kon het beide kanten op. Maar van goed voetbal was van beide kanten geen sprake meer. Maar dat kon ook eigenlijk niet gezien de straffe wind en de belabberde staat van het veld.

Duur puntenverlies van Arendskerke in de strijd om de 4e plek. Krabbendijke won wel en is op de ranglijst Arendskerke voorbij.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Koploper maakt na rust het verschil

De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke middag was voor de koploper. Dat was echter niet het geval want Arnemuiden moest er hard voor werken. In de 1e helft ging de strijd gelijk op. Een hoog tempo en veel strijd. Beide teams kregen een paar kleine kansjes. Arnemuiden was het dichtst bij een treffer maar de lat stond deze in de weg.

Vlak na rust was het Arnemuiden dat op voorsprong kwam na een hard schot van vlak buiten de zestien. Jan was kansloos. Arendskerke ging op zoek naar de gelijkmaker, bleef voetballen en strijd leveren maar de verdediging van Arnemuiden stond goed en kansen waren er eigenlijk niet. Arnemuiden ging goed om met de ruimte de vervolgens ontstond. Nadat Jan tot 2x keer toe redding had gebracht was het rond de 70e minuut wel raak. De 0-3 viel in de slotminuut  en was enkel voor de statistieken.

Een verdiende overwinning voor de koploper al was de uitslag wel wat geflatteerd. Arendskerke liet zien goed mee te kunnen voetballen maar kwam tegen Arnemuiden uiteindelijk toch wat te kort.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA te sterk voor Jong Ambon

Arendskerke boekte vanmiddag een verdiende 0-3 zege op Jong Ambon. Binnen het kwartier bracht Ricardo, na een fraaie aanval, Arendskerke op voorsprong. Jong Ambon zette vervolgens wat druk, kreeg een paar kansjes maar het was Arendskerke dat na een half uur spelen op 0-2 kwam door een doelpunt van Justin. Vlak na rust kopte Michiel de 0-3 binnen en was de wedstrijd gespeeld. Een lekkere driepunter. Volgende week wacht koploper Arnemuiden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Pak slaag voor Arendskerke

De thuisploeg voelde zich meer thuis op het kunstgras dan de spelers van Arendskerke. Toch waren de eerste kansen voor Arendskerke en werd een doelpunt van Ricardo afgekeurd vanwege een duwfout op de keeper.

Na een kwartier spelen was het bij de eerste beste kans van Vlissingen meteen raak. Beide ploegen kregen daarna kansen maar het was Vlissingen die na een half uur de voorsprong verdubbelde.

Vlak na rust was Arendskerke twee keer dichtbij de aansluitingstreffer maar de paal en de, gehele wedstrijd prima keepende, doelman van Vlissingen stonden deze in de weg. Toen na een uur spelen de 3-0 viel was het klaar met Arendskerke.De spelers van Vlissingen voetbalde vervolgens alsof ze op het kerstzaalvoetbaltoernooi bezig waren en scoorden nog 2 keer.

Een behoorlijk pak slaag voor Arendskerke dat ondanks deze nederlaag nog steeds op de 4e plek staat. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong Ambon en zal Arendskerke de smaak van deze wedstrijd weg willen spelen.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

David Korstanje schiet VVA naar zege op LeBo

Arendskerke begon sterk in het duel tegen Lewedorpse Boys en kwam al na 5 minuten op voorsprong door een doelpunt van David Korstanje. De blauw-witten kregen vergaten vervolgens door te drukken en zagen Lewedorp in de 20e minuut langszij komen. Jan Lokerse was niet doortastend genoeg bij een voorzet. Een speler van Lewedorp sprong licht tegen hem aan kopte de bal binnen.
In het vervolg van de 1e helft was het Lewedorp dat wat feller was dan Arendskerke maar grote kansen bleven uit.

In het 1e kwartier van de 2e helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Jeroen van Iwaarden kreeg een enorme mogelijkheid op de 2-1 maar schoot van dichtbij over. Na een uur spelen was het Arendskerke die de wedstrijd naar zich toe trok. Dat resulteerde in de 68e minuut in een doelpunt van wederom David Korstanje. De rappe aanvaller van Arendskerke was de hele middag een plaaggeest voor zijn tegenstander en maakte op fraaie wijze (prachtig lobje over de keeper) de 2-1.

Lewedorp probeerde het toen nog wel maar de kansen waren voor Arendskerke. Diep in blessuretijd maakte Ricardo er nog 3-1 van. Een mooie driepunter en door het verlies van Kapelle staat Arendskerke nu steviger op de 4e plek.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Mail van Vereniging Sport en Gemeenten over spelen
op kunstgras

Het televisieprogramma ZEMBLA, zendt a.s. woensdag 15 februari om 21:20 uur bij de VARA op NPO 2 een vervolg op de uitzending van 5 oktober jl. uit met de titel: 'Gevaarlijk spel, het vervolg'. Wij verwachten dat hierover mogelijk weer veel aandacht van andere (lokale) media, voetbalclubs en vragen kunnen ontstaan.

Standpunt RIVM, GGD GHOR, KNVB, VSG, e.a.
Vereniging Sport en Gemeenten volgt het standpunt van o.a. RIVM, GGD GHOR en de KNVB dat het spelen op met rubber ingestrooid kunstgras veilig is om op te spelen. Het onderzoek van RIVM van eind december 2016 geeft ook geen andere inzichten.

Europees en Amerikaans onderzoek
Het European Chemicals Agency voert momenteel in opdracht van de Europese Commissie onderzoek uit naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten daarvan op de gezondheid van mensen. Wij verwachten de resultaten daarvan in februari/maart 2017. Mede n.a.v. deze rapportage zal een hernieuwde discussie in Europees verband gevoerd worden over de twee verschillende normen voor mengsels en producten. Zodra hierover iets nieuws te melden valt zullen wij u daarover uiteraard informeren.

Het onderzoek in Amerika naar rubbergranulaat en voorkomende gevallen van kanker en dan in het bijzonder bij keepers is zeer recent gepubliceerd (zie bijlage). De belangrijkste conclusie is dat er geen causaal verband te leggen valt, wat leidt tot o.a. de volgende aanbeveling: “The Washington State Department of Health recommends that people who enjoy soccer continue to play regardless of the type of field surface.”

Overzicht
Vereniging Sport en Gemeenten bereidt met de meeste relevante partners een overzicht voor van wat op dit moment bekend is van vormen van infill. Dit betreft dan voornamelijk rubbergranulaat, de kunststof variant TPE en de kokos/kurk optie. Wij kijken daarbij naar drie lijnen:
1. de bespeelbaarheid en levensduur (stuiteren, rollen, vervanging, etc.)
2. de relatie met gezond
3. milieueffecten
Over de kosten van de verschillende varianten zullen wij slechts in summiere omschrijving iets kunnen zeggen, omdat dat per locatie (bestaande situatie, type ondergrond, etc.) verschilt. Wij verwachten u uiterlijk in de eerste helft van maart hierover te kunnen berichten.

Wat doen gemeenten op dit moment?
Vereniging Sport en Gemeenten ziet dat gemeenten op dit moment vooral in overleg met de verenigingen zijn. De eventuele keuze voor alternatieve velden/infill is op dit moment vooral een politieke afweging. Een aantal gemeenten heeft besloten bij vervanging andere infill te willen, of te overwegen, mits van die materialen dan ook voldoende bekend is. Anderzijds zijn er gemeenten die nieuwe velden aanleggen met rubbergranulaat. Om hier beter inzicht in te krijgen zullen wij in de tweede helft van maart gemeenten hierover bevragen.

André de Jeu
Directeur Vereniging Sport en Gemeenten

Lees meer op: http://sportengemeenten.nl/dossiers/kunstgras-en-gezondheid/

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA ruim langs Colijn

Arendskerke boekte vanmiddag een dik verdiende zege op Colijnsplaatse Boys. Op een zwaar veld en in natte omstandigheden werd het uiteindelijk 1-4. De ziekenboeg van Arendskerke was overvol en daarom startte good old Walter de Kok in de basis en mocht Hubert van Sabben in de 2e helft ook nog een klein half uurtje meedoen. In de 1e helft was Arendskerke heer en meester en kwam Colijn nauwelijks van eigen helft. Hierdoor waren de ruimtes wel klein maar toch wist Arendskerke regelmatig gaatjes in de verdediging te vinden.

In de 20e minuut leek Michiel (die even daarvoor al op de lat kopte) de 0-1 te maken, maar de keeper kon redding brengen. Deze laatste kon echter de bal niet klem krijgen en de oplettende Jelmer zette alsnog Arendskerke op een terechte voorsprong. Een paar minuten later nam Marijn een vrije trap die pardoes in de kruising vloog: 0-2. Weer een paar minuten later werd geklungel in de defensie van Colijn genadeloos afgestraft door Michiel. Ruststand 0-3. In de 2e helft probeerde Colijn het nog wel, maar kansen waren er niet en Arendskerke bleef eenvoudig overeind.

Na een uur spelen besliste Justin definitief het duel: 0-4. In de eerste doelpoging van de wedstrijd deed Colijn 8 minuten later iets terug. Vlak buiten de 16 werd de bal fraai in de kruising geschoten. Daarna moest Jan nog 2x gestrekt gaan van schoten van afstand en kreeg Arendskerke nog een paar goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 1-4.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

45e Omnium Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi:
buiten koud en mistig, binnen warm en gezellig

De 45e editie van het Omnium Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi is weer prima verlopen. In de week tussen Kerst en Nieuwjaar kwamen ruim 1400 jeugdleden van Apollo, Bevelanders, Goes, Arendskerke, Kloetinge, SSV en Wolfaartsdijk in actie. Ze speelden allemaal minimaal op 2 dagen in de zalen van Omnium in Goes. Er werden 781 wedstrijden gespeeld, waarin de keepers in totaal 2414 keer moesten ‘vissen’.

1000e
Het doelpunt dat Bjorn (“geen puntjes op de o”) van Schaik van Arendskerke Jo9-1 op woensdag scoorde, bleek erg belangrijk te zijn. Het was niet alleen de winnende goal in de wedstrijd tegen Apollo Jo9-2 waardoor Arendskerke Jo9-1 poulewinnaar werd; het was ook nog eens het 1000e doelpunt van het toernooi. Hij kreeg van de toernooileiding een bal. Voor zover bekend zijn er geen ernstige blessures voorgekomen; de aanwezige verzorgers hoefden bijna niet in actie te komen.

Druk
De deelnemers konden na het voetballen voor een sterk gereduceerde prijs gaan zwemmen in het prachtige zwembad van Omnium of op avontuur in het Tropische bos. Van deze mogelijkheid werd druk gebruik gemaakt. Behalve bij de eerste wedstrijden om 8 uur ’s morgens was het gedurende de 6 dagen, dat het toernooi duurde gezellig druk, vooral in zaal 4, waar de Jo9 en Jo7 speelden. Veel ouders en grootouders kwamen daar de ‘sterren van de toekomst’ aanmoedigen.

Vrijwilligers
Op zaterdag 28 januari wordt het toernooi afgesloten met het leiderstoernooi. Daar kunnen de vrijwilligers, die aan het toernooi hebben meegewerkt zelf een balletje trappen.

Eindstanden
De volledige standenlijsten zijn te vinden op www.jeugdkerstzaalvoetbal.nl

Sponsoren
Het toernooi werd mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeenten Goes en Noord-Beveland. Verder hebben een flink aantal bedrijven uit ’s-Gravenpolder, Kamperland en de gemeente Goes één of meer uren zaalhuur voor hun rekening genomen. Met z’n allen hebben ze het weer mogelijk gemaakt om met dit grote toernooi de jeugd actief en sportief bezig te houden. Onze dank daarvoor.

Hoofdsponsor: OMNIUM

Gemeente Goes
Gemeente Noord-Beveland
De Bruine Hypotheken en Verzekeringen, Goes
Bouman Kantoortotaal, Goes
Albert Heijn, Kamperland
Bison International, Goes
Bakkerij ‘De Gouden Korenaar’, Goes
Van Bruggen Adviesgroep Midden-Zeeland, Goes
The Read Shop, De Bussel, Goes
Vergo Sport, Vlissingen
Drukkerij Zeeland Voorstad Goes
Bouwbedrijf Van de Linde, Goes
Eeterij – Spelerij VierLinden, Goes
Schildersbedrijf Roegiers De Koeijer, Heinkenszand
HTAB, Technisch Advies Bureau Goes
Snackbar ’t Hapje, De Bussel, Goes
Fysiotherapiepraktijk “De Clavers”
Özgan Teken en Ontwerp Buro, ‘s-Heerenhoek
Etos, Kamperland
Livingstone B.V. Goes
Van Westen Men’s Wear
Nijsse Assurantiën, Goes
Business Club v.v. Kloetinge
Autofit, Goes
Faasse Fermont Makelaars, Goes
Faktor Civil Engineering, Middelburg
Urker Visspecialist De Snoekies, St. Adriaanstraat, Goes
Z.V.V. De Bevelanden, Goes
Aannemingsbedrijf Van Sabben, ’s-Heer Arendskerke
Faberij De Jonge Juweliers, Goes
Haringman Betonwaren, Goes
Bouwbedrijf Breas en Zn, Goes
Katsman Rondhout en Tuinhout, Goes
Het Bloemenpaleis, De Bussel, Goes
Autodemontagebedrijf Otte, ’s-Heer Arendskerke
Frank de Kok Schilderwerken, ’s-Gravenpolder
Corstanje Assurantiën, ’s-Heer Arendskerke
Covra
Den Dekker Bouw ‘s-Gravenpolder
Agrimarkt / Agriland Goes
De Handelsstunter /De Vuurwerkstunter
Matare Sport- en Wellness Massage, Wolphaartsdijk
Hotel – Brasserie Katoen, Goes
€ Ad Franse Automatisering, Heinkenszand
Assurantiekantoor De Koning, Goes
Business Club Contact, SSV
De Zeeuwse Asfaltonderneming, Middelburg
ITM / TLC ’s-Gravenpolder
Autoschadebedrijf / Spuiterij Cor Lagendijk
Jan den Dekker, v.v. Kloetinge
Sponsorclub Apollo ’s-Gravenpolder
Sponsorclub v.v. Wolfaartsdijk
Installatiebedrijf Zuid, Kamperland
Glashandel / Glasslijperij Melieste, Goes
Krijger Koerier Post, Kloetinge
Sligro Groothandel, Goes

Verdere inlichtingen:
Adri de Bruine Bram Bouwense
(voorzitter organisatiecommissie) (lid organisatiecommissie)
Tel. 0113-228388 Tel. 0113-220198
e-mail: abdebruine@zeelandnet.nl e-mail: bbouwense@zeelandnet.nl

Antoine van Goethem
(secretaris organisatiecommissie)
Tel. 06-38543160
e-mail: vgoethema@zeelandnet.nl

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kantine weer overvol bij Nieuwjaarsreceptie

De kantine was weer overvol bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van VV Arendskerke.
Na de toespraak voorzitter Edwin de Kok, waarin hij terugkeek op 2016 en vooruitkeek naar 2017, was er weer de traditionele nieuwjaarsverloting. Wederom georganiseerd door het jeugdbestuur en met weer een groot aantal prijzen zodat iedereen wel met een prijsje naar huis ging. De verloting is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Aannemersbedrijf Dostra Goes
Aannemersbedrijf Fraanje
Ad Franse computers
Agrimarkt Goes
Autodemontagebedrijf Otte
Autobedrijf Eindewege
Autobedrijf 's Heer Arendskerke
BCC Goes
Bilbliotheek Goes
Bouw- en houthandel de Jonge
Bouwbedrijf van de Poel
Bouwerij Jaap
Brasserie de Panhoeve
Club Casco Wemeldinge
Corstanje assurantien
C. Meijer B.V.
De Nooijer makelaarskant. Arnemuiden
Delta Automatisering B.V.
Parfumerie Douglas
Drukkerij Capello
DRV Accountants
Duifhuizen lederwaren
Erik Intersport
Feijtel Fruit
Boetiek4kids.nl
Fietshandel Melse
Formido Heinkenszand
Foto Verschoore
GEA Goedhart BV
Gemeente Goes
Gert Bakker
Goese Lederwarenhuis
Groenrijk Middelburg
Haringsman Betonwaren BV
Haarsalon Carola
Heftruckservice de Vlieger
HVG Installatietechniek
ICI Paris
Installatiebedrijf Zuidweg Zwartepoorte
Jan van Beveren PU Coating en Isolatie
Kantoorhandel Bouman
Kees van Sabben
Keukenmontagebedrijf Tolhoek
De Koperen Tuin
Kwekerij Westhof
Lamb Weston Meijer
Lopers Company Goes
Omnium Goes
Paard van Troije
PHGR Communicatie
Rabobank Oosterschelde
Reijnhout Electro B.V.
Schoonheidssalon Marchella
Restaurant Le Beau
Skania
Sportinfrabouw
t Klokuus
Vakgarage Blankensteijn Goes
Verswinkel Huissoon
WEA Zuid-West
WdK Onions
Zebra
Zeelandia Zierikzee
Zeeuwse vlees centrale: René Visser
ZLM
Voetbalclub Vitesse Arnhem

Na de verloting was het nog lang gezellig in de kantine van VV Arendskerke.
Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Protocol ongewenst gedrag en VOG voor
jeugdleiders/trainers en bestuursleden

VV Arendskerke is tijdens verenigingsactiviteiten verantwoordelijk voor het welzijn van haar leden en vrijwilligers. Zij dient in dit kader haar leden en vrijwilligers zoveel mogelijk te beschermen tegen ongewenst gedrag binnen de vereniging. Daartoe heeft het bestuur dit Protocol Ongewenst Gedrag opgesteld. Centraal staat dat ongewenst gedrag in welke vorm dan ook ontoelaatbaar is. Iedere lid of vrijwilliger dient zich dan ook van iedere vorm van seksuele intimidatie, discriminatie, intimiderend gedrag en pesten te onthouden.

Het beleid ongewenst gedrag heeft tot doel het bestrijden en voorkomen van seksuele intimidatie, discriminatie, intimiderend gedrag en pesten binnen de organisatie. Er wordt gestreefd naar een verenigingsklimaat waarin de leden en vrijwilligers elkaar op een respectvolle en correcte wijze behandelen. Middelen om dit doel te bereiken zijn:

  • • bekendheid te geven aan het beleid;
  • één of meerdere vertrouwenspersonen aan te stellen en dit bekend te maken binnen de vereniging;
  • een lage drempel voor klagers om zich met klachten tot de vertrouwenspersoon te kunnen richten;
  • een adequate afhandeling van klachten.

Het volledige protocol is te vinden op onze website: http://www.arendskerke.nl/club/protocol-ongewenst-gedrag.html Hier staan ook de contactgegevens van de vertrouwenspersonen en de klachtencommissie.

Daarnaast wordt er voor elke jeugdleider/trainer en bestuurslid een VOG (verklaring omtrent goed gedrag) aangevraagd.

Het hoofdbestuur wil tot slot benadrukken dat het instellen van een protocol geen wantrouwen is richting de huidige jeugdleiders en –trainers en dat er in het verleden nooit signalen zijn geweest van ongewenst gedrag in welke vorm dan ook. En gaat er vanuit dat dit ook in de toekomst niet gaat gebeuren.

Hoofdbestuur VV Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie