| | | |  
Interview de broers Johan en Wim Capello

Sponsor menu

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Score, juli 2011

Wat gebeurt er achter de schermen bij drukkerij Capello . . . waar je als lezer van de Score vaak geen weet van hebt.

Inleiding
Een kleine drie jaar geleden heeft ons clubblad een flinke metamorfose ondergaan. Drukkerij Capello heeft toen aangegeven dat ze graag de opmaak en druk van de
Score voor hun rekening wilden nemen. Inmiddels maken ze drie keer per jaar de Score en we mogen best zeggen dat we het mooiste clubblad van Zeeland hebben. Hoog tijd om eens een blik achter de schermen te werpen bij Drukkerij Capello. Wat doen zij daar eigenlijk buitenom het vormgeven en drukken van ons clubblad en hoe zien zij de toekomst? Johan en Wim geven antwoord.

Hoe lang bestaat de drukkerij?
De mannen moeten even nadenken. Johan zegt dat zijn vader de drukkerij heeft pgericht. "Dat zal ergens begin jaren tachtig zijn geweest. Mijn ouders zijn begonnen in het huis waar mijn vader nu nog woont. Voordat mijn ouders erin kwamen, was het pand in gebruik als landbouwschool. Met het gezin woonden we toen daar en is mijn vader begonnen met een kleine papierdrukkerij.'

Was het jullie jongensdroom om in de drukkerij te gaan werken?
Johan begint te lachen. "Nee, eigenlijk niet. Ik had voor mezelf heel andere plannen. Ik wilde eigenlijk beginnen aan een opleiding bij de luchtmacht maar met de gezondheid van mijn vader ging het niet goed. Toen ben ik bij mijn vader gaan werken en niet meer weggegaan. Wim is er later bij gekomen.

Wim vult aan, "dat was in 1994. Ik ging toen 1 dag in de week naar school, en heb nog een tijdje bij een andere drukkerij gelopen maar liever wilde ik thuis werken, dus ben ik erbij gekomen. De computer was toen in opkomst. Johan was met name bezig met de
opmaak (dtp) en ik met het drukwerk. Corrie werkte er toen ook al. Zij is een maand eerder begonnen en kent het bedrijf door en door, je zou eigenlijk haar moeten interviewen!"

Hoe heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld?
"De ontwikkelingen zijn hard gegaan. In eerste instantie is mijn vader begonnen met offset", zegt Johan. "We zijn eenvoudig begonnen. Begin jaren negentig heeft mijn vader een loods naast het woonhuis gezet en daar kwamen steeds meer machines te staan. We begonnen toen ook met het zelf bedrukken van kleding. We hebben zelfs een tijdje kleding onder eigen label uitgebracht maar dat was niet meer te doen. Nu hebben we kleding van diverse leveranciers, dus we bieden de klant goedkope en duurdere alternatieven. We hebben alles in eigen beheer en bedrukken niet alleen kleding maar we
hebben ook een borduurmachine.

Op het gebied van kleding zijn we nu al tien jaar de grootste in Zuidwest Nederland. Per jaar leveren we ruim 100.000 stuks kleding. Daarnaast hebben we ook nog steeds de offsetdrukkerij, dus het papier. Klanten in en buiten Zeeland bieden wij een grote verscheidenheid aan drukwerk. Van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier tot flyers en posters in ieder formaat. In offset en digitaaldruk, van 1 kleur tot fullcolour. Wij kunnen alles verzorgen voor de klant. Indien nodig regelen we ook de belettering van auto's en promotieartikelen zoals pennen."

Gaat dat goed twee kapiteins op één schip oftewel aan het roer van de drukkerij? Hebben jullie een duidelijke taakverdeling?

Wim lacht "Ja, dat gaat zeker goed. We hebben al jaren een duidelijke taakverdeling. Johan is verantwoordelijk voor de kleding en ik voor de offset. We zijn allebei geen kemphanen en helpen elkaar waar nodig. We werken met een enthousiast team dat bestaat uit Marian (administratie), Mark (vertegenwoordiger), Ferdi (vormgever), Leen (drukker), Raisa (vormgever kleding), Corrie (chef textieldrukkerij) en Ramona, Merlin en Jannie (productie textieldrukkerij).

Wat is jullie band met VVA?
Johan: Mijn band met de VVA is dat dit de sociale spil van het dorp is en daar zet ik me graag voor in. Daarom ben ik lid van de Evenementencommissie, Kantinecommissie en draai zodoende wat kantinediensten en probeer af en toe ook wat tekst voor de score te organiseren, sinds 3 jaar organiseer ik samen met Peter de Koster, Sabine Loopik, Jan
loopik en Walter de Kok het jaarlijkse voetbalkamp naar Engeland en laatste keer Duitsland, ik hoop dat we dit kamp nog lang kunnen blijven organiseren omdat tijdens dit kamp de saamhorigheid van onze club naar boven komt.

De toekomst van de VVA op voetbalgebied weet ik niet omdat ik totaal geen verstand van voetbal heb, wat ik wel hoop is dat de gezelligheid die we nu kennen zo zal blijven en dat er genoeg jonge aanwas zal zijn in de organiserende commissies, want zonder deze commissies draait de club niet!

Hoe zien jullie de toekomst?
"We blijven zoeken naar toegevoegde diensten om onze klanten nog beter van dienst te zijn", zegt Wim."De klant moet op 1 adres terecht kunnen voor al zijn communicatie-middelen. Dus niet alleen het bedrukken van papier en textiel maar ook de ontwikkeling van een website, belettering van (bedrijfs)auto's, het laten maken van vlaggen, etc. We kunnen natuurlijk niet alles zelf maken maar wel alles regelen voor de klant. We ontlasten de klant en alles wordt volgens de huisstijl van de klant ontwikkeld.

Johan vult aan "Ook op het gebied van textieldrukkerij zijn er nieuwe ontwikkelingen. We hebben het assortiment kleding uitgebreid en leveren ook bedrijfskleding met logo of andere bedrukking. Binnenkort versturen we een mailing naar Zeeuwse bedrijven. Met name Mark houdt zich bezig met het in de markt zetten van bedrijfskleding. Hij is ons gezicht naar buiten en komt overal. Hij kreeg regelmatig de vraag of we bedrijfskleding met logo konden leveren. Tot voor kort was dat niet mogelijk, maar we hebben afspraken kunnen maken met diverse leveranciers en kunnen nu ook werkkleding
leveren.

Inmiddels is ook de showroom aangepast en kunnen we het hele assortiment kleding laten zien. Van T-shirts, truien en jassen tot bedrijfskleding en dat is een mooie ontwikkeling'.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie