| | | |  
Interview Bou van Doezelaar: autobedrijf Eindewege

Sponsor menu

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Score, december 2009

Auto- en autodemontagebedrijf Eindewege viert jubileum. Eigenaar Bou vertelt over zijn 3 passies: voetbal, muziek en natuurlijk auto’s

Met het verschijnen van de laatste Score van dit jaar zijn we nog net op tijd om Autobedrijf en autodemontagebedrijf Eindewege in het zonnetje te zetten. Dit jaar viert het bedrijf namelijk het 50-jarig bestaan en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. Zo staat er als weg wijzer net over het spoor een oud Trabantje met ’50 jaar’ erop, hebben drie crossauto’s laten weten dat het bedrijf een lustrum viert en als hoogtepunt was er in september een open dag. Hoog tijd om ook in Score iets te doen met het jubileumjaar. Zo laat in het jaar is het meer een afsluiting van het feestjaar maar dat mag de pret niet drukken. Ook willen we wel eens iets meer weten van Bou. Als je even met hem praat, komen al snel drie passies naar boven: muziek, voetbal en auto’s.

Auto’s
Auto’s lopen, of kunnen we beter zeggen ‘rijden’, als een rode draad door het leven van Bou. Hij weet niet beter dan dat hij opgegroeid is tussen de auto’s. “Op de plek waar nu het bedrijf staat, stond vroeger de boerderij van mijn opa”, begint Bou. “Mijn vader zag hetboerenbedrijf niet zo zitten en was liever met auto’s bezig. Sloopauto’s werden in de wei neergezet en als iemand iets nodig had, werd het uit de auto’s gehaald. In de oude schuur was een smeerput en zo is het begonnen. Door de jaren heen zijn we enorm gegroeid en geprofessionaliseerd. We zijn aangesloten bij het ARN (Auto Recycling Nederland). Een goede zaak, want ARN heeft een concept ontwikkeld rondom de hergebruik van materialen. Zo neemt de hoeveelheid afval af en dat is goed voor iedereen. Moderne auto’s zijn computergestuurd, dus die haal je op een ander manier uit elkaar. Zodoende ben je tegenwoordig een demontagebedrijf in plaats van een sloopbedrijf. Vergelijk het maar met een boer. Door alle moderne technieken omgedoopt tot agrariër!”

Voetbal
“Op voetbalgebied ben ik eenlaatbloeier, zoals coach Been dat omschrijft”, aldus Bou. “Toen ik 40 werd, heb ik me voorgenomen om op zaterdagmiddag te gaan voetballen. Met een eigen bedrijf ben je altijd aan het werk. Je hebt weinig tijd voor jezelf. Voetballen heb ik altijd leuk gevonden.Combinatie van inspanning, ontspanning en gezelligheid. Toen ik jong was, heb ik wel eens gevoetbald maar mijn interesse lag toen meer bij autocross ,dus ook veel sleutelen en bezig zijn met auto’s ook heb ik nog wel wat gedaan aan de paardensport. Mijn zus en haar dochter zijn nog steeds actief in de paardensport maar dat is niets meer voor mij. Ik voetbal nu in het 4e en sta rechts in de spits. Scoren doe ik niet echt,dat kun je beter over laten aan Kammie en Marco die schieten ze der vrij makkelijk in!”

Muziek
“Ik weet niet meer precies wanneer het was maar op een verjaardag begon neefje Jeffy gitaar te spelen.Op het nummer van the Animals “house of the rising sun”zong ik mee en van het een kwam het ander. We kwamen daarna wekelijks bij elkaar om muziek te maken. Nummers van Creedance Clearwater Revival, Oasis, U2, Nirvana en the Beatles stonden eigenlijk altijd op het programma. Nu ligt het even stil. Jeffy is aan het backpacken in Australië. Ik ben nog wel bezig met muziek maar dan anders. Samen met Rian ben ik bezig met een lied voor mijn zusters (tweeling). We gaan dit zingen op hun 50e verjaardag. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen instrument te bespelen om toch muziek te maken. Met een pc kom je al een heeleind!”

Zo zijn we aan het eind gekomen van het interview. We zijn heel wat te weten gekomen over Bou. Toch nog een laatste vraag. Waar komt de naam Bou vandaan? Bou begintte glimlachen. “Bou komt van mijn roepnaam Bouke, vernoemd naar mijn opa Boudewijn. Mijn opa noemden ze ook altijd Bou en zo hebben ze mij ook altijd genoemd”.

Bou, bedankt voor het interview en namens de redactie van Score: van harte gefeliciteerd met het jubileum en zo te horen zit er de komende jaren nog genoeg muziek in het autobedrijf!

Website Autobedrijf Eindewege

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie